2024. október 16.
21 gólos előny: gyakorlatilag Final Fourban pólósaink
28-7-re nyert az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén.

Ezen a héten a Magyar Kupáé a főszerep, az FTC-Telekom női vízilabdacsapata pedig 2022 után szeretné ismét a magasba emelni a trófeát, amelyhez azonban még hosszú út vezet. A kiemelésnek köszönhetően kihagyva a selejtezőt, a negyeddöntőben csatlakoztunk be a küzdelmekbe, a Final Fourba jutásért pedig a III. kerületi TVE csapatát kellett legyőznünk.

A párharc első felvonására szerda este Óbudán került sor, ahol nagyon erősen kezdett Matajsz Márk együttese, hiszen még csak másfél perc telt el a találkozóból, de már 2-0 volt a javunkra Kurucz-Gurisatti Gréta és Leimeter Dóra góljai után. Hiába szépítettek a hazaiak, kicsit sem bizonytalanított el a minket a bekapott találat. Alaposan megszórtuk magunkat és masszív vezetésre tettünk szert már az első negyedben. Csapatkapitányunk, Kurucz-Gurisatti Gréta és Fekete Flóra is egy-egy büntetőt értékesített, majd Valeria Palmieri szerzett találatot centerből, illetve Eleftheria Plevritu és Farkas Tamara is lőtt egy-egy gólt. 2-9-es állással az eredményjelzőn mondhatni, el is döntöttük a mérkőzést, a kérdés egyedül annyi volt, hogy hol állunk meg. Szinte minden támadásunknál betaláltunk a hazaiak kapujába, és hátul sem találtak fogást a Fradin a harmadik kerületiek. Saját nevelésű kapusunk, Neszmély Boglárka is hárított egy ötméterest, és bár néhány hiba becsúszott védekezésben, de így is 11 gólra tudtuk növelni az előnyünket (5-16).

A térfércserét követően tovább nyílt az olló: Fekete, Bonca, Plevritu, Kuna, Leimeter és Hertzka csak lőtték és lőtték egymást követően a gólokat. Zsinórban tízszer jártunk sikerrel, mire tizenkét perc után szépíteni tudott ellenfelünk (7-23). Végül minden mezőnyjátékosunk feliratkozott a góllövők listájára és Kurucz-Gurisatti egy utolsó másodperces találattal hetedik lövéséből a hetedik gólját is megszerezte. A papírformát érvényesítve 28-7-re nyert Matajsz Márk együttese a III. kerületi TVE ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán, ezzel pedig az FTC-Telekom gyakorlatilag eldöntötte a párharcot és a továbbjutást, hiszen nagyon rossz napot kellene kifognia a lányoknak, hogy a pénteki népligeti visszavágón ledolgozza ellenfelünk a 21 gólos hátrányát összesítésben.

BENU NŐI MAGYAR KUPA

Negyeddöntő, 1.forduló – 2024.10.16., szerda 18:30

Budapest, III.kerületi TVE uszoda

III.KERÜLETI TVE – FTC-TELEKOM WATERPOLO 7-28 (2-9, 3-7, 1-5, 1-7) 

Gólszerzők: Kurucz-Gurisatti 7, Fekete 4, Kuna 3, Palmieri 3, Hertzka 2, Leimeter 2, Plevritu 2, Awad, Bonca, Farkas, Felkai, Máté 1-1

"
"
Cikkajánló

Cél a Magyar Kupa négyesdöntő

Női csapatunk szerdán idegenben, majd pénteken a Népligetben küzd a továbbjutásért a III.kerületi TVE ellen.

Fölényes győzelem idegenben

Kuna Szonja vezérletével 15-4-re nyert az FTC-Telekom Waterpolo női csapata Szegeden.

Szegeden hangolódunk a Magyar Kupára

Szombaton Szegeden, a jövő héten Budapesten várnak fontos meccsek női vízilabdacsapatunkra.

Nyertünk a szezon első bajnoki meccsén

Fiatalokkal a keretben 17-7-re nyert az FTC-Telekom Waterpolo női csapata a Tatabánya ellen.

Itthon kezdjük a bajnokságot

A BL főtáblájára jutott FTC női vízilabdacsapata a Tatabányát fogadja a Népligetben az ob I nyitófordulójában.

„A legkellemesebb BL-csoportba kerültünk”

Spanyol, olasz és holland csapatokkal kell megküzdenie az FTC-Telekom Waterpolo női csapatának a főtáblán.

Hibátlan teljesítménnyel megyünk tovább a BL-be!

Az FTC-Telekom női csapata 9-8-ra legyőzte a Sant Andreut az utolsó selejtezőmérkőzésen.

Bejutottunk a BL-főtáblára

12-11-re legyőzte olasz riválisát az FTC-Telekom női csapata a selejtező harmadik meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin