2022. május 10.
Szerdán rutinműtéten esik át Varga Zsolt
Kiújuló tünetek miatt javasolt az egyhetes rehabilitációval járó beavatkozás.

Ahogyan arról pénteken beszámoltunk, Varga Zsolt vezetőedzőnk egészségügyi okok miatt nem vállalhatta feladatai teljeskörű ellátását az OSC elleni bajnoki döntő első mérkőzésén, ahol az FTC az edzőjéért is küzdve kiütéses 18-9-es sikert aratott, Nyéki Balázs irányításával.

Azóta Zsolt több orvosi vizsgálaton átesett, amelyek egy irányba mutattak: műtéti beavatkozásra van szükség. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján szeretnénk tájékoztatást adni Zsolt egészségi állapotáról, annak kialakulásáról, a kezelésről és a rehabilitációról.

„Már tizenéves korom óta volt ismert extraszisztolém, az akkori vizsgálatokat Dr. Pavlik Gábor végezte és az derült ki, nem kóros elváltozásról van szó. Ráadásul a terheléssel megszűnt, de jele lehetett, hogy hajlamom van a szívritmust érintő problémákra. Hat évvel ezelőtt, már edzőként jelentkeztek ismét tüneteim, amiket akkor gyógyszeres kezeléssel orvosolni lehetett, azzal a kiegészítéssel, hogy hosszútávú megoldást a műtét fog jelenteni.”

Innen ugrunk az időben egészen a közelmúltig, amikor hosszú kihagyás után újra szükség volt orvosi véleményre és kezelésre.

„Hat héttel ezelőtt jelentkeztek ismét tüneteim, amiket elektromos kardioverzióval szüntettek meg. A kivizsgálást és a kezelést Dr. Merkely Béla irányítja. A tartós megoldás érdekében a szezon utánra egyeztettünk is időpontot ablációs beavatkozásra. De néhány napja ismét voltak tüneteim. Egyértelmű volt a javaslat, a műtétet minél hamarabb el kell végezni.”

A tünetek rövid időn belüli felbukkanására több magyarázat lehet, akár koronavírus-utóhatás is, ám egyik sem tudományosan alátámasztott. A lényegen azonban ezek nem is változtatnak, a műtét átütemezése a helyes megoldás.

„Orvosi javaslatra szerda délelőtt megműtenek, rutineljárásról van szó. A beavatkozás után körülbelül egy hét rehabilitációra lesz szükség, folyamatos felügyelet mellett már pár nap után fokozatosan terhelhető leszek. Jól vagyok, de szükség van a műtétre ahhoz, hogy teljesértékű életet tudjak élni. Rendszeres ellenőrzés mellett erre minden lehetőség megvan.”

Az orvosok által jóváhagyott mértékben, felesleges kockázatot nem vállalva, vezetőedzőnk a műtét előtt részt vesz a játékosok felkészítésében. A rehabilitációs időszakban a csapat lejátssza utolsó csoportmeccsét a Bajnokok Ligájában, szerda este Nyéki Balázs fogja ellátni a vezetőedzői feladatokat a Brescia elleni rangadón a Császár-Komjádi Sportuszodában.

Varga Zsolt egészségi állapotáról folyamatos tájékoztatást adunk, ezért kifejezetten kérjük a sajtó munkatársait, Zsolt egészségének és nyugalmának megőrzése érdekében kizárólag a klub hivatalos felületeiről tájékozódjanak.

Cikkajánló

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak

21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

VB-bronzérmes az U16-os válogatott

Öt FTC-játékossal a keretben nyert világbajnoki bronzot az U16-os magyar fiú vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin