2023. július 21.
VB2023: 100%-os csoportkör a férfiaknál is
Minden FTC-játékos betalált a magyar férfi vízilabda-válogatott csoportzáró mérkőzésén a fukuokai vb-n.

Bár a csoportelsőség és a továbbjutás már két forduló után biztossá vált Japán és Horvátország legyőzésével, még várt egy meccs a magyar férfi vízilabda-válogatottra a fukuokai vizes világbajnokság csoportkörében: az ellenfél Argentína. A meccs végkimenetele nem lehetett kérdés, így felszabadult játékkal készülhettünk a negyeddöntőre. Ez már az első negyedben meglátszott, hiába kezdte japán időzóna szerint is korai, kilenc órás időpontban a mérkőzést a két csapat.

Varga Dénes nyitotta meg a gólcsapot a tőle megszokott laza, ám bivalyerős és váratlan lövéssel, ami után elnézést is kért az ellenfél kapusától. A negyedre még hat magyar találat jutott, egy argentín ellenében, ezzel 7-1-es eredménnyel végződött az első felvonás. A kezdő és a záró akkordot is FTC-játékosok adták. Két dél-amerikai találat után Fekete Gergő is feliratkozott a gólszerzők közé, a félidő előtt pedig Nagy Ádám duplázott. Kicsit gyengébb védekezésnek köszönhetően négyszer is bevették Lévai Márton kapuját, ezzel szemben ötször vittük sikerre támadásainkat, így 12-5 volt az állás a nagyszünetben.

4-4-és felvonás következett, ahol csak klubunk játékosai találtak be. Fekete Gergő, Molnár Erők, Vigvári Vendel és végül Pohl Zoltán növelte előnyünket. Már csak Jansik Szilárd volt adós góllal, aki ezt meg is adta a közönségnek az utolsó nyolc perc elején, így mind a 11 magyar mezőnyjátékos szerzett gólt Argentína ellen. Védekezésben többször is könnyelműek voltunk, de végig érezhető volt, hogy az abszolút tét nélküli mérkőzésen végig csökkentett üzemmódban játszik a magyar válogatott, amelyben Varga Dénes, Zalánki Gergő és Manhercz Krisztián alig-alig játszott, míg Vámos Márton és a keret egyetlen igazi centere, Német Toni nem is volt benne a meccskeretben. 

Végül így is könnyedén nyert 21-13-ra a magyar válogatott, amely ezzel hibátlan teljesítménnyel, három győzelemmel zárta a csoportkört. Most jön egy hosszabb meccs nélküli időszak, majd kezdődik világbajnokság érdemi része. Varga Zsolt együttesének nem kell nyolcaddöntőt játszania, így kedden a negyeddöntővel folytatja a tornát és egyelőre várja ellenfelét, amely lehet akár az olimpiai ezüstérmes Görögország, vagy az amerikai válogatott, amellyel az utóbbi időkben parázs meccseket vívtunk.

(Fotó: MVLSZ / Derencsényi István)

VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, FUKUOKA

Vízilabdatorna, férfiak

Csoportkör 3. forduló - 2023.07.21, péntek

MAGYARORSZÁG-ARGENTÍNA 21-13 (7-1, 5-4, 4-4, 5-4)

Gólszerzőink: Vigvári Vi. 4, NAGY 3, FEKETE 3, MOLNÁR 2, Manhercz 2, Angyal 2, VIGVÁRI VE., POHL, VARGA, JANSIK, Zalánki 1-1

Cikkajánló

Sorsoltak a Bajnokok Ligájában

Az FTC-Telekom férfi csapata címvédőként kezdi meg a BL új szezonját, a nők a főtábláért küzdenek.

FTC-fölény a BL álomcsapatában

Három játékost és az edzőt a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom vízilabdacsapata adja az év csapatába.

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin