2024. május 29.
„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”
Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Közel háromhetes pihenő után, újult erővel kezdhette meg az olimpiai felkészülését hétfőn a magyar női vízilabda-válogatott. A társkapitányok, Mihók Attila és Cseh Sándor huszonhárom játékost hívtak meg a bő keretbe, azonban Párizsba csak 13-an utazhatnak. Az FTC-Telekom Waterpolo csapatából hatan küzdhetnek azét, hogy ott legyenek az ötkarikás játékokon.

Hárman, a biztos kerettagnak számító Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra és Vályi Vanda már a második olimpiájára juthat ki, mellettük pedig ott lehet a csapatban Máté Zsuzsanna és a Fradi saját nevelésű kapusa, Neszmély Boglárka, akik a februári világbajnokságon nagy szerepet vállaltak abban, hogy a válogatott olimpiai kvótával és ezüstéremmel térjen haza Dohából. Centerünk, Dömsödi Dalma Fukuokában még lehetőséget kapott, de a legutóbbi vb-ről lemaradt, ugyanakkor ha sikerülne átmentenie a klubszezonban nyújtott remek teljesítményét nyárra is, akkor kivívhatja helyét a csapatban.

A szerda délutáni edzésen a sajtó munkatársai betekintést nyerhettek a válogatott felkészülésébe. A lányok mosolygósan álltak az újságírók és riporterek rendelkezésére, akiket természetesen az érdekelte a leginkább, hogy az együttes tagjai milyen esélyeket látnak egy párizsi éremszerzésre.

„Mindenki nagyon várta már ezt a pillanatot – kezdte az amerikaiak elleni a vb-döntőben brillírozó Neszmély Boglárka. Ugye mindenki egy pihenőből érkezett, úgyhogy szerintem mindent megtettünk annak érdekében, hogy most mentálisan frissen érkezzünk bele ebbe a felkészülésbe. Én nagyon izgatott vagyok. Nyilván most nagyon sokat kell dolgoznunk és most még a visszaszokás, meg ugye az erőnek a visszaépítése a kulcs. Szerintem mindenki tudja azt, hogy bennünk van a jó eredmény, hiszen ezt már bizonyítottuk. Nyilván ehhez még keményebben kell dolgoznunk és még jobb csapattá kell összekovácsolódnunk az olimpiára. Mindenkinek egy kellő önbizalmat kell, hogy adjon, hogy mi erre képesek vagyunk és ezért kell mindent megtennünk, hogy tényleg a lehető legjobb eredményt, ami csak tőlünk telik, azt tudjuk nyújtani.”

A magyar válogatottra július 27-én vár az első megmérettetés az olimpián az Eb-címvédő Hollandia ellen, a csoportkörben pedig összecsap még Kanadával, Ausztráliával és Kínával. A legutóbbi olimpián Tokióban bronzot szerzett a magyar női vízilabda-válogatott, amelynek az volt az első érme az ötkarikás játékok történetében. 

AZ OLIMPIA MENETRENDJE - CSOPORTMÉRKŐZÉSEK

2024.07.27., szombat 14:00 | Hollandia – Magyarország

2024.07.29., hétfő 20:05 | Magyarország – Kanada

2024.08.02., péntek 20:05 | Kína – Magyarország

2024.08.04., vasárnap 14:00 | Magyarország – Ausztrália

A magyar női vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési kerete

Kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC), Torma Luca (Eger), Maczkó Lilla (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Dobi Dorina (Dunaújváros), Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Geraldine Mahieu (Dunaújváros), Hajdú Kata (UVSE), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (Mataro), Kurucz-Gurisatti Gréta (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Máté Zsuzsanna (FTC), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Rebecca Parkes (Eger), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (FTC), Varró Eszter (UVSE)

"
"
Cikkajánló

Párizs 2024: Négy FTC-játékos utazhat az olimpiára

Kurucz-Gurisatti, Leimeter, Neszmély és Vályi is ott van a magyar vízilabda-válogatottban.

Vb-ezüstérmes az U16-os válogatott

Három FTC-játékossal a keretben vb-ezüstérmet szerzett az U16-os magyar leány vízilabda-válogatott.

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Olasz klasszist igazoltunk

A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Könnyed győzelem a felkészülési meccsen

Kimagasló harmadik negyeddel 14-7-re nyerni tudott az olimpiára készülő magyar női válogatott Kanada ellen.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Gerendás György: ,,Megmutattuk, hogy tudunk küzdeni"

Női vízilabdacsapatunk második lett az ob I-ben. Visszavonuló trénerünk, Gerendás György értékelte az idényt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin