2023. szeptember 30.
IRÁNY A MAGYAR KUPA-FINAL4
Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata javított pénteki védekezésén és esélyt sem hagyott az Egernek.

Kiélezett csatát vívott címvédő csapatunk és a regnáló bajnok Eger péntek este a Bárány Uszodában a kupanegyeddöntő első meccsén, hiszen 10-6-ra is vezetett Sike József gárdája, Gerendás Györgyék viszont innen hozták vissza a meccset és egyenlítettek 13-13-ra, úgy, hogy az utolsó percben a győzelemre is volt esélyünk. Ezzel azonban a Népligetre maradt a döntés, a képlet pedig egyszerű volt. A győztes bejut a Magyar Kupa Final4-ba.

A visszavágó viszont teljesen más forgatókönyv szerint zajlott és egyoldalú játékot hozott. A mérkőzést sokkal frissebben kezdte a Fradi, Kurucz-Gurisatti Gréta labdaszerzéséből Vályi Vanda talált be, majd Leimeter Dóra éles szögből lőtt a kapuba (2-0). Közel voltunk a háromgólos vezetéshez is, ám amikor Kurucz-Gurisattit ketten tépték a víz alá a kapu előtt kezében a labdával, nem született ítélet, az ellentámadásból pedig szépítettek az egriek (2-1). Nem esett azonban ki a lendületből a hazai együttes, amelynek volt válasza, kettő is. Előbb Farkas Tamara volt eredményes, majd Kurucz-Gurisatti alakította ki a 4-1-es részeredményt.

Alaposan feljavult a védekezésünk az odavágóhoz képest, hiszen pénteken a félidőben 10-8-ra vezettek a hevesiek, most azonban csupán egyszer tudták bevenni a kapunkat a meccs feléig. Neszmély Boglárka parádésan védett, a hátsó alakzat pedig sorra blokkolta a lövéseket és szerzett labdákat. Az eredményen Vályi, Kurucz-Gurisatti és Máté Zsuzsanna tudott alakítani, így két negyed után 7-1 volt az előnyünk.

A jó játékot sikerült átmentenünk a második félidőre is. Kurucz-Gurisatti háromszor vállalta magára a góllövő szerepet a harmadik játékrészben. Aztán tényleg mindenki konstatálhatta, hogy Neszmély ezen az estén legyőzhetetlen, hiszen a pénteken öt találatot jegyző Szilágyi Dorottya büntetőjét is hárította. A harmadik negyedben aztán megtörték hosszú gólcsendjüket az egriek, de így is 10-2-es állásról várhattuk az utolsó felvonást.

A záró játékrészben még kiadtuk utolsó energiatartalékainkat, annak ellenére is, hogy már négy játékosunk is kipontozódott a meccsen, tehát Gerendás György számára csupán nyolc bevethető játékos maradt. Kurucz-Gurisattit keményebb eszközökkel próbálták megtörni a hitehagyott egriek, akiknek így sem sikerült megállítani a Fradi játékosait. Leimeter, Kuna, Vályi és Farkas szállította a gólokat, míg hátul csak egyet engedtünk a vendégeknek. Ezzel az FTC nagyon magabiztosan, 16-3-ra megnyerte a negyeddöntős párharc második meccsét, kiejtette a bajnok Egert 29-16-os összesítéssel és bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ahol küzdhetünk a címvédésért!

BENU NŐI MAGYAR KUPA

Negyeddöntő, 2. mérkőzés – 2023. szeptember 30., szombat 18:30

Budapest, FTC-MVM Sportközpont

FTC-TELEKOM WATERPOLO - TIGRA-ZF-EGER 16-3 (4-1, 3-0, 3-1, 6-1)

Gólszerzőink: Kurucz-Gurisatti 5, Leimeter 3, Vályi 3, Farkas 2, Máté, Kuna, Tóth-Csabai 1-1

"
"
Cikkajánló

Párizs 2024: Négy FTC-játékos utazhat az olimpiára

Kurucz-Gurisatti, Leimeter, Neszmély és Vályi is ott van a magyar vízilabda-válogatottban.

Vb-ezüstérmes az U16-os válogatott

Három FTC-játékossal a keretben vb-ezüstérmet szerzett az U16-os magyar leány vízilabda-válogatott.

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Olasz klasszist igazoltunk

A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Könnyed győzelem a felkészülési meccsen

Kimagasló harmadik negyeddel 14-7-re nyerni tudott az olimpiára készülő magyar női válogatott Kanada ellen.

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin