2024. június 27.
Olasz klasszist igazoltunk
A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

A klubszezon befejeztével az MVM Dome-ban tartott sajtótájékoztatón ismertettük a médiával és a szurkolóinkkal a felnőtt csapatainkat érintő változásokat. Bemutatkozott a sajtó munkatársai előtt is női együttesünk új vezetőedzője, Matajsz Márk, emellett pedig négy játékos leigazolásáról számoltunk be. 

Emlékeztetőül, az FTC-ben folytatja pályafutását a következő szezontól a háromszoros BL-győztes görög klasszis, Eleftheria Plevritu, a francia válogatottal az olimpiára készülő Hertzka Orsolya, a junior világbajnok Fekete Flóra, valamint a holland Noa de Vries. Mint később kiderült, ezzel nem ért véget a bejelentések sora…

LEIGAZOLTUK VALERIA PALMIERIT, AZ OLASZ VÁLOGATOTT CSAPATKAPITÁNYÁT!

Tovább erősödik tehát női csapatunk, hiszen az Ekipe Orizzonte együttesétől érkező 30 éves centert posztja egyik legjobbjaként tartják számon. Nem véletlenül fogalmazott úgy az FTC-Telekom vezetőedzője, hogy egy prémium kategóriás játékos érkezik a Népligetbe.

“Szerettük volna minél hamarabb kialakítani a következő szezonra szóló keretünket, ezért többekkel is ideje korán felvettük a kapcsolatot - avatott be minket az átigazolás részleteibe Matajsz Márk. Áprilisban megkérdeztem Valeriától, hogy szeretne-e a Ferencvárosba jönni, de akkor még tartott a bajnokság és a nemzetközi kupasorozat, így nem tudott választ adni. Bevallom, le is tettem róla… Pont ezért lepett meg, amikor két-három hete, a klubszezon végén küldött egy üzenetet, hogy döntött. Azt írta, hogy szívesen jönne a Fradiba! Gyorsan közös nevezőre jutottunk, így hamar létrejött a megállapodás a klub és a játékos között.”

Palmieri rövid időn belül a harmadik olasz játékos, aki szülőhazáját elhagyva a Ferencvárosba igazolt. Reméljük, hasonló sikereket élhet át, mint az immár BL-győztes Luca Damonte és Edoardo Di Somma.

“Mindig is szerettem volna kipróbálni magam egy másik közegben, és úgy gondolom, hogy Magyarország a legjobb választás, mert tudom, hogy itt milyen népszerű a vízilabda - kezdte bemutatkozó interjúját Valeria Palmieri. Azért döntöttem az FTC mellett, mert nagyon sok jót hallottam róla, nemzetközi szinten is az egyik legkiemelkedőbb klub. Tudom, hogy itt mindent meg fogok kapni, amire egy vízilabdázónak csak szüksége lehet, hogy jól teljesítsen és fejlődni tudjon. Ideális választás, hogy légiósnak álljak. Nagyon izgatott vagyok és már várom, hogy itt játszhassak. A célom pedig nem lehet más, mint nyerni nyerni és nyerni. Annyi trófeát, amennyit csak lehet.”

A 30 éves center a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes a válogatottban, cataniai klubjával pedig hatszoros bajnok, ötszörös kupagyőztes volt. Mindemellett a Bajnokok Ligájában kétszer lett harmadik, 2019-ben pedig LEN Kupát és Európai Szuperkupát nyert az Ekipe Orizzonte csapatával.

“Palmieri egy nagyon jó, erős és rutinos centerjátékos, aki már évek óta a nemzetközi kupaporondon is tényezőnek számító Ekipe Orizzonte csapatában játszik, mindemellett pedig az olasz válogatott csapatkapitánya. Egy prémium kategórás játékost sikerült leigazolnunk a Fradiba. Ezúton is szeretném megköszönni a klub vezetőségének, hogy a két külföldi játékos után még egy harmadikra is rábólintottak. Ez egy nagyon nagy segítség és köszönjük Nyíri Zoltánnak, hogy lehetővé tették, hogy egy ilyen minőséget képviselő kerettel dolgozhatunk a következő szezonban” - mondta Matajsz Márk.

Adódik a kérdés vezetőedzőnk felé, hogy a vb-ezüstérmes magyar játékosok és a tapasztalt légiósok képesek lehetne e a hazai porond mellett a Bajnokok Ligájában is a legnagyobb célokért küzdeni.

“Hétfőn kezdjük el a közös munkát azokkal a játékosokkal, akik nem kerültek be a válogatottba, de beszéltem már a csapattal. Szerintem érdemes lépésről lépésre gondolkodnunk, de természetesen mindenki fejlődni akar és a lehető legtovább eljutni a szezonban. A magyar bajnokságban és a kupában szeretnénk előrébb lépni, a Bajnokok Ligája viszont az egy teljesen más történet. Lehetett látni a férfiaknál is, hogy a Final Four egy magasabb szint, ott már tényleg a legjobb, legerősebb csapatok szerepelnek, amelyek évek óta építkeznek. A négyes döntőbe eljutni nagyon nagy előrelépés lenne, ezért én egyelőre nem szeretnék ennyire előre szaladni, mert még el sem kezdtük a közös munkát. Lesz öt új játékosunk és én is új edzőként érkezem a klubhoz, ezért hagynunk kell magunknak időt, hogy összeszokjunk, de az biztos, hogy az új Fradi jó csapatnak ígérkezik.”

A 2024/25-ös klubszezon az olimpiai után, várhatóan szeptember végén kezdődik, míg a Bajnokok Ligájában október első hetében mérettetheti meg magát női csapatunk.

AZ FTC-TELEKOM WATERPOLO NŐI CSAPATA (2024/25)
Játékosok: Awad Zoja, Bonca Vivien, Noa de Vries, Farkas Tamara, Fekete Flóra, Felkai Sára, Gulyás-Oldal Emma, Hertzka Orsolya, Kurucz-Gurisatti Gréta, Kiss Alexandra, Kuna Szonja, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Neszmély Boglárka, Valeria Mariagrazia Palmieri, Eleftheria Plevritou, Vályi Vanda
Vezetőedző: Matajsz Márk
Másodedző: Czigány Károly

Valeria Mariagrazia Palmieri – 30 éves  

Korábbi klubcsapatai: Ekipe Orizzonte (2010 -2024) FTC

Sikerei az olasz válogatottal:

Európa-bajnoki bronzérmes (2022)
Világbajnoki bronzérmes (2023)
Világliga-ezüstérmes (2019)

Sikerei a klubcsapatainál:

LEN kupa-győztes (2019)
Európai Szuperkupa-győztes (2019)
Bajnokok Ligája-bronzérmes (2018,2023)
6x olasz bajnok (2011,2019,2021,2022,2023,2024)
5x Olasz Kupa-győztes (2012,2013,2018,2021,2023)

"
"
Cikkajánló

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Könnyed győzelem a felkészülési meccsen

Kimagasló harmadik negyeddel 14-7-re nyerni tudott az olimpiára készülő magyar női válogatott Kanada ellen.

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Gerendás György: ,,Megmutattuk, hogy tudunk küzdeni"

Női vízilabdacsapatunk második lett az ob I-ben. Visszavonuló trénerünk, Gerendás György értékelte az idényt.

Bajnoki ezüstérmes az FTC női pólócsapata

Idegőrlő csatában 11-10-re kikapott az FTC az UVSE ellen a bajnoki döntő második felvonásában.

Gerendás György: „Csináljuk meg!”

Női vízilabdacsapatunk vezetőedzője szerint harmadik meccsre kényszeríthetjük a bajnoki döntőben az UVSE-t.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin