2021. február 3.
Az ex-Real- és Milan-csatár felesége is a Fradira vár
Néhány érdekesség mentén bemutatjuk női vízilabdacsapatunk Euroliga-ellenfeleit.

Mint ismert, az FTC-Telekom Waterpolo női vízilabdacsapata Veronában játszik az Euroliga selejtezőjében. Együttesünk szerdán utazott el Olaszországba, az utolsó itthoni edzés végén pedig Játékosunkat, Vályi Vandát és vezetőedzőnket, Béres Gergelyt kérdeztük az esélyekről.

A csütörtöktől vasárnapig tartó selejtezőben a Fradi négy mérkőzést játszik. Összeállításunkban bemutatjuk az ellenfeleket.

CN Mataró (spanyol)

A spanyol bajnok, korábbi Euroliga-bronzérmes nem lesz ismeretlen a Ferencváros számára. A Mataró tavaly ugyanis a félbeszakadt küzdelmek során a selejtezőben egy csoportban volt a mieinkkel. Akkor a Fradi úgy kapott ki 14-10-re, hogy sokáig partiban volt, a hajrára azonban kiütközött a két csapat közti különbség.

A Sabadell kilenc éven át tartó uralmát tavaly megtörő és az idei bajnokságban csoportját veretlenül vezető Mataró feltörekvő csapat. Keretében négy a 2020-as budapesti Európa-bajnokságon aranyérmes játékos is található, közülük ketten, Marta Bach és Anni Aspar világbajnoknak is mondhatja magát. A csapatban ott lesz az egykori UVSE-játékos, a holland Vivian Sevenich is, aki nemrég a magyar válogatott ellen küzdött az olimpiai selejtezőtorna döntőjében. Érdemes még megemlíteni az amerikai Danijela Erkman Jackovichot is, aki a 2019/20-as idényben a Szentest erősítette.

Az FTC-Telekom Waterpolo pénteken 10 órakor a Mataró ellen kezdi meg Euroliga-szereplését.

Kinef Kirishi (orosz)

Kétség kívül az orosz sztárcsapat a csoport legtapasztaltabb és legeredményesebb résztvevője. A 18-szoros bajnok együttes 2003 óta leggyőzhetetlen hazája pontvadászatában, és rendre a legtöbb játékost adja hazája válogatottjába. A Kinef kétszer, 2017-ben és 2018-ban is megnyerte az Euroligát, ezen kívül ötször volt második, négyszer pedig harmadik, vagyis az európai mezőny jelenkorának egyik legkiválóbb együttese.

A jelenlegi keretben öt olyan játékos található, aki ezüstérmes lett a 2020-as budapesti Eb-n, és több olyan rutinos pólós is, akik már kétszeres Eb-győztesek. Ugyanakkor a Kinef sem verhetetlen. Bizonyítja mindezt, hogy a tavalyi idényben Alexander Naritsa csapata többek között kikapott a Dunaújvárostól. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a spanyol és a magyar bajnoksággal ellentétben az orosz még nem kezdődhetett el, így kérdés, hogy milyen formában várja a Kinef a sorozatot. Csapatunk szintén pénteken, este 20 órától ugrik medencébe az oroszok ellen. 

CSS Verona (olasz)

A házigazda veronaiak keretében a legismertebb játékos a 2012-es Eb-győztes olasz válogatott Roberta Bianconi, aki 2012-ben a Pro Reccóval már elhódította az Euroliga trófeáját. Az olasz ligában, a csoportjában jelenleg második Verona csapatát erősíti Carolina Marcialis is.Érdekesség, hogy a veronaiak csapatkapitánya egyébként a Real Madrid és a Milan korábbi olasz válogatott futballistájának, Antonio Cassanónak a felesége.
A Fradi pénteken 20.00-tól játszik a házigazdákkal.

CE Mediterrani (spanyol)

A korábbi 11-szeres bajnok csapat is évről évre erősödik és komolyabb eredmények ér el. A keretben Roser Tarragó és Clara Espar személyében két tavalyi Eb-győztes is található, de a csapat kiemelkedő játékosa még Iris Wolves is, aki szintén ott volt a Triesztben olimpiai kvalifikációt szerző holland együttesben. A Mediterrani egyelőre veretlen az idei bajnokságban, ráadásul nemrgé 8-8-as döntetlent játszott a nagy rivális, az ötszörös Euroliga-győztes Sabadell ellen. Csapatunk a csoport utolsó meccsét vasárnap 12 órakor játssza.

 

NŐI VÍZILABDA
EUROLIGA-SELEJTEZŐ, B-CSOPORT, VERONA
2021. 02. 05., péntek, 10.00, 1. forduló: CN Mataró (spanyol)–FTC-Telekom Waterpolo
2021. 02. 05., péntek, 20.00, 2. forduló: Kinef Krishi (orosz)–FTC-Telekom Waterpolo
2021. 02. 06., szombat, 20.00, 3. forduló: FTC-Telekom Waterpolo–CSS Verona (olasz)
2021. 02. 07., vasárnap, 12.00, 4. forduló: CE Mediterrani (spanyol)–FTC-Telekom Waterpolo

"
"
Cikkajánló

Párizs 2024: Négy FTC-játékos utazhat az olimpiára

Kurucz-Gurisatti, Leimeter, Neszmély és Vályi is ott van a magyar vízilabda-válogatottban.

Vb-ezüstérmes az U16-os válogatott

Három FTC-játékossal a keretben vb-ezüstérmet szerzett az U16-os magyar leány vízilabda-válogatott.

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Olasz klasszist igazoltunk

A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Könnyed győzelem a felkészülési meccsen

Kimagasló harmadik negyeddel 14-7-re nyerni tudott az olimpiára készülő magyar női válogatott Kanada ellen.

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin