2024. szeptember 22.
Vb-bronzérmes az U18-as leány válogatott
Gulyás-Oldal Emmát soraiban tudó magyar válogatott bronzérmet szerzett a kínai korosztályos világbajnokságon.

Egy bronzzal gyarapodott az FTC-Telekom saját nevelésű vízilabdázójának, Gulyás-Oldal Emmának a már eddig is impozáns éremgyűjteménye a korosztályos világeseményekről. Emma ugyanis az elmúlt három évben három tornáról is arannyal térhetett haza. 2021-ben az U15-ös Európa-bajnokságról, 2022-ben az U16-os Európa-bajnokságról, majd 2023-ban az U17-es Európa-bajnokságról. Idén nyáron bár megszakadt a győztes sorozat, de így is felálhatott a dobogóra, ráadásul két korosztályban. Előbb az egy évvel idősebekkel, az U19-es válogatottal lett ezüstérmes az Eb-n, majd a vasárnap befejeződő az U18-as vb-n harmadik helyen végzett a magyar csapat tagjaként.  

Nagy reményekkel utazott ki a kínai világbajnokságra a Sike József irányította leány válogatottunk, hiszen a keretből tizenegyen ott voltak abban a csapatban, amely néhány hete ezüstérmet szerzett a zágrábi U19-es kontinensviadalon. A vb egy végig kiélezett mérkőzéssel kezdődött a mieink számára, hiszen ötméterespárbajban 13-12-re kaptunk ki a címvédő Egyesült Államok csapatától. A következő két csoportmérkőzést azonban könnyedén vette a magyar csapat, nagyarányú, 17-4-es győzelmet arattak az új-zélandiak ellen, majd 18-8-ra az ausztrálok ellen is nyerni tudott a nemzeti együttes, így a  második helyen jutott tovább a legjobb nyolc közé. Egy pihenőnapot követően drámai hajrában, egy utolsó másodpercben lőtt góllal tudott győzni csapatunk és verte meg az olasz válogatottat 12-11-re a negyeddöntőben. Azonban az elődöntőben nem jártunk szerencsével és a mérkőzés második felében nem tudtuk tartani a lépést a spanyolokkal, így 10-7-re kikapva riválisunktól nem jutottunk be a vb-fináléjába.

Vasárnap magyar idő szerint reggel 7 órakor került megrendezésre a bronzcsata, ahol azzal az amerikai válogatottal kellett megküzdeni, amely ellen hatalmas csatában kapott ki a magyar csapat a csoportkörben a torna nyitányán.  Az éremszerzésen túl, a visszavágás tüze is hajtotta lányainkat és a mérkőzés első gólját mi szereztük meg Lendvay Zoé révén, majd fej-fej mellett haladva 3-3-as állással az eredményjelzőn zártuk az első negyedet. Felszívta magát ellenfelünk és egymás után háromszor is betalált a kapunkba (3-6), innen még zárkózni tudtunk, de maradt az USA-előny és kétgólos hátránnyal fordultunk rá a második félidőre (5-7).

A nagyszünet után a mieink is nagyobb fokozatra kapcsoltak és közel 14 perc után ismét utolérték ellenfelüket (7-7). Fél perccel a harmadik negyed vége előtt Hajdú Kata és Tiba Panna góljával sikerült először a mérkőzés során ellépnünk 11-9-re. Azonban még hátra volt az utolsó játékrész a találkozóból és nem dőlhettünk hátra, mivel nem hagyta magát az amerikai csapat és ismét visszavette a vezetést (11-12). Izzasztó hajrá vette kezdeté, de megmutatták a mienk, hogy mire is képesek igazán és hiába próbálkozott riválisunk, az utolsó két percben fordítani tudtunk. Ezzel 14-13-ra legyőztük a címvédőt és megszereztük a bronzérmet a csengdui U18-as világbajnokságon.

GRATULÁLUNK A CSAPATNAK ÉS A SZAKMAI STÁBNAK!

U18-AS LEÁNY VÍZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG

Kína, bronzmérkőzés – 2024. szeptember 22., 7:00

Egyesült Államok – Magyarország 13-14 (3-3, 4-2, 2-6, 4-3)

Gólszerzőink: Hajdú 5, Lendvay Z. 3, Lendvai N. 2, Horváth Zs., Kiss, Tiba, Varró 1-1

 

AZ U18-AS VB-BRONZÉRMES MAGYAR VÍZILABDA-VÁLOGATOTT

Bereczki Luca (BVSC), Gulyás-Oldal Emma (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Horváth Luca (Szentes), Horváth Zsófia (Szentes), Kardos Dominika (Dunaújváros), Kardos Laura (Dunaújváros), Kiss Patrícia (UVSE), Lendvai Natasa (Eger), Lendvay Zoé (UVSE), Schmuck Tünde (KSI), Sóti Lili (Eger), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Eger),Varró Eszter (UVSE)

Vezetőedző: Dr.Sike József, másodedző/kapusedző: Béres Gergely, orvos: Dr.Golopencza Péter, masszőr: Batki Bence, csapatvezető: Tóth Szabolcs, szövetségi kapitány: Biros Péter

 

A VÁLOGATOTT ÚTJA A VILÁGBAJNOKSÁGON:

Csoportmérkőzések:

Magyarország – Egyesült Államok | 12-13 – ötméteresek után

Magyarország – Új-Zéland | 17-4

Ausztrália – Magyarország | 8-18

Kieséses szakasz:

Negyeddöntő: Olaszország – Magyarország | 11-12

Elődöntő: Spanyolország – Magyarország | 10-7

Bronzmérkőzés: Egyesült Államok – Magyarország | 13-14

"
"
Cikkajánló

Vályi Vanda szünetelteti pályafutását

A szezon első felét biztosan kihagyó vízilabdázó hálás a klubjának, hogy támogatták döntésében.

Elnöki elismerő oklevél vb-ezüstérmes női pólósainknak

Kiss Emma, Szalkai Hanga és Füle Barbara a 2024 nyári törökországi vb-n ért el szép sikert – VIDEÓ!

Eb-ezüstérmes az U19-es leány válogatott

Az FTC-nevelésű Gulyás-Oldal Emmával a soraiban Eb-ezüstérmet szerzett az U19-es magyar vízilabda-válogatott.

Párizs 2024: Négy FTC-játékos utazhat az olimpiára

Kurucz-Gurisatti, Leimeter, Neszmély és Vályi is ott van a magyar vízilabda-válogatottban.

Vb-ezüstérmes az U16-os válogatott

Három FTC-játékossal a keretben vb-ezüstérmet szerzett az U16-os magyar leány vízilabda-válogatott.

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Olasz klasszist igazoltunk

A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin