2024. március 1.
Visszatér a csapatba Gerendás Matilda
Az FTC olimpiai bajnok legendája, Gerendás György és lánya újra együtt küzdhet a bajnoki címért.

Régi-új játékos csatlakozik a bajnokságban listavezető FTC-Telekom Waterpolo keretéhez, ugyanis Gerendás Matilda visszatér a klubhoz. A 26 éves vízilabdázó tagja volt a zöld-fehérek 2017-ben alapított női csapatának, amelyet két szezonon át erősített. A magyar válogatottal 2019 nyarán még Universiade-győzelmet ünnepelhetett Nápolyban, ám ezután visszavonult, mert az élsport helyett a tanulmányaira szeretett volna koncentrálni. Végleg azonban nem tudott elszakadni a sportágtól, melyet később amatőr szinten újra űzni kezdett, mostantól pedig újra az FTC színeiben küzdhet a profik között.

„Amikor abbahagytam a vízilabdát, mint utólag kiderült ideiglenesen, annak az volt az oka, hogy a Semmelweis Egyetem Orvostudományi Kar hallgatója vagyok – emlékezett vissza Gerendás Matilda az akkori döntésének hátterére. - A tanulmányaimat biztosan szerettem volna folytatni, viszont a kettőt egyszerre nem tudtam csinálni. Egy picit pihentem a sport tekintetében, de azért eljártam akkor is futni, és kondizni, de az uszodát egy ideig elkerültem. Azonban nemrég indult a SOTE női vízilabdacsapata, ahol az FTC egyik másodedzője, Karácsonyi Vazul lett az edző és megkért, hogy játsszak velük. Visszatértem a medencébe és azt éreztem, hogy hiányzik és ez az érzés egyre erősebb lett bennem. Akkor beszéltünk apával, és közösen jött az ötlet a semmiből. Először csak elkezdtem lejárni az edzésekre, most pedig hivatalossá vált, hogy visszatérek a csapatba. Várom már, hogy újra bemutatkozzak, nyilván az edzések után jó lesz végre meccseket is játszani, mert nekem mindig az volt az igazi élmény ebben a sportágban. Izgatottan várom már újra azt a hangulatot, amit korábban már átélhettem itt a Fradiban.”

Az biztos, hogy különleges lesz Matildának és édesapjának az előttünk álló néhány hónap, hiszen ez lesz a nemrég 70. születésnapját ünneplő Gerendás György utolsó szezonja, amely után befejezi pályafutását és visszavonul. Az FTC vezetőedzője ennek kapcsán úgy nyilatkozott a FradiMédiának, hogy szeretné bajnoki címmel zárni karrierjét, a hőn áhított sikerért pedig mostantól lányával együtt harcolhat majd.

„A SOTE-nak sokszor mellettünk voltak az edzései a Tüske uszodában, így nem tudtam nem látni, hogy Matilda mennyire élvezi a játékot – kezdte Gerendás György. - Bennem is megfogalmazódott, hogy talán újra vissza kellene csöppennie ebbe a sportba komolyabb szinten, hiszen az Orvosi Egyetemé egy amatőr gárda. Nagyon az elején van még a visszatérésnek, úgyhogy én eleve úgy gondolok erre az egészre, meg ő is ezt mondta, hogy akkor játszik majd, amikor vissza tudott rázódni. Ez kissé nehézkes volt, hiszen abban az időszakban, amikor elkezdte az edzéseket velünk, akkor a világversenyek miatt nem tudtunk teljes kerettel készülni, ráadásul vizsgaidőszaka is volt az egyetemen. Összességében azt gondolom, hogy hasznára lehet a csapatnak, viszont lépésről lépésre kell ezt megtenni és egyáltalán nem szabad elsietni.”

Gerendás Matilda 2024 első bajnokiján, a Tatabányán megnyert 22-10-es mérkőzésen még nem került be a keretbe, de a visszatérésre akár a következő fordulóban, az Eger elleni rangadón is sor kerülhet. Erre pedig nem kell sokat várni, hiszen a címvédő elleni összecsapát március 2-án, szombaton 16 órától rendezzük az FTC-MVM Sportközpontban.

"
"
Cikkajánló

Párizs 2024: Négy FTC-játékos utazhat az olimpiára

Kurucz-Gurisatti, Leimeter, Neszmély és Vályi is ott van a magyar vízilabda-válogatottban.

Vb-ezüstérmes az U16-os válogatott

Három FTC-játékossal a keretben vb-ezüstérmet szerzett az U16-os magyar leány vízilabda-válogatott.

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Olasz klasszist igazoltunk

A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Könnyed győzelem a felkészülési meccsen

Kimagasló harmadik negyeddel 14-7-re nyerni tudott az olimpiára készülő magyar női válogatott Kanada ellen.

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin