2022. október 24.
Női Világliga Szuperdöntő: 7 FTC-játékos a keretben!
A tenerifei döntőre 15 játékos utazhat majd a 20 fős keretből, klubunk adja a legtöbb játékost.

Kihirdette 20 játékosból álló bő keretét Bíró Attila szövetségi kapitány a november 2-5. között megrendezésre kerülő női Világliga Szuperdöntőre – adta hírül a vízilabda-szövetség honlapja. A keretben hét FTC-Telekom-játékos szerepel.

A héten kezdődött felkészülésen kivívhatják a Szuperdöntős csapattagságot világbajnoki ezüstérmes játékosaink, Máté Zsuzsanna, Gurisatti Gréta és Leimeter Dóra, de az Európa-bajnokságon szerepelt Dömsödi Dalma és Farkas Tamara, valamint saját nevelésű kapusunk, Neszmély Boglárka is. Első felnőtt világversenyéért hajt a gólerős, remek formában lévő átlövőnk, Pőcze Panna, aki korábban már kapott meghívót keretedzésre.

A Tenerifén megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőn 15 játékos vehet majd részt, a szövetségi kapitány a hét végén nevezi meg az utazókat. A felkészülés további ferencvárosi vonatkozása, hogy a héten két alkalommal is Gerendás György csapata lesz az edzőpartnere a magyar válogatottnak. A torna és a felkészülés komolyságát jelzi, hogy a keretben van az Eb-n pihenő klasszis, Keszthelyi-Nagy Rita.

Nyolc csapat szerzett jogot, hogy küzdjön a Világliga érmekért, a végső győzelem felé két csoportból indul az út. A magyar válogatott ellenfelei Ausztrália, Spanyolország és Új-Zéland lesznek, ebben a sorrendben, a másik négyes: Egyesült Államok, Olaszország, Hollandia és Kanada. Az elődöntőbe a csoportok első két helyezettjei jutnak.

A 2021-es Szuperdöntőn ezüstérmet szerzett a női válogatott, „szokás szerint” az Egyesült Államok volt az ellenfél, akkor 14-8-ra nyertek. Bíró Attila úgy fogalmazott:

- Azt mondtam a lányoknak, hogy kis kavicsokért nem indítjuk be a betonkeverőt. Keszthelyi Rita visszatérésével nyilvánvalóan sokat erősödtünk az Eb-csapathoz képest, a tervünk egyértelmű: jelezni ismét az ellenfeleinknek, hogy komolyan kell velünk számolni. Olyan játékot várok a csapattól, amellyel bizonyítjuk, hogy a jövő évi világbajnokságon az olimpiai kvalifikációt jó eséllyel megszerző együttes vagyunk. Jó évzáróban bízunk.

A magyar női vízilabda-válogatott Világliga Szuperdöntős kerete

Kapusok: Neszmély Boglárka (FTC-Telekom), Magyari Alda (UVSE), Torma Luca (Győr)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma, Farkas Tamara, Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Pőcze Panna (FTC-Telekom), Baksa Vanda (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Hajdú Kata (UVSE), Keszthelyi Rita (CN Mataro, spanyol), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE),  Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Padova, olasz)

"
"
Cikkajánló

Párizs 2024: Négy FTC-játékos utazhat az olimpiára

Kurucz-Gurisatti, Leimeter, Neszmély és Vályi is ott van a magyar vízilabda-válogatottban.

Vb-ezüstérmes az U16-os válogatott

Három FTC-játékossal a keretben vb-ezüstérmet szerzett az U16-os magyar leány vízilabda-válogatott.

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Olasz klasszist igazoltunk

A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Könnyed győzelem a felkészülési meccsen

Kimagasló harmadik negyeddel 14-7-re nyerni tudott az olimpiára készülő magyar női válogatott Kanada ellen.

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin