2023. július 5.
Utolsó simítások a vb előtt
A magyar férfi vízilabda-válogatott tovább készül a világbajnokságra a Világkupán elért negyedik hely után.

Nyoma sem volt jetlagnek a magyar vízilabda-válogatott szerdai sajtónyilvános edzésén, egyáltalán nem látszott a játékosokon, hogy kilométerek tízezreit utazták bő egy hét alatt Los Angelesbe, majd vissza, miközben három nap alatt három kőkemény meccset vívtak meg Jansik Szilárdék, sorrendben a görögök, a spanyolok, majd az amerikaiak ellen. A munka keményen zajlik továbbra is, hiszen szombaton már Fukuokába utazik az együttes a nyár főeseményére, az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. 

A gyakorláson kívül az utolsó mérkőzés okozta keserű szájízt próbálja elfeledni a nemzeti együttes a napsütötte margitszigeti edzéseken. Tegyük hozzá, hogy ez amiatt is nehéz vállalás, mert a sportágban soha nem látott újrajátszásból mi jöttünk ki rosszul. A Világkupa bronzmeccsét a hazai medencében játszó Egyesült Államok ellen vívta meg Varga Zsolt csapata, amit a rendes játékidőben elért döntetlen után büntetőpárbajban nyertek meg a magyarok. Azonban egy bírói hiba miatt megóvták a meccset a vendéglátók, a mieink pedig az uszodán kívülről mentek vissza lejátszani az utolsó négy és fél percet. A több mint érdekes helyzethez az amerikaiak alkalmazkodtak jobban, így végül övék lett a bronzérem.

- A legutóbbi három találkozásunk során az amerikaiakkal mindháromszor vesztesen jöttünk ki. Volt benne ötméteres párbaj, tavasszal óriási vereség, most ez az őrületes mérkőzés, úgyhogy most az amerikaiak igazán a fejünkben vannak, ha úgy alakul, akkor nagyon vissza szeretnénk nekik vágni - nyilatkozta Vogel Soma, az FTC-Telekom Waterpolo kapusa a FradiMédiának a szerdai edzést követően.

Ez is erőt kell, hogy adjon a magyar csapatnak a világbajnokságra, ahol Japán, Horvátország és Argentína ellen kell bizonyítani a csoportkörben, hogy aztán a végjátékban a lehető legjobb eredménnyel, remélhetőleg egy aranyéremmel, de legalább döntővel és olimpiai kvótával zárjuk a tornát. A férfiak számára július 17-én kezdődnek a küzdelmek, ennek megfelelően Varga Zsolt pénteken egy sajtótájékoztatón kihirdeti az utazó csapat névsorát, ahogy Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya is.

Cikkajánló

FTC-fölény a BL álomcsapatában

Három játékost és az edzőt a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom vízilabdacsapata adja az év csapatába.

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak

21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin