2023. április 24.
Újabb idegenbeli BL-rangadó jön
Az FTC férfi vízilabdacsapata hétfő reggel indult Marseille-be, hogy kedden újra győzelmet ünnepelhessen.

Utolsó idegenbeli csoportmérkőzésére készül férfi vízilabacsapatunk a Bajnokok Ligájában. Ezúttal Franciaországba utazunk, ahol a csoport utolsó előtti helyén álló Marseille együttese fogad minket. A több klasszis játékost, például a Szolnokkal és a Pro Reccóval is BL-t nyerő szerb olimpiai bajnok Andrija Prlainovicsot is soraiban tudó franciák tizenegy összecsapásból nyolcszor kikaptak, egyszer döntetlent értek el, és mindössze kétszer örülhettek győzelemnek. 

"Szerintem a Marseille egy nagyon jó csapat. Sokkal jobb, mint amit a pontjai mutatnak ebben a csoportban. Még a csoportkör elején majdnem biztosra vettem, hogy ők lesznek a négy továbbjutó együttes között. Egy-egy gólokkal kapnak ki, de mindenkivel szoros meccseket játszanak. Ha a keretet nézzük, a francia válogatottból is a jó játékosok vannak ott, a szláv légiósok közül is nagyon rutinos, jó játékosok szerepelnek náluk. Abszolút jó csapatnak tartom a Marseille-t, ráadásul taktikailag is felkészülten játszik. Ebben az idényben idáig valamiért nem úgy ment nekik a játék. Alapvetően nekünk is egy nagyon nehéz mérkőzésünk volt ellenük az itthoni, úgyhogy nehéz összecsapásra számítok, de sok függ attól is, hogy ők jelen pillanatban milyen lelkesedéssel állnak bele a meccsbe, hogy akarnak-e javítani a szereplésükön" – nyilatkozta Varga Zsolt az ellenfélről.

Utoljára 2019. november 2-án játszottunk a Marseille otthonában, ahonnan jó emlékeket őrzünk, hiszen az Európai Szuperkupa-trófeával térhettünk haza. Az akkor BL-címvédő magyar csapat hatalmas küzdelem után hódította el sorozatban másodszor is a rangos serleget, hiszen a franciák a döntő felénél még 8-4-re vezettek, ám az öt góllal záró Giannis Fountoulis vezérletével végül 14-11-re győzött az FTC. 

A két csapat legutóbbi mérkőzésén is egy görög játékos volt a nyerőember. Tavaly decemberben a Marseille szinte végig előnyben volt a Császár-Komjádi Sportuszodában, de a BL-rangadó legvégén, Sztilianosz Argiropulosz-Kanakakisz találatával fordítottunk 9-8-ra. Bár a belgrádi nyolcasdöntőben való szereplést már korábban kivívta a Ferencváros, ezúttal is fontos lenne a győzelem, hiszen kiélezett harc folyik az első három együttes között. Csoportunk élén a Brescia áll 28 ponttal, a második Novi Beograd 25 pontot gyűjtött eddig, tőlük három ponttal lemaradva pedig az FTC következik, és már csak három forduló van hátra.

A másik csoportban is hasonló helyzet uralkodik, ott a Barceloneta áll az élen, majd a Pro Recco és az Olympiakosz követi a katalánokat. Jelen állás szerint a címvédő olasz sztárcsapattal találkoznánk a belgrádi torna negyeddöntőjében.

A BL után pedig a bajnokság rájátszásáé a főszerep, jövő hét szerdán a Komjádiban fogadjuk a Honvédot, ahol már egy döntetlennel is döntőbe jutnánk az alapszakaszból hozott egymás elleni eredményeknek köszönhetően. A Bajnokok Ligájában május 12-én a Bresciát fogadjuk legközelebb.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör 12. forduló, 2023.04.25., kedd, 20.00

Franciaország, Marseille

CN MARSEILLE – FTC-TELEKOM WATERPOLO

Élő közvetítés: m4sport.hu és LEN TV

Cikkajánló

Sorsoltak a Bajnokok Ligájában

Az FTC-Telekom férfi csapata címvédőként kezdi meg a BL új szezonját, a nők a főtábláért küzdenek.

FTC-fölény a BL álomcsapatában

Három játékost és az edzőt a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom vízilabdacsapata adja az év csapatába.

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin