2024. január 26.
Hat FTC-játékos került be a női pólóválogatottba
Máté Zsuzsanna visszakerült a magyar keretbe, amely az olimpiai kvótáért küzd a dohai világbajnokságon.

A Mihók Attila és Cseh Sándor szövetségi kapitánypáros péntek délben kihirdette a világbajnokságra utazó 15 fős keretét, amellyel megpróbálják megragadni az utolsó esélyt, hogy a magyar női vízilabda-válogatott kijusson a párizsi olimpiára. A teljes névsorból kiderül, hogy az FTC-Telekom Waterpolo adja a legtöbb játékost a nemzeti együttesbe: Kuna Szonja, Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Neszmély Boglárka és Vályi Vanda is a keret tagja.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az Eb-n szemsérülést szenvedő Kurucz-Gurisatti Gréta rendbejött, és tudja vállalni a szereplést. Emellett a számunkra legfontosabb hír még, hogy az eindhoveni kontinensviadalhoz képest visszakerült a keretbe a Fradi bekkje, Máté Zsuzsanna! A vb-ezüstérmes és Eb-bronzérmes játékos kőkeményen beleállt a munkába, miután kimaradt a nemzeti együttesből, a Népligetben végzett edzéseknek pedig meg is lett az eredménye.

Az Eb-t is megjárt ötös: Kuna Szonja, Neszmély Boglárka, Leimeter Dóra, Kurucz-Gurisatti Gréta, Vályi Vanda

Azok után, hogy a magyar női vízilabda-válogatott nem szerzett olimpiai kvótát, és az 5. helyen végzett az Európa-bajnokságon, a két szakember levonta a következtetéseket, és két helyen módosítottak a 15 fős keret összetételén. Kikerült a dunaújvárosi Szabó Nikolett és az UVSE-s Tiba Panna, helyettük hívták be Máté Zsuzsannát és a dunaújvárosi Horváth Brigittát.

- Ami biztos, hogy a csoport első helyéről az ausztrálok elleni mérkőzés dönt, majd az amerikaiakkal, vagy a hollandokkal találkozunk, és aki jártas a női szakágban, az tudja: mindhárom ellenfél rettentően fizikális játékot játszik. Remélem, senki nem érti félre, de ezeken a meccseken úgymond valakinek „el kell vinnie a balhét”, azaz a rendkívül erős centerekkel nem feltétlenül a legfiatalabb, vagy a más szempontból kulcsszereplő játékosainknak kellene felvenniük a harcot, ez indokolta többek között a változtatást. Elég egyértelmű a feladat, azaz most a pillanatra kell koncentrálni, és ennek kell mindent alárendelni – indokolta a változtatást Mihók Attila.

AKÁR EGY VILÁGBAJNOKI HATODIK HELY IS KVÓTÁT ÉRHET

A dohai vb az utolsó lehetőség, hogy a női válogatott kiharcolja a részvételt a párizsi ötkarikás játékokra, ezért pedig várhatóan Olaszországgal és Kanadával kell megküzdenünk. A magyar csapat Szingapúrral, Ausztrálival és Új-Zélanddal van egy csoportban.

MENETREND – világbajnoki csoportkör (magyar idő szerint)

február 4. 13:00 | Magyarország - Új-Zéland

február 6. 11:30 | Szingapúr - Magyarország

február 8. 11:30 | Magyarország - Ausztrália

A papírforma szerint a negyeddöntőben bivalyerős együttessel találkoznának Leimeterék, hiszen az olimpiai bajnok amerikai válogatott, vagy a vb és Eb-címvédő Hollandia lenne az ellenfél. A négy közé jutás szinte biztosan olimpiai kvótát érne, de akkor is maradna esély, ha kikapnának, és az 5-8. helyért játszanának a folytatásban. Ezúttal azonban óriási lenne a tét itt is, és a lehetséges ágakat nézve a helyosztó első mérkőzésén rendezhetnek egy sorsdöntő magyar-olasz csatát a párizsi repülőjegyért.

A MAGYAR NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT VB-KERETE:

Kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)

Mezőnyjátékosok: Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (CN Mataro), Kuna Szonja (FTC), Kurucz-Gurisatti Gréta (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (FTC), Rybanska Natasa (UVSE)

"
"
Cikkajánló

Párizs 2024: Négy FTC-játékos utazhat az olimpiára

Kurucz-Gurisatti, Leimeter, Neszmély és Vályi is ott van a magyar vízilabda-válogatottban.

Vb-ezüstérmes az U16-os válogatott

Három FTC-játékossal a keretben vb-ezüstérmet szerzett az U16-os magyar leány vízilabda-válogatott.

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Olasz klasszist igazoltunk

A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Könnyed győzelem a felkészülési meccsen

Kimagasló harmadik negyeddel 14-7-re nyerni tudott az olimpiára készülő magyar női válogatott Kanada ellen.

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin