2022. október 17.
Sorsoltak a női Magyar Kupában
AZ FTC számára a Dunaújváros csapatán át vezet az út az elődöntőbe, két mérkőzés alapján dől el a továbbjutás.

A Dunaújvárosi Főiskola lesz az FTC-Telekom női csapatának ellenfele a Magyar Kupa negyeddöntőjében – derült ki a Magyar Vízilabda Szövetség sorsolásán. Az a gárda jut az elődöntőbe, amely két mérkőzés összetett gólkülönbsége alapján jobb. (A további párosításokat és a lebonyolítást lásd az oldal alján.)

Egy hétvége alatt lejátsszák a két meccset, november 11-én, pénteken Dunaújvárosban kezdünk, másnap, november 12-én pedig a Népligetben zárul a párharc. Mindkét csapat jelentősen átalakult a tavalyi évhez képest, a bajnokságban eddig lejátszott egy forduló alapján sem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Nagyarányú győzelmet aratott a Fradi és a Dunaújváros is, a Magyar Kupa negyeddöntőjéig két bajnoki fordulót rendeznek még.

A csapat vezetőedzője, Gerendás György így látja a sorsolást:

- Amióta létezik a Ferencváros felnőtt női csapata, a Magyar Kupa egyenes kieséses szakaszában mindig nagyon nehéz ellenfeleket kapunk. A vízilabdában fontos a tradíció, örülök, hogy ez a hagyomány idén sem törik meg, a Dunaújváros az egyik legnehezebb ellenfél, akit kaphattunk. Ami a jó oldala is a dolognak, hogy rá egy hétre három komoly Bajnokok Ligája meccset játszunk, amin eldől a sorsunk, innen nézve hasznos, hogy nem egy könnyebb ellenféllel hangolódunk. A felkészülés során egyetlen edzőmérkőzést játszottunk a Dunaújvárossal idegenben, az nagyon szoros volt, picivel nyertünk. Akkor még nem volt velük a holland válogatott kapus, nem biztos, hogy ugyanazt fogják védekezni. Annyival nem vagyunk esélyesebbek, mint ránézésre tűnik, még nem állt össze teljesen a csapatunk a komoly rangadókra. Hozzátenném, a Dunaújvárosnak sem lesz ilyen téttel bíró meccse addig. Kicsit vakon ugrunk a szikláról, reméljük, elég mély lesz alattunk a víz.

Gurisatti Gréta különleges helyzetben van, mert Dunaújvárosban nevelkedett, pályafutása klubsikereit ott érte el, idén azonban már zöld-fehérek győzelméért harcol.

- Nem tartok a párharctól, bár azt gondoltam, a selejtezőben jogot szerző csapatok közül kapunk ellenfelet. Pontosan emiatt jöttem a Ferencvárosba, hogy mentálisan képes legyek a hasonló helyzetekben jól teljesíteni. Ha Magyar Kupát akarunk nyerni, mindenkit le kell tudnunk győzni. Biztos vagyok benne, hogy a Dunaújváros nagyon kemény ellenfél lesz, jó védekezéssel, de mi is fejlődni fogunk még a negyeddöntőig.

Magyar Kupa, nők
Negyeddöntők, 1. forduló, november 11., péntek

FTC-Telekom – Dunaújváros
Szeged – Eger
UVSE – Szentes
BVSC – III. Kerületi TVE

A 2. fordulót november 12-én rendezik, a két mérkőzés összesített gólkülönbsége dönt a továbbjutásról. Amennyiben a két mérkőzés összesített gólkülönbsége egyenlő, úgy a második mérkőzés után ötméteresekkel dől el a továbbjutás. Az elődöntőbe jutott csapatokat vaksorsolással sorsolják párokba.

"
"
Cikkajánló

Párizs 2024: Négy FTC-játékos utazhat az olimpiára

Kurucz-Gurisatti, Leimeter, Neszmély és Vályi is ott van a magyar vízilabda-válogatottban.

Vb-ezüstérmes az U16-os válogatott

Három FTC-játékossal a keretben vb-ezüstérmet szerzett az U16-os magyar leány vízilabda-válogatott.

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Olasz klasszist igazoltunk

A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Könnyed győzelem a felkészülési meccsen

Kimagasló harmadik negyeddel 14-7-re nyerni tudott az olimpiára készülő magyar női válogatott Kanada ellen.

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin