2023. december 30.
Öt FTC-játékos az utazó keretben
Megvan a magyar női vízilabda-válogatott végleges, 15 fős csapata a januári, eindhoveni kontinenstornára.

Első nagy világeseményén fog szerepelni a magyar női vízilabda-válogatott, amióta Mihók Attila és Cseh Sándor alkotta szövetségi kapitány-páros vette át az irányítást a csapat élén. A tét nem kicsi, hiszen az eindhoveni Európa-bajnokságon, de legkésőbb februárban a dohai vb-n olimpiai kvótát kell szereznünk, így nem tudott annyit kísérletezni a két szakember, mint ahogy tehették volna ezt egy olimpiai ciklus elején. A kontinensviadalon az első helyezett kap indulási jogot a párizsi ötkarikás játékokra, ugyanakkor egy harmadik hely is elég lehet a cél eléréséhez, amennyiben a már kvótás holland és spanyol válogatott jut be az Eb-döntőbe.

A magyar női vízilabda-válogatott csoportjának menetrendje az Eb-n:

01.05., péntek 20:30

MAGYARORSZÁG-GÖRÖGORSZÁG

01.06., szombat 19:00

HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG

01.07., vasárnap 20:00

MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG

Mint arról beszámoltunk, öt játékosunk edzett a csapattal a felkészülés eleje óta, és kivétel nélkül mind az öten a szűk keret tagjai maradtak, tehát Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Vályi Vanda, Neszmély Boglárka és Kuna Szonja is ott lesz Hollandiában. Utóbbi játékos ráadásul élete első nagy nemzetközi megmérettetésére készül a magyar felnőtt válogatott színeiben, így mondhatni, hogy beérett a Fradiban nyújtott jó teljesítménye. 

"A reptéren tudtuk meg az Eb-keretet nem rég Barcelonában. Összehívtak minket, aztán Sanyi (Cseh Sándor – a szerk.) mondott egy összegzést, majd Mihi (Mihók Attila - a szerk.) elmondta azt, hogy a sebesség döntött nála a kiválasztásban, és nem hangzott el a nevem, mint kimaradó. Nagyon jó érzés volt, ezután elmentem felvenni a táskámat és Vályi Vanda egyből oda jött gratulálni, aztán a többiek is mondták, hogy megérdemlem. Kicsit meg is hatódtam." – mesélte a FradiMédiának Kuna Szonja, miután leszállt a repülőgépük Budapesten a spanyolországi edzőtábor után.

Az Eb-t egy hosszas felkészülés előzte meg, ahol az alapozó fázis után több hivatalos edzőmeccset is játszottak Kunáék. Először a kínaiak ellen Magyarországon gyakoroltak többször is, majd a két ünnep között az Eb-címvédő spanyoloknál vendégeskedett a magyar csapat, amely szoros találkozón szenvedett 7-5-ös vereséget. Majd a barcelonai edzőtábor két kétkapus gyakorlással ért véget, ahol előbb döntetlent játszottak a felek, majd a mieink nyertek. 

A válogatott január 3-ig még Budapesten készül, majd ezután utazik el Eindhovenbe, az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra.

A MAGYAR NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE:

Kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)

Mezőnyjátékosok: Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (CN Mataro), Kuna Szonja (FTC)Kurucz-Gurisatti Gréta (FTC)Leimeter Dóra (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Szabó Nikolett (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (FTC), Rybanska Natasa (UVSE)

"
"
Cikkajánló

Párizs 2024: Négy FTC-játékos utazhat az olimpiára

Kurucz-Gurisatti, Leimeter, Neszmély és Vályi is ott van a magyar vízilabda-válogatottban.

Vb-ezüstérmes az U16-os válogatott

Három FTC-játékossal a keretben vb-ezüstérmet szerzett az U16-os magyar leány vízilabda-válogatott.

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Olasz klasszist igazoltunk

A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Könnyed győzelem a felkészülési meccsen

Kimagasló harmadik negyeddel 14-7-re nyerni tudott az olimpiára készülő magyar női válogatott Kanada ellen.

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin