2023. november 13.
Vogel Somára szavazhatunk!
A Total Waterpolo 2023-as versenyében az év álomcsapatába is bekerülhet az FTC-Telekom kapusa.

Ismét elindította nagyszabású szavazását a Total Waterpolo nevű nemzetközi szakportál, amely 2017 óta minden év végén keresi az adott esztendő legjobb női és férfi vízilabdázóját (Total Player). A győzteseket a szakmai zsűri, az újságírók és a szurkolók összesített voksai alapján hirdetik ki. A 2023-ban nyújtott teljesítményük alapján 5-5 játékost kell megnevezniük nemenként a világszerte felkért szakembereknek, játékosoknak és vízilabdás hírportál szerkesztőinek. A listán szereplő játékosok helyezésük után 5, 4, 3, 2, 1 pontot kapnak.

ITT SZAVAZHATUNK VOGEL SOMÁRA!

A versenyben nagyon nagy hangsúlyt kap a szurkolók véleménye, ugyanis a közönségszavazat első öt helyezettje 25, 20, 15, 10 és 5 ponttal lesz gazdagabb. A Total Waterpolo által elkészített listán ott van a hölgyeknél Keszthelyi-Nagy Rita, míg a férfiaknál Vogel Soma. Az FTC-Telekom kapusa volt a fukuokai világbajnokság egyik hőse, aki a görögök elleni döntő hajrájában kritikus pillanatban mutatott be emberfeletti védést, majd az ötméterespárbajban négy lövést is hárított. Saját nevelésű játékosunk bekerülhet az év álomcsapatába is.

2019-BEN VARGA DÉNES LETT AZ ÉV LEGJOBBJA

Csapatkapitányunk is kiérdemelte már a rangos elismerést, hiszen négy éve Varga Dénes világklasszis teljesítménnyel vezette a Fradit a klub történetének első Bajnokok Ligája-győzelméig. A koronavírus-járvány sújtotta 2020-as évben minden idők legjobb vízilabdázóját kereste a Total Waterpolo, végül Benedek Tibor kapta a legtöbb szavazatot, az álomcsapatba pedig bekerült csapatkapitányunk is. 2021-ben Dusan Mandics vehette át a díjat Dumitól, hiszen az immár a zöld-fehéreket erősítő szerb klasszis abban az évben BL-t nyert a Pro Reccóval, majd Tokióban olimpiai bajnok lett válogatottjával.

A hagyományoknak megfelelően a korábbi díjazottakat is felkérték a szervezők, így a 2019-es győztes Varga Dénes is szavazhatott, és elmondhatta véleményét. Az FTC csapatkapitánya Zalánki Gergőt tette az első, míg Vogel Somát a harmadik helyre, utóbbit a következő indoklással. „Bár nem mindig kiegyensúlyozott a teljesítménye, Vogelnek az az ereje, hogy a legkritikusabb pillanatokban tudja megcsillogtatni tehetségét és mentális stabilitását.”

VARGA DÉNES JELÖLTJEI:

1. Zalánki Gergő (Magyarország / Pro Recco)

2. Alvaro Granados (Spanyolország / Novi Beograd)

3. Vogel Soma (Magyarország / FTC)

4. Felipe Perrone (Spanyolország / Barceloneta)

5. Ben Hallock (Amerikai Egyesült Államok / Pro Recco)

(Dusan Mandics szavazatait még nem hozták nyilvánosságra)

A 2022-es vb-győztes spanyol válogatott szövetségi kapitánya Jansik Szilárdot rakta a negyedik helyre, David Martin pedig így látja a Fradi játékosát: „Jansik egy igazi csapatjátékos, aki megtestesíti a magyar válogatott szellemiségét. Belead mindent minden egyes mérkőzésen.” A szerb válogatott szövetségi kapitányának listáján is szerepel egy Fradi-kötődésű vb-győztes (5. hely). Varga Dénest a sportág történetének egyik legjobb játékosának tartja Uros Stevanovics.

Visszatérve még a korábbi évek végeredményére, 2022-ben Jansik Szilárd a szurkolói szavazatok alapján a negyedik összességében pedig a hatodik helyen zárt, így a spliti Európa-bajnokság legértékesebb játékosának választott válogatott csapatkapitány bekerült az esztendő álomcsapatába is.

ÚJRA MAGYAR JÁTÉKOS NYERHET

Az eddig nyilvánosságra hozott szavazatok alapján megállapítható, hogy a Pro Recco magyar világbajnoka, Zalánki Gergő utcahosszal vezet a versenyben. Többen is az első helyre tették korábbi játékosunkat, aki amellett, hogy sorozatban másodszor lett BL-győztes az olasz sztárcsapattal, a fukuokai vb legértékesebb férfi vízilabdázójának is megválasztották.

Cikkajánló

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak

21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

VB-bronzérmes az U16-os válogatott

Öt FTC-játékossal a keretben nyert világbajnoki bronzot az U16-os magyar fiú vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin