2023. november 20.
Öt FTC-játékos került be a válogatott keretébe
Huszonhárom játékossal kezdi meg a felkészülést a 2024-es Eb-re és vb-re a magyar női vízilabda-válogatott.

TÉT AZ OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓ! Ennek megfelelően az elmúlt időszakban közel negyven játékost tesztelt a női vízilabda-válogatott összetartásai során a szeptember elején kinevezett Mihók Attila-Cseh Sándor szövetségi kapitány páros, hogy megtalálja azt a csapatot, amellyel kivívhatja a részvételt a 2024-es olimpiára. Az edzések és egy komoly fizikai felmérők alapján a két szakember kihirdette 23 fős keretét, amellyel november 28-án elkezdi a felkészülést a jövő év eleji eindhoveni Európa-bajnokságra. A kontinensviadalon egy kvótát osztanak, ugyanakkor Hollandia és Spanyolország már biztosította helyét az ötkarikás játékokon, így mögöttük végezve is kijuthatunk Párizsba.

ÖT FTC-JÁTÉKOS KAPOTT MEGHÍVÓT AZ EB-KERETBE

Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Neszmély Boglárka és Vályi Vanda is ott van a névsorban, akik ott voltak a fukuokai világbajnokságon is, de küzdhet a helyéért Kuna Szonja is, aki első nagy világeseményére juthat ki. (A teljes lista a cikk alján)

Öt vízilabdázónk mellett szerepel még a bő keretben hat-hat Dunaújváros és UVSE, valamint három Eger és egy Mataro-játékos. Kimaradt ugyanakkor két olyan fradista, akik az előző válogatott eseményeken tagjai voltak a nemzeti együttesnek, így az Eb-bronzérmes Máté Zsuzsanna és centerünk, Dömsödi Dalma. Mellettük lehetőséget kapott a bizonyításra az összetartáson Farkas Tamara és Pőcze Panna is, ugyanakkor a bő keretbe már nem kaptak meghívást.

Mihók Attila szövetségi kapitány elmondta, hogy ez most az Eb-keret, de nincs kőbe vésve a névsor, és más is bekerülhet a csapatba a kontinensviadal után, hogy csatlakozzon a vb-felkészüléshez.

- Alapvetően a tesztek adtak választ a kérdéseinkre, azaz a keretet leginkább a fizikai felkészültségi paraméterek alapján állítottuk össze, de természetesen a posztokat is figyeltük, akit lehetett, több szerepkörben is kipróbáltunk. Mindezek alapján Sanyival elég hosszan beszéltük át, hogy kiket hívjunk meg, és végül a most kihirdetett névsor mellett döntöttünk. Sebesség-alapú játékot képzelünk el, ahol a csapatérdek mindent felülír, azaz nem egyéniségekben gondolkodtunk, hanem abban, hogy kik azok, akik magukat a csapat játékrendszerének maximálisan alávetve képesek lehetnek a legjobbat nyújtani. Az eindhoveni eredmény sok mindent meghatároz, az is egy helyzet, ha sikerül megszerezni a kvalifikációt, és az is, ha ezt a világbajnokságon kell elérnünk – nyilván más és más következik a világbajnoki felkészülés és csapathirdetés szempontjából az Eb-n történtek függvényében” – mondta Mihók Attila a kerethirdetésről. (forrás: waterpolo.hu)

Ezen kívül lesz még az Európa-bajnokság előtt egy keretszűkítés, ugyanis 15 fő nevezhető az eindhoveni tornára, melyet január 5-e és 13-a között rendeznek.

A MAGYAR NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT BŐ EB-KERETE:

Kapusok: Maczkó Lilla (Dunaújváros), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC), Torma Luca (Eger)

Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Dobi Dorina (Dunaújváros), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Geraldine Mahieu (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (CN Mataro), Kuna Szonja (FTC), Kurucz-Gurisatti Gréta (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Mészáros-Farkas Kata (BVSC), Peresztegi Nagy Kinga (UVSE), Rebecca Parkes (Eger), Szabó Nikolett (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (FTC), Varró Eszter (UVSE)

Sérült, de kerettag: Rybanska Natasa (UVSE)

"
"
Cikkajánló

A Final Four kapujában női pólósaink

21 gólos előnyből várja a Magyar Kupa-negyeddöntő pénteki népligeti visszavágóját az FTC női vízilabdacsapata.

21 gólos előny: gyakorlatilag Final Fourban pólósaink

28-7-re nyert az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén.

Cél a Magyar Kupa négyesdöntő

Női csapatunk szerdán idegenben, majd pénteken a Népligetben küzd a továbbjutásért a III.kerületi TVE ellen.

Fölényes győzelem idegenben

Kuna Szonja vezérletével 15-4-re nyert az FTC-Telekom Waterpolo női csapata Szegeden.

Szegeden hangolódunk a Magyar Kupára

Szombaton Szegeden, a jövő héten Budapesten várnak fontos meccsek női vízilabdacsapatunkra.

Nyertünk a szezon első bajnoki meccsén

Fiatalokkal a keretben 17-7-re nyert az FTC-Telekom Waterpolo női csapata a Tatabánya ellen.

Itthon kezdjük a bajnokságot

A BL főtáblájára jutott FTC női vízilabdacsapata a Tatabányát fogadja a Népligetben az ob I nyitófordulójában.

„A legkellemesebb BL-csoportba kerültünk”

Spanyol, olasz és holland csapatokkal kell megküzdenie az FTC-Telekom Waterpolo női csapatának a főtáblán.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin