2023. május 3.
A döntőért küzd a Gerendás-alakulat
Az áprilisi válogatottszünet után a bajnoki elődöntőben folytatja szereplését az FTC-Telekom női csapata.

Március 29-én, vagyis több, mint egy hónapja játszott utoljára tétmérkőzést az FTC női vízilabdacsapata. Akkor az Euro Kupa-döntőjének visszavágóján az UVSE-vel szemben nyert állásból maradtunk alul hazai környezetben, ahol végül az újpestiek emelték magasba a nemzetközi trófeát. Ez tüskét hagyott az együttesben... Ugyanakkor volt idő elfelejteni a történteket, hiszen az április a válogatott küzdelmek jegyében telt. Rotterdamban, majd Athénban is 5-5 játékos képviselte az FTC-t a Világkupa-küzdelmek során, ahol a nemzeti együttes kivívta részvételét a sorozat nyári szuperdöntőjében. Neszmély Boglárkáék tehát jó érzésekkel térhettek vissza a Fradiba a szezon legfontosabb időszakára, ahol egy cél lebeg női csapatunk szeme előtt: Bajnokságot nyerni!


„Tulajdonképpen egyből az UVSE elleni Euro Kupa-döntő után már másnap játszottam volna még egy meccset az UVSE-vel. Talán egy picit jobb lenne, ha több időnk lenne, mert ebből az egy hónapból három hétig a válogatott játékosaim nem voltak itt. Nem igazán tudtunk készülni, de ezzel így van a többi csapat is” - mondta Gerendás György a FradiMédiának.

A bajnoki címhez vezető úton előbb az Egert kell legyőznie az elődöntőben a Ferencvárosnak, amely 18 győzelemmel, vagyis 100%-os mérleggel végzett az alapszakasz első helyén, míg a hevesiek negyedikek lettek. Több ízben is összecsaptunk már a szezonban Sike József csapatával, szám szerint négyszer. Ezekből mindössze egy vereséget szenvedtünk, amikor decembereben 12-11-re kaptunk ki a Bajnokok Ligája-selejtezőben idegenben, pár nappal később viszont már a Magyar Kupa-elődöntőben arattunk kétgólos sikert (12-10). Mindkét mérkőzés a november végi idegenbeli diadalunkat követte, (10-7) a legsimábban pedig februárban győztünk öt góllal a Népligetben (14-9).


A döntőbe jutáshoz újabb két sikerre lesz szükségünk, mivel a férfi bajnokság lebonyolításával ellentétben a nőknél a csapatok nem viszik tovább az alapszakaszban elért egymás elleni pontjaikat, ugyanakkor a pályaelőny így is nálunk van. A csütörtöki hazai rangadó után szombaton Egerben folytatódik a küzdelem a Bárány Uszodában 18 órától, míg a másik ágon UVSE-Dunaújváros párharcot rendeznek.

Női együttesünk újabb történelmi tettre készül. Decemberben ugyanis megszerezték a szakág első aranyérmét, amikor a Magyar Kupa-döntőben legyőzték az UVSE-t. A bajnoki alapszakasz-elsőséget hibátlan teljesítménnyel szerezték meg, ráadásul az első nemzetközi kupa-fináléját is megvívta a zöld-fehér csapat. Ezt a teljesítményt pedig szeretnénk tovább fokozni, hiszen az újabb döntő kivívása szintén Fradi-történelmi siker lenne, ugyanis 2017-es fennállásunk óta még nem jutottunk el az ob I fináléjába.

E.ON NŐI VÍZILABDA OB I

Elődöntő, 1. mérkőzés, 2023.05.04., csütörtök, 18.00

FTC-MVM Népligeti Sportközpont

FTC-TELEKOM WATERPOLO – TIGRA-ZF-EGER

Jegyek: 2000 Ft

"
"
Cikkajánló

Párizs 2024: Négy FTC-játékos utazhat az olimpiára

Kurucz-Gurisatti, Leimeter, Neszmély és Vályi is ott van a magyar vízilabda-válogatottban.

Vb-ezüstérmes az U16-os válogatott

Három FTC-játékossal a keretben vb-ezüstérmet szerzett az U16-os magyar leány vízilabda-válogatott.

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Olasz klasszist igazoltunk

A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Könnyed győzelem a felkészülési meccsen

Kimagasló harmadik negyeddel 14-7-re nyerni tudott az olimpiára készülő magyar női válogatott Kanada ellen.

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin