2024. október 7.
„A legkellemesebb BL-csoportba kerültünk”
Spanyol, olasz és holland csapatokkal kell megküzdenie az FTC-Telekom Waterpolo női csapatának a főtáblán.

Remekül kezdte a szezont női vízilabdacsapatunk, hiszen a Bajnokok Ligája athéni selejtezőcsoportjában hibátlan teljesítménnyel, mind a négy mérkőzését megnyerve jutott tovább.

- Nagyon nagy meglepetést kaptam a csapattól azzal, hogy csoportelsőként tudtunk továbbmenni, mert megmondom őszintén, nem tudtam, hogy mit várhatok a csapattól, mert három hetet tudtunk együtt dolgozni a teljes kerettel – mondta a selejtező után az FTC-Telekom vezetőedzője, Matajsz Márk. - Egy igen nehéz csoportot tudtuk megnyerni, és bár voltak hullámvölgyek, összességében nagyon elégedett vagyok a lányokkal. Le a kalappal előttük, főleg az utolsó mérkőzésen bemutatott játék miatt is, hiszen a hajrában fordítva győztük le az öt spanyol olimpiai bajnokkal felálló Sant Andreu-t, amely a legutóbbi szezonban BL-bronzérmes volt – foglalta össze a négynapos minitornát a szakember.

Így vártuk tehát a főtábla hétfő délelőtti sorsolását, ahol az öt kiemelt csapatból (Sabadell, Mataro, UVSE, Orizzonte, Olympiakosz) egyet kaphattunk. A zöld-fehérek végül a B-jelű csoportba kaptak besorolást:

FTC-Telekom, CN Mataro, Polar Bears, Plebiscito Padova

Mindhárom riválisunkkal játszunk egy-egy meccset hazai medencében és idegenben is, a csoportból pedig az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe, ahol oda-visszavágós párharcokat rendeznek majd a Final Fourba kerülésért.

A Mataróval az előző szezonban is egy csoportban szerepeltünk, akkor mindkét mérkőzésen vereséget szenvedtek a Keszthelyi Ritával felálló spanyoloktól (13-5, 13-8), akik végül a negyedik helyen végeztek a Final Fourban. A korábbiakhoz képest talán meggyengült a Mataro kerete, ugyanis a magyar válogatott csapatkapitánya mellett több meghatározó játékos is átigazolt a Sabadellbe. A Padovával a 2023/24-es idényben csaptunk össze az Euro Kupa-elődöntőben, ahol Olaszországban 12-9-re győzött az akkor még Gerendás György vezette FTC, amely ugyan kikapott a népligeti visszavágón 9-7-re, de így is megtartott egyetlen gólt az idegenben kiharcolt háromgólos előnyéből. A holland Polar Bears együttesével korábban még nem játszott a nemzetközi porondon a Ferencváros.

- Egy újabb lépcsőfok lesz a csapat életében a BL-főtábla, közben pedig elkezdődik a magyar bajnokság és a Magyar Kupa is, így lesz meccs és feladat bőven. A többi csoportot nézve úgy tűnik, hogy a miénk a legkellemesebb csoport, de nekünk, mint új csapat a palettán, nem szabad senkit sem félvállról vennünk. A Mataro egy nagyon jó csapat, évek óta ott van a Bajnokok Ligája végjátékában, ahogy a Padova is folyamatosan játszik a nemzetközi kupaporondon. A Polar Bears a teljesítménye alapján egy kiszámíthatatlan ellenfélnek tűnik, ugyanakkor tudjuk, hogy a holland vízilabda igen jó, elég csak a válogatott Eb-győzelmét és olimpiai bronzérmét figyelembe venni 2024-ben. Itt senki ellen nem mehetünk biztosra, ugyanakkor nekünk saját magunkkal kell foglalkozni. Tovább lehet jutni ebből a csoportból, de csak azzal az elánnal és mentalitással, amit az athéni meccseken láttam a lányoktól. A csapat megmutatta mind a két arcát, hiszen volt, hogy ment a játék, és több góllal tudtuk legyőzni ellenfelünket, de volt, amikor nem ment, viszont akkor meg összeszorított fogakkal, a szív diadalát bemutatva nyerni tudott a csapat. Ez a Fradi tényleg attól tud erős lenni, hogy nem egy vagy két-három személyes, hanem mindig volt nyolc-tíz játékos, akik lőtték a gólokat, és erre azért nehéz felkészülnie az ellenfélnek. Én ebben látom a mostani FTC-nek az erejét – mondta Matajsz Márk.

A főtábla első fordulóját október 26-án rendezik, és itthon kezdünk a Padova ellen, majd három idegenbeli összecsapás után az utolsó két játéknapon fogadjuk a Matarót, végül a holland együttest. A teljes menetrend a cikk alján található.

NŐI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA 2024/25

A-CSOPORT: CN Terrassa (spanyol), Dunaújváros WPC (magyar), Vouliagmeni NC (görög), Astropool CN Sabadell (spanyol)

B-CSOPORT: Polar Bears (holland), FTC-Telekom Waterpolo (magyar), CN Mataro (spanyol), Antenore Plebiscito Padova (olasz)

C-CSOPORT: Alimos NAC Betsson (görög), Widex GZC Donk (holland), Olympiacos SFP (görög), Sis Roma (olasz)

D-CSOPORT: CN Sant Andreu (spanyol), Orizzonte Catania (olasz), BVSC (magyar), UVSE (magyar)

 

Csoportkör menetrendje:

1. forduló - 2024.10.26. | FTC-Telekom - Plebiscito Padova

2. forduló - 2024.11.09. | CN Mataro – FTC-Telekom

3. forduló - 2024.11.23. | Polar Bears – FTC-Telekom

4. forduló – 2025.01.25. | Plebiscito Padova – FTC-Telekom

5. forduló – 2025.02.15. | FTC-Telekom – CN Mataro

6. forduló – 2025.03.01. | FTC-Telekom - Polar Bears

"
"
Cikkajánló

Hibátlan teljesítménnyel megyünk tovább a BL-be!

Az FTC-Telekom női csapata 9-8-ra legyőzte a Sant Andreut az utolsó selejtezőmérkőzésen.

Bejutottunk a BL-főtáblára

12-11-re legyőzte olasz riválisát az FTC-Telekom női csapata a selejtező harmadik meccsén.

A második meccset is megnyertük a BL-selejtezőben

A négygólos Plevritu vezérletével 17-8-ra nyert az FTC-Telekom Waterpolo női csapata holland riválisa ellen.

Magabiztos játékkal kezdtük a BL-selejtezőt

Kurucz-Gurisatti Gréta vezérletével 10-6-ra nyert az FTC-Telekom női csapata a Panionios ellen.

Magyar étel bűvölte el a Fradi világklasszis játékosait

Ismerjék meg női vízilabdacsapatunk két új légiósát, Eleftheria Plevritout és Valeria Palmierit – VIDEÓ!

Kurucz-Gurisatti Gréta az új csapatkapitány

Az FTC-Telekom vízilabdázója szerint nagy dolgokat érhetnek el a szezonban, ha megtalálják a harmóniát.

Vályi Vanda szünetelteti pályafutását

A szezon első felét biztosan kihagyó vízilabdázó hálás a klubjának, hogy támogatták döntésében.

Vb-bronzérmes az U18-as leány válogatott

Gulyás-Oldal Emmát soraiban tudó magyar válogatott bronzérmet szerzett a kínai korosztályos világbajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin