2020. december 23.
Béres: Csalódás lenne a harmadiknál rosszabb helyezés
Női pólósaink felemás évet zártak, de pozitív előjelekkel várják az idény februári folytatását.

Az FTC női vízilabdacsapatának történetét akár úgy is mondhatnánk, hogy egy "short story", idén viszont már kénytelen kibújni a csapat a saját árnyékából, mivel ezúttal már komoly célkitűzéseknek kell megfelelnie.

A Béres Gergely vezette gárda tavaly – a megalakulását követő harmadik szezonban - már a legerősebb nemzetközi kupában, az Euroligában is kipróbálhatta magát, majd még vérmesebb reményekkel vágott neki a 2020/2021-es bajnoki idénynek. A keret mondhatni erősödött, de a legnagyobb riválisokénál jóval nagyobb változáson esett át. Csapatunk idei komolyabb célkitűzéseit alátámsztja, hogy hazai környezetben közel két éve veretlen a Fradi, és 2021 tavaszán a liga komolyabb csapatai közül kettőt is, a négyszeres címvédő UVSE-t és a BVSC-t is itthon fogadja.

A keret legjobbjai közül négyen, Vályi Vanda, Illés Anna, Máté Zsuzsanna és Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya a női válogatottal zárta az évet, a többiek pedig egészen múlt hét péntekig kemény edzéseket végeztek a csapatra váró kihívások jegyében.

Évzárásként rövid értékelésre kértük fel Béres Gergely vezetőedzőt.

- Lezárul ez a sokak számára nehéz és viszontagságos év, milyen pozitív vagy negatív szakmai konzekvenciát lehetett belőle levonni?
- Eleinte nem sok pozitívumban volt részünk, gondolok itt a félbehagyott bajnoki idényre, majd aztán a 2020-as Magyar Kupára, utóbbit kifejezetten csalódásként éltük meg. A 2020/2021-es OB I jól indult számunkra, a folytatásban viszont a három legerősebb ellenféllel szemben kizárólag csak a Dunaújváros elleni döntetlennel lehetünk elégedettek. Fogalmazhatnék úgy, hogy nagy a „kilengés” a játékunkat illetően, ebben szerepet játszat a fiatal keret, valamint az is, hogy 4-5 új játékos érkezett hozzánk, meg persze a rutintalanság is. Gondoljunk bele, hogy például a Dunaújváros keretében akadnak olyat játékosok, akik régebb óta együtt játszanak, mint amióta a mi szakosztályunk létezik.

- Mi lehet a reális cél a bajnokságot illetően?
- Szeretnénk odaérni a dobogó harmadik fokára. Az esélyünket növeli, hogy két rangadót is itthon játszunk.

- A keretből négyen is a válogatottal készülnek. Véleményed szerint hány játékosnak van esélye bekerülni a végső keretbe?
- Szerintem két játékosnak jó lehetősége van.

- A vírushelyzet miatt alaposan feltorlódnak az események, a válogatott január közepén harcol az olimpiai kvótáért, majd alig két héttel később már Euroliga mérkőzések várnak a klubcsapatokra, ez nem tűnik ideális helyzetnek.
- Nem is az, hiszen alig, hogy visszakapom a játékosainkat, máris mehetünk Veronába, Euroliga-selejtezőre. Nem könnyű szituáció, mert alaphelyzetben pihenőt kellene nekik adni a két torna között, de a menetrend sok mindent felülír.      

- Apropó Euroliga, elnézve a leendő ellenfeleket finoman szólva sem tűnik könnyűnek a sorsolásunk.
- A csoport favoritja az orosz Kinef Kirishi, az esetleges továbbjutáshoz meg kellene előznünk a két spanyol csapatot, a Matarót és Mediterranit, valamint az olasz Veronát, akik hazai környezetben selejteznek. Nem reális cél a továbbjutás, de persze nem mehetünk ki feltett kézzel. A tavalyi csonka szezonban korán elbúcsúztunk, de így is rendkívül hasznos volt számunkra a részvétel.

- Áldott ünnepet kívánunk neked és a csapatnak! Nyilván a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé az évzárót, azért volt valami szolidabb ünnepi esemény?
- Mindenki kihúzta egy valakinek a nevét, és az illetőt megajándékozta, erre volt lehetőségünk az idén. Egyáltalán nem az érték volt a lényeg, így is rendkívül kreatív, tréfás ajándékok születtek.

"
"
Cikkajánló

Párizs 2024: Négy FTC-játékos utazhat az olimpiára

Kurucz-Gurisatti, Leimeter, Neszmély és Vályi is ott van a magyar vízilabda-válogatottban.

Vb-ezüstérmes az U16-os válogatott

Három FTC-játékossal a keretben vb-ezüstérmet szerzett az U16-os magyar leány vízilabda-válogatott.

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Olasz klasszist igazoltunk

A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Könnyed győzelem a felkészülési meccsen

Kimagasló harmadik negyeddel 14-7-re nyerni tudott az olimpiára készülő magyar női válogatott Kanada ellen.

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin