2024. május 13.
Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe
Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

A klubszezon végeztével kihirdette a női válogatott bő olimpiai felkészülési keretét a két társkapitány, Mihók Attila és Cseh Sándor, akik huszonhárom játékosra számítanak majd. Párizsba ugyanakkor 13 fős csapat utazhat ki, így biztosak lehetünk benne, hogy nagy harc lesz majd az ötkarikás játékokon való szereplésért.

Dömsödi Dalma, Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Neszmély Boglárka, Vályi Vanda – ők hatan kerültek be a nemzeti együttesbe az FTC-Telekom Waterpolo csapatából. (A teljes névsor a cikk alján olvasható)

Nincs meglepetés a névsorban, hiszen a vb-ezüstérmes csapat magja most is ott van a csapatban. Dohához képest ezúttal nem kap lehetőséget Kuna Szonja, ott van viszont centerünk, Dömsödi Dalma, aki remek teljesítménnyel rukkolt elő a szezonban. A junior vb-győztes eddig három világeseményen szerepelt a felnőtt válogatottban. A 2022-es spliti Európa-bajnokságon és a tenerifei Világkupán, majd a 2023-as fukuokai világbajnokságon.

A kerethirdetésről Mihók Attila szövetségi kapitány nyilatkozott a waterpolo.hu-nak.

- Megvolt az a lehetőségünk, hogy mi döntsük el, hány fővel kezdünk; volt olyan verzió, hogy egészen szűk legyen a keret, végül azonban inkább a bővebb mellett döntöttünk. Mindezt azért, hogy matematikailag is működjön a felkészülés első szakasza, azaz legyen három mezőnysorunk, ami elvben tizennyolc ember, mivel azonban Keszthelyi Rita két héttel később csatlakozik hozzánk, addig is meglesz a háromszor hat játékos. Jelenleg az a cél, hogy mielőtt elkezdjük a közös gyakorlást a kanadaiakkal, június közepén megtörténik az első komolyabb szűkítés, azaz a szokásosnál kevesebb idő lesz arra, hogy a kerettagok bizonyítsanak.

A játékosok közel 20 nap pihenőt kapnak majd a klubszezon befejezése után, hogy aztán május 27-én teljes erőbedobással elkezdjék a felkészülést az olimpiára. Az első hetekben itthon edz majd a válogatott, amely a tervek szerint hivatalos meccset is játszik majd Kanadával, majd június végén Athénban vesz részt egy tornán. A görög fővárosból Los Angeles felé veszik az irányt, ahol az olimpiai és világbajnoki címvédő amerikai válogatottal készül majd a vb-ezüstérmes csapatunk, amely az utolsó két hetet itthon tölti Párizsba utazása előtt.

A magyar válogatott első mérkőzését július 27-én játsza majd az olimpián az Eb-címvédő Hollandia ellen, a csoportkörben pedig összecsap még Kanadával, Ausztrália és Kínával a továbbjutásért. 

A magyar női vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési kerete

Kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC), Torma Luca (Eger), Maczkó Lilla (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Dobi Dorina (Dunaújváros), Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Geraldine Mahieu (Dunaújváros), Hajdú Kata (UVSE), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (Mataro), Kurucz-Gurisatti Gréta (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Máté Zsuzsanna (FTC), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Rebecca Parkes (Ethnikos), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (FTC), Varró Eszter (UVSE)

"
"
Cikkajánló

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Gerendás György: ,,Megmutattuk, hogy tudunk küzdeni"

Női vízilabdacsapatunk második lett az ob I-ben. Visszavonuló trénerünk, Gerendás György értékelte az idényt.

Bajnoki ezüstérmes az FTC női pólócsapata

Idegőrlő csatában 11-10-re kikapott az FTC az UVSE ellen a bajnoki döntő második felvonásában.

Gerendás György: „Csináljuk meg!”

Női vízilabdacsapatunk vezetőedzője szerint harmadik meccsre kényszeríthetjük a bajnoki döntőben az UVSE-t.

Meg kell akadályozni a bajnokavatást!

A döntő első meccsének elvesztése után nyernie kell az FTC-nek, hogy maradjon esélye az aranyéremre.

„A Leimi is nagyon jó szpícselős”

Klasszis női pólósainkkal folytatta a Kire jellemzőbb? – kvízsorozatot a Fradi TV stábja – VIDEÓ!

Kikaptunk a döntő első meccsén

12-6-os vereség után szerdán nyernie kell az FTC női pólosainak a Népligetben, hogy ne dőljön el a párharc.

Kezdődik a döntő - az aranyéremért megyünk!

Első bajnoki címét szerezheti meg az FTC női vízilabdacsapata, amelynek kétszer kell nyernie az UVSE ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin