2024. október 12.
További négy évig Madaras Norbert a szövetség elnöke
Az MVLSZ tisztújító közgyűlésén ismét elnökségi taggá választották az FTC ügyvezető alelnökét, Nyíri Zoltánt.

Tisztújító közgyűlést tartott szombat délelőtt a Duna Arénában a Magyar Vízilabda Szövetség, a küldöttek további négy évre Madaras Norbertet választották meg elnöknek. Az elmúlt két évben a sportág élére álló kétszeres olimpiai bajnok bemutatta a magyar vízilabda jövőjét 2032-ig meghatározó sportágfejlesztési stratégiát, amelyet a plénum egyhangúlag támogatott. Megválasztották a szervezet elnökségi tagjait, akik között ismét ott lesz Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke.

A közgyűlés Madaras Norbert elnöki beszámolójával kezdődött, amelyben a megválasztása óta eltelt két esztendőt összegezte. Korábbi magyar bajnok és Euro Kupa-győztes vízilabdázónk két éve tölti be a tisztséget, előtte 2018-as visszavonulásától az FTC vízilabda szakosztályának vezetőjeként ért el sikereket.

Az elnök felidézte, hogy megválasztását követően sikerült rendezni a szövetség anyagi helyzetét, míg medencében elért eredmények kapcsán emlékeztett arra, hogy az elmúlt időszakban a válogatottak kimagasló eredményeket értek el a világbajnokságokon – a férfiak 2023-ban arany-, a nők 2024-ben ezüstérmesek lettek, kilenc illetve öt FTC-játékossal a válogatottban –, ugyanakkor az olimpiai szereplés kapcsán „mindenkiben maradt hiányérzet.” Madaras Norbert hozzátette, az utánpótlás-válogatottak példátlan sorozatot produkáltak, a világon egyedüliként 2023-ban és 2024-ben mind a hat korosztályos világ-, illetve Európa-bajnokságon a legjobb négy közé kerültek, tavaly pedig valóban egyedülálló módon négy aranyérmet szereztek a fiatalok, míg az idén a férfi U18-as csapat lett világbajnok Korányi Balázs irányításával és öt FTC-játékossal a keretben.

A jövőt illetően az elnök több komoly tervről számolt be: a Dagály területén már elkezdte működését az MVLSZ Egészségügyi és Módszertani Központja, elindult azoknak a kameráknak a telepítése, amelyekkel néhány éven belül valamennyi, az MVLSZ égisze alatt zajló mérkőzés követhető lesz a szövetség erre a célra fejlesztett videóplatformján, illetve javában zajlik azoknak a szakmai anyagoknak az előkészítése – könyv és oktatóvideók formájában –, amelyekkel minden eddiginél hatékonyabbá válhat a fiatal játékosok képzése és fejlesztése. Mindez átvezetett az MVLSZ hosszútávú, 2024-2032-re szóló sportágfejlesztési stratégiájának bemutatásához, amely négy pilléren nyugszik: a fenntarthatóságon, az utánpótlás fejlesztésén, az eredményesség javításán és a vízilabda népszerűségének növelésén.

A küldöttek mind az elnöki beszámolót, mind a stratégiát egyhangúlag elfogadták, majd következett az elnök és az elnökség megválasztása. Madaras Norbert egyhangúlag, immár egy teljes olimpiai ciklusra kapott megbízatást a tagszervetekről elnökként. A szervezet társelnöke továbbra is Beck György lesz, alelnöknek a liga jelöltjét, Gergely Istvánt, valamint a World Aquatics vízilabda-bizottságának vezetőjét, Molnár Tamást választották meg. Az elnökség tagja lett a liga képviseletében Biros Péter és Tóth Sándor, a Szakmai Testület képviseletében Kovács István, a Területi Liga részéről Lukács Gergely, az Utánpótlás és Sportszakmai Bizottságból Székely Bulcsú, valamint a Nemzet Sportolójaként Faragó Tamás. Rajtuk kívül a küldöttek bizalmat szavaztak az FTC ügyvezető alelnökének, Nyíri Zoltánnak, illetve Dala Tamásnak, Zantleitner Krisztinának, Lovas Péternek és Kis Gábornak.

Ami a további tisztségeket illeti, ismét az MVLSZ Társadalmi Elnöke lett Hegedüs Éva, az Ellenőrző Testületet elnökként Kállai Sándor vezeti, tagjai Auth Róbert és Nagy Viktória.

Forrás: waterpolo.hu

Cikkajánló

Hatalmas győzelem a BL-rangadón

Rossz kezdés után fantasztikus játékkal nyert az FTC-Telekom a Radnicski Kragujevac otthonában.

BL-csúcsrangadó a szerb katlanban

A címvédő FTC-Telekom az olimpiai bajnokokkal felálló Radnicski Kragujevac otthonában folytatja a csoportkört.

Meg kellett küzdeni Szentesen a három pontért

14-7-re nyerte harmadik bajnoki meccsét a BL-rangadóra készülő FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Két BL-meccs között egy bajnoki

A Kragujevac elleni idegenbeli BL-rangadó előtt Szentesre látogat az FTC-Telekom férfi csapata.

A gólokkal debütáló Lugosi: „Baromira örülök”

2006-os születésű tehetségünk remekül mutatkozott be a BL-ben a Dinamo Tbilisi ellen – VIDEÓ!

Címvédőhöz méltó kezdés a BL-ben

Argiropulosz vezetésével 16-7-re legyőztük a Dinamo Tbilisit a BL csoportkörének első fordulójában.

Friss Szuperkupa-győztesként kezdjük a BL-t

A címvédő FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata a Dinamo Tbiliszi ellen kezdi meg az új BL-szezont a Komjádiban.

„Ez egy újabb fantasztikus siker”

A főszereplők értékelték férfi vízilabdacsapatunk európai Szuperkupa-győzelmét - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin