2023. október 14.
Vízilabdázóink is várják a magyar-szerb focirangadót
Jansik Szilárdot, Vogel Somát és a szerb Dusan Mandicsot kérdeztük a szombati labdarúgó Eb-selejtezőről.

Az egész ország futballázban ég, főleg egy-egy válogatott meccs közeledtével, és ez most sincs másképp. Ezúttal nem sorsdöntő, de az Európa-bajnoki részvételt illetően fontos mérkőzés előtt áll Marco Rossi együttese, amely Szerbiát fogadja szombat este 20 óra 45 perctől a Puskás Arénában, várhatóan telt ház előtt. Vízilabdában a magyar-szerb párharcnál nehezen lehetne nagyobb presztízzsel bíró összecsapást találni, így a rangadó előtt magyar világbajnokainkat és szerb olimpiai bajnok klasszisunkat, Dusan Mandicsot faggattuk a labdarúgásról, a rivalizálásról, és a szombat esti Eb-selejtező végkimeneteléről. Férfi futballcsapatunk vezetőedzője, Dejan Sztankovics is izgatottan várja a találkozót, amelyről ITT beszélt.

DUSAN MANDICS: „Amikor kisgyerek voltam, akkor nagyon sokat fociztam a barátaimmal, de ahogy idősebb lettem egyre kevesebb időt töltöttem a focipályán, hiszen igyekeztem minél inkább úgy élni, hogy ne sérüljek meg. Mindezek ellenére szeretem ezt a sportágat is és szurkolok hazám csapatának, a gyerekeimmel pedig mai napig passzolgatok néha.”

VOGEL SOMA: „Nézni a helyszínen nagyon szeretem ezt a sportot, nagyon jó hangulatú meccseken voltam eddig, mind a Fradi mérkőzésein, vagy a válogatottén. De játszani is szeretek, azt jobban élvezem, mint nézni. Egy lusta, elöl álló, lesipuskás csatár szerepet szívesen elvállalnék. Ibrahimovics játékstílusa nagyon szimpatikus nekem, nem mintha ő lusta lenne, de szívesen helyezkednék el hasonló szerepkörben.”  

MAGYAR-SZERB CSATÁK

Ha vízilabdáról van szó, akkor talán mindenkinek a 2004-es athéni olimpiai döntő ugrik be, ahol Kemény Dénes tanítványai 7-5-ről fordítottak az utolsó negyedben Szerbia és Montenegró csapata ellen és nyertek végül 8-7-re, a védelem és Kiss Gergely remeklésének is köszönhetően. Érdekesség, hogy a finálé hőse volt Mandics egyik gyerekkori példaképe.

DUSAN MANDICS: „Amióta az eszemet tudom és mióta követem a sportot a rivalizálás Magyarország és Szerbia között nagyon kemény. Ez a két nemzet mindig a legmagasabb szinten van a vízilabdában és mindkét országban óriási népszerűségnek örvend a sportág. A magyarok és a szerbek ünnepelt hősként kezelik a vízilabda-legendákat, ahogy én is tettem gyerekkoromban.”

JANSIK SZILÁRD: „Ez a legkeményebb párharc nálunk, az utóbbi 25 évben ez volt a legnevesebb párosítása a vízilabdának, de ahogy láttam a focimérkőzést, kint Szerbiában is iszonyatosan kemény volt. Vagyis a futballban is nagy a rivalizálás.” 

EGYGÓLOS GYŐZELEMRE TIPPELNEK

A szeptember 7-i belgrádi Eb-selejtezőn hátrányból fordítva nyertek Szoboszlai Dominikék 2-1-re. A Fradi klasszisai szerint most is hasonlóan szoros végeredmény születik majd a Puskás Arénában. 

DUSAN MANDICS: „Szerintem a végeredmény 2-1 lesz Szerbiának.”

JANSIK SZILÁRD: „Nyerni fogunk! Egy nagyon szoros mérkőzés lesz, kevés góllal. Vagdalkozós játékkal, sok sárga lappal. Kemény meccs lesz, de nyerünk 1-0-ra.”

VOGEL SOMA: „Itthon játszunk, a szurkolók pedig nagy segítséget nyújtanak majd a mieinknek, így azt mondanám, hogy 2-1-re győzni fogunk.”

Cikkajánló

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak

21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

VB-bronzérmes az U16-os válogatott

Öt FTC-játékossal a keretben nyert világbajnoki bronzot az U16-os magyar fiú vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin