2022. május 15.
Máté Zsuzsanna: „Amikorra kell, csúcsformában leszünk.”
Ráhangolódás után keményen készül a budapesti világbajnokságra a női válogatott, a keretben 5 FTC-játékossal.

Egy hét felvezetés után – amelyet Erdélyben töltött – belecsapott a felkészülésbe a női válogatott. A ráhangolódásról és a hangulatról is beszélgettünk csapatunk bekkjével, Máté Zsuzsannával.

„A székelyföldi túra nagyon jót tett a csapategységnek, a hangulatunknak és a magyarságtudatunknak, több történelemleckét is kaptunk helyi idegenvezetőktől. Csodálatos helyeken jártunk, sokat sétáltunk, hoztunk is haza egy kis izomlázat. A buszon Activity-ztünk, amit először csak páran játszottunk, aztán az egész buszt odavonzottuk, annyira röhögtünk. Nagyon kellett figyelni, ki van otthon a különböző témákban, mert MMA-harcosoktól kezdve, színészeken, állatokon át sok mindent dobot az applikáció. Egy hullámhosszra kerültünk, a szabadidőnkben is keressük egymást, közös programokat szervezünk olyanokkal, akikkel szezon közben kevesebbet vagy egyáltalán nem találkozunk, nincsenek klikkek.”

Szabadidőből innentől kezdve valóban nem lesz sok, a hazai rendezésű világbajnokság után a Világliga Szuperdöntője és az Európa-bajnokság is vár a női válogatottra.

„Még nem vagyok a topon, de ennek így is kell lennie. A tenerifei Világliga döntő után volt egy rövid pihenőnk, nemrég nyolc napot tudtam kikapcsolódással tölteni egyhuzamban. Igyekeztem ezt kihasználni, mert hosszú volt a szezon, hosszú lesz a nyár, nem szeretnék félúton kipukkadni. Azt beszéltük a lányokkal, ilyen rövid felkészülésünk talán sosem volt. Amire korábban volt nyolc hetünk, arra most van nagyjából három. Napi hat-hét órát edzünk, videózunk és pszichológus is foglalkozik velünk. Nincs egyszerű dolguk az edzőinknek, de bízunk bennük, amikorra kell, csúcsformában leszünk.”

A keretbe kerülés esélyeiről és kérdeztük Zsuzskát, aki alázattal közelítette meg a rá váró feladatot.

„Sok bő keretben voltam már, de eddig csak egy világversenyre sikerült kijutnom. Ezt a számot szeretném növelni, de nem azért, mert valaki kiesik az olimpiai keretből. Első körben csak a Világbajnokságra koncentrálok, minden további feladatra csak utána. A játékom miatt akarok benne lenni a keretben és azt szeretném elérni, hogy számítsanak rám a csapattársaim. Erre minden esélyem megvan.”

A női válogatott hivatalos mérkőzést már nem játszik a világbajnokság kezdetééig, viszont Veszprémben az Ausztrál, Szegeden pedig az Egyesül Államok válogatottjaival közös edzésekkel fejezi be a felkészülést.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok (4): Neszmély Boglárka (FTC-Telekom Waterpolo), Gangl Edina (Glyfada, görög), Magyari Alda (UVSE), Kiss Alexandra (Eger)
Mezőnyjátékosok (17): Dömsödi Dalma, Máté Zsuzsanna, Pőcze Panna, Vályi Vanda (FTC-Telekom Waterpolo), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (Ethnikos, görög), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros)

A 19. FINA Világbajnokság vízilabdatornájának csoportbeosztása

A-csoport, Budapest: Olaszország, MAGYARORSZÁG, Kanada, Kolumbia
B-csoport, Debrecen: Egyesült Államok, Hollandia, Dél-Afrika, Argentína
C-csoport, Sopron: Brazília, Kazahsztán, Új-Zéland, Ausztrália
D-csoport, Szeged: Thaiföld, Franciaország, Görögország, Spanyolország 

"
"
Cikkajánló

Párizs 2024: Négy FTC-játékos utazhat az olimpiára

Kurucz-Gurisatti, Leimeter, Neszmély és Vályi is ott van a magyar vízilabda-válogatottban.

Vb-ezüstérmes az U16-os válogatott

Három FTC-játékossal a keretben vb-ezüstérmet szerzett az U16-os magyar leány vízilabda-válogatott.

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Olasz klasszist igazoltunk

A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Könnyed győzelem a felkészülési meccsen

Kimagasló harmadik negyeddel 14-7-re nyerni tudott az olimpiára készülő magyar női válogatott Kanada ellen.

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin