2023. november 9.
A Dunaújváros ellen játszunk a Magyar Kupa-elődöntőben
A Magyar Kupa-címvédő FTC-Telekom Waterpolo női csapata a döntőbe jutásért ugrik vízbe pénteken.

2022. december 17-e történelmi jelentőségű a szakosztályunk és klubunk életében is, hiszen az FTC női vízilabdacsapata aznap nyerte meg a szakág első aranyérmét a Magyar Kupa döntőjében. Gerendás György együttese az egy évvel ezelőtti Final4-ban lehengerlő játékkal múlt felül előbb a címvédő Egert (12-10), majd másnap a nagy rivális UVSE-t (9-5). Sajnos, nem sikerült azóta bővíteni a trófeagyűjteményt, hiszen az előző szezon végén az Euro Kupában elvesztettük a döntőt, majd a bajnokságban visszavágtak az egriek, akik a legjobb négy között parancsoltak megálljt a Fradinak, amely végül bronzéremmel zárt. Most viszont itt az újabb lehetőség, és nem is lehet más a célja az FTC-nek, mint az arany. 

EGYRE JAVULÓ FORMA A MAGYAR KUPA VÉGJÁTÉKA ELŐTT

Abszolút kijelenthető, hogy jó sorozatban vannak a zöld-fehérek, hiszen a Bajnokok Ligájában elszenvedett fájó vereségek után az utóbbi négy mérkőzésen egyaránt nyerni tudtak Kurucz-Gurisatti Grétáék. Először a Szentes ellen jártunk sikerrel 19-11-re, majd következett három rangadó, ahol szintén a bajnokságban az UVSE-t múltuk felül 12-8-ra, majd az Eger ellen szereztük meg az első BL-győzelmünket, méghozzá 18-7-re tudtunk győzni a Népligetben. Végül ezen a héten kedden nyertünk 17-9-re a III. Kerületi TVE-vel szemben.

NÁLUNK A MENTÁLIS ELŐNY

A Magyar Kupa-elődöntőben a nyolc sikerrel csúcstartó Dunaújváros lesz az ellenfelünk. A fejér vármegyei csapatot ebben a szezonban már sikerült legyőznünk, méghozzá idegenben. Az október 18-i bajnoki is erőt adhat a lányoknak, mivel úgy nyertünk 9-8-ra, hogy az utolsó negyed közepénél négy góllal is vezettünk Vad Lajos együttese ellen.

„Alapvetően a Magyar Kupa Final4 nagy izgalmakat tartogat, főleg így, hogy egy nagyon erős ellenfél a Dunaújváros. Igaz, hogy 9-8-ra győztünk ellenük, de olyan szempontból nem számít, hogy szerintem mind a két csapat sokkal felkészültebben és sokkal figyelmesebben fog taktikailag játszani ezen a mérkőzésen. De szerintem lehet önbizalmunk velük szemben az előző bajnoki-győzelem végett. Viszont nekem ez egy elég speciális mérkőzés, hiszen én nem játszottam még idén ellenük, szóval személy szerint nagyon várom a mérkőzést.” – nyilatkozta a sérüléséből felépülő és remek formába lendülő Vályi Vanda a mérkőzéssel kapcsolatban.

Az előző idényben az akkor még Mihók Attila által irányított újvárosiakkal szemben is pozitív volt a mérlegünk, ugyanis három győzelem mellett egy döntetlent játszottunk riválisunkkal. Először a Magyar Kupa-negyeddöntőben az idegenbeli odavágó végződött 8-8-as döntetlennel, majd a visszavágót 13-7-re nyertük meg a Népligetben. Az ob I-ben pedig 11-9 és 8-4 volt a javunkra.

INGYENES A BELÉPÉS A FINAL4-RA

A Magyar Kupa-négyedöntőnek ezúttal nem a Komjádi, hanem a BVSC uszodája, a Szőnyi úti Laky Károly Uszoda ad majd otthont pénteken és szombaton. Az FTC-Dunaújváros elődöntő 18 órakor kezdődik, míg a másik ágon BVSC-UVSE meccset rendeznek 19:30-tól. A párharcok győztesei szombaton csapnak össze a trófeáért 20 órától. A belépés mind a három mérkőzésre díjtalan, úgyhogy remélhetőleg remek hangulatban játszhatnak majd a csapatok.

BENU NŐI VÍZILABDA MAGYAR KUPA

Final4, elődöntő – 2023. november 10., péntek 18:00

Budapest, Laky Károly Uszoda 

FTC-TELEKOM WATERPOLO - DUNAÚJVÁROS 

Élő közvetítés: M4 Sport

A belépés díjtalan!

"
"
Cikkajánló

Párizs 2024: Négy FTC-játékos utazhat az olimpiára

Kurucz-Gurisatti, Leimeter, Neszmély és Vályi is ott van a magyar vízilabda-válogatottban.

Vb-ezüstérmes az U16-os válogatott

Három FTC-játékossal a keretben vb-ezüstérmet szerzett az U16-os magyar leány vízilabda-válogatott.

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Olasz klasszist igazoltunk

A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Könnyed győzelem a felkészülési meccsen

Kimagasló harmadik negyeddel 14-7-re nyerni tudott az olimpiára készülő magyar női válogatott Kanada ellen.

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin