2024. július 2.
Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!
Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Tavaly nagyon magasra tette a lécet az FTC-Telekom fiú vízilabda utánpótlása, amely a két bajnoki aranyérem mellett a Komjádi Kupát is megnyerte. Az akkor még UP-szakmai igazgatóként dolgozó Nyéki Balázs nem véletlenül mondta azt a FradiMédiának, hogy történelmi szezont zártak fiataljaink. A 2023/24-es idényben a serdülő korosztályban címet védett csapatunk, összesen pedig három érmet szereztünk, így most sem kellett szégyenkeznünk. A Süni helyét átvevő Szücs Leventét kértük, hogy értékelje a mögöttünk hagyott idényt. 

- Úgy mentünk neki ennek a szezonnak mind a három korosztállyal, hogy az az alap elvárás, hogy a három országos bajnokság nyolcas döntőiben jussunk be a legjobb négybe. Ezt teljesítettük! Serdülőben bajnokok lettünk, az ifivel bronzérmet szereztünk, míg a gyermekcsapatunk negyedik lett. Ugyanakkor a szezon közben felülmúltuk az elvárásainkat, mert ha csak az alapszakasz végeredményeit nézzük, vagyis a Final8 előtti tabellát, akkor mind a három korosztályunk kimagaslóan tudott szerepelni. 

Serdülő bajnokság döntőjének győztes pillanata

A serdülő csapattól extra teljesítmény volt ez az aranyérem, hiszen kiesett az egyik legjobb játékosunk a Final8 előtt. Amikor nekikezdtünk annak a három napnak pénteken, akkor nem sok esélyt adtunk arra, hogy ebből aranyérem is lehet. A Pécset egy góllal győztük le a negyeddöntőben, míg a Szolnok ellen ötméterespárbajban bizonyultunk jobbnak, és ahogy az elődöntőben, úgy a fináléban is négygólos hátrányból sikerült felállnunk. A KSI ellen ráadásul az utolsó másodpercben született a mindent eldöntő gól. Élet-halál mérkőzéseket vívva tényleg csak egy hajszálon múlt a bajnoki cím sorsa, de sikerült megszerezni. Nagyon örülök ennek az aranynak, mert tényleg egy erőn felüli teljesítmény volt.

A bronzérmes FTC-Telekom Waterpolo ifjúsági csapata

Az ificsapatnak sok nehézséggel kellett megküzdenie a Margitszigeten, de ez igazából nem csak arra a három napra vonatkozik, hanem az előtte lévő egész hétre. Szenvedtünk folyamatosan a sérülésekkel és betegségekkel, de próbáltuk kézben tartani a dolgokat. Aztán pénteken sajnos teljesen eluralkodott rajtunk a káosz. Ennek ellenére valahogy átlendültünk minden problémán, és ott azt éreztem, hogy bármi benne lehet a csapatban. És a bármi egy jó kifejezés is, mert a BVSC elleni elődöntőben már nem mi voltunk az esélyesebbek, de így is csak az ötmétereseken múlt a döntőbe jutásunk. A bronzérem pedig annyira egyértelműen a miénk lett az UVSE ellen, hogy mindenkiben maradt egy kis hiányérzet, de keserűség nem volt. Összességében pozitívan értékelném ezt a korosztályt is a szezont tekintve, arról nem is beszélve, hogy ott aztán végképp az egész bajnokságban egy nagyon magas, kiegyensúlyozott teljesítményt tudtunk nyújtani. 

A negyedik helyen végzett országos gyermek csapatunk

A gyermek bajnokság egy kicsit külön értékelendő, mert a három országos korosztályt nézve, talán az a leggyengébb bajnokság a három közül. Van négy csapat, amelyek kiemelkednek, és várható volt, hogy ez a négy csapat kerül be a legjobb négy közé. Ez meg is valósult. Volt ugyan még egy-két együttes, amely oda tudott piszkálni a nagyobbaknak, de végül teljesült a papírforma. Viszont szakmai szemmel nézve a Fradi gyerek csapata ebben az összeállításban játszott egy teljesen hasonló rendszerű Magyar Kupát tavaly nyáron, és akkor még sokkal távolabb volt az első három helyezettől. Most pedig bebizonyosodott, hogy mennyire közel kerültünk hozzájuk. Egy góllal kikapni az elődöntőben az UVSE-től, majd a bronzmeccsen csak büntetőkkel alul maradni a KSI-vel szemben, szerintem teljesen vállalható. Ebben a korban tényleg a fejlődés a lényeg, ez pedig egyértelműen látszott. 

Összességében megállapítható, hogy az FTC volt az egyetlen klub, amelyik mind a három korosztályban bekerült a legjobb négy közé, és azt is ki merem jelenteni, hogy miénk volt az egyetlen utánpótlás, amely mind a három korosztályban kiegyensúlyozottan teljesített az egész szezonban. Azért dolgozunk majd, hogy ez jövőre is így legyen!

 

2024/2025-ös szezonra kitűzött célok:

Az Országos gyermek csapat céljait mindig nehéz meghatározni, mert ez az első év, amikor az ország minden csapata találkozik egymással. Ha csak a saját játékosállományunkat nézzük, ez egy elég hiányos korosztályunk, így fiatalabbakkal kell majd pótolni a szűkös keretet, ami reálisan nézve majd az ifi bajnokságban érhet be egy ütőképes csapattá. Lehet ez az év, az ő számukra inkább az összekovácsolódásról és a fejlődésről kell, hogy szóljon, de extra teljesítménnyel akár egy jó eredmény is kisülhet a szezonban.

A serdülő csapatunk címvédőként nagyon nehéz helyzetben lesz, mert úgy, ahogy idén az ifi csapatunkat, most majd őket akarja mindenki a legjobban elkapni. A legjobb négy közé kerülés egy reális cél, és onnantól a dobogó bármelyik foka megszerezhető.

Ifi csapatunk egy kis hiányérzettel mehet neki a bajnokságnak egy nagyon erős kerettel, a négy közé kerülés egy alapelvárás, de természetesen az aranyérem jelentene egy elégedett szezont. Idén is nagyon erős lesz a mezőny, talán a BVSC és a Fradi fog kiemelkedni egy picit, így ennek a két csapatnak a döntőbe jutása nem jelentene meglepetést.

FIÚ UTÁNPÓTLÁS 2023/2024-es szezon eredményei

Ifjúsági országos bajnokság

1. BVSC
2. SZEGED
3. FTC (edző: Szűcs Levente)

Serdülő országos bajnokság

1. FTC (edző: Korényi Balázs)
2. KSI 
3. SZOLNOK

Gyermek Magyar Kupa

1. UVSE
2. FTC (edző: Nagy Sándor)
3. KSI

Gyermek országos bajnokság

1. UVSE
2. BVSC
3. KSI
4. FTC (edző: Nagy Sándor)

Budapesti ifjúsági bajnokság

1. OSC
2. KSI
3. BVSC
5. FTC (edző: Felkai Mátyás, Kovalik Gergő)

Budapesti serdülő bajnokság 

1. OSC
2. KSI
3. YBL
7. FTC (edző: Felkai Mátyás)

Budapesti gyermek I. bajnokság

1. KSI
2. UVSE
3. OSC
4. FTC (edző: Wagner Viktor)

Budapesti gyermek II. bajnokság

1. OSC
2. UVSE
3. BVSC
9. FTC (edző: Wagner Viktor)

Budapest gyermek III. bajnokság

1. UVSE
2. OSC
3. KSI
7. FTC (edző: Csizmadia Zsolt)

Budapest gyermek IV. bajnokság

1. KSI
2. OSC
3. PÉCS
4. FTC (edző: Felkai Mátyás)

Cikkajánló

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak

21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

VB-bronzérmes az U16-os válogatott

Öt FTC-játékossal a keretben nyert világbajnoki bronzot az U16-os magyar fiú vízilabda-válogatott.

„Többet értem el a Fradival, mint amiről álmodtam”

Hét szezon után búcsúzik játékosként az FTC-től Varga Dénes, aki 16 trófeát nyert a csapattal.

Köszönjük, Dumi!

Az olimpia után nem folytatja magyarországi karrierjét, és nem játszik többet az FTC-ben Varga Dénes.

Visszatért az FTC-be Vámos és Manhercz

Egy spanyol és két magyar világbajnokot is igazolt férfi pólócsapatunk, a hölgyeknél görög klasszis érkezik.

BL-győztes aranyszavak

A főszereplők ünneplés közben nyilatkoztak a FradiMédia stábjának a fantasztikus BL-győzelem után – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin