2024. augusztus 13.
Sorsoltak a Bajnokok Ligájában
Az FTC-Telekom férfi csapata címvédőként kezdi meg a BL új szezonját, a nők a főtábláért küzdenek.

Címvédőként kezdheti meg az új szezont az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata, amely a többek között Vámos Mártonnal és Manhercz Krisztiánnal megerősödő keretével a Bajnokok Ligája egyik nagy esélyese lehet ezúttal is.

A 2024/25-ös idényre 12 automatikusan főtáblás csapat mellett 18, a selejtezőben érdekelt együttes nevezett. Érdekesség, hogy már a sorsolás előtt tudni lehetett, hogy 2025 júniusában nem ismétlődhet meg az FTC-Pro Recco álomdöntő! A sorozat csúcstartója és az előző szezon ezüstérmese ugyanis nem vállalta az indulást azok után, hogy az olasz klubot két évtizede támogató Gabriele Volpi kihátrált, ennek következtében pedig lehetetlenné vált a világsztárokkal teletűzdelt csapat finanszírozása.

Az első kalapba került így az FTC-Telekom mellett a Novi Beograd (szerb), az Olympiakosz (görög), illetve a Pro Recco helyére a Barceloneta (spanyol), így ezekkel a riválisokkal az első csoportkörben nem találkozhatunk. Lehetséges ellenfeleink a második kalapos Marseille (francia), Jadran Split (horvát), Hannover (német) és Savona (olasz) négyesből kerültek ki. Míg a harmadik kalapba kapott besorolást a magyar bajnoki ezüstérmes Vasas, a Dinamo Tbiliszi (georgiai), a Steaua Bukarest (román) és a Primorac Kotor (montenegrói).

A sorsolás értelmében végül Nyéki Balázs együttese a B-jelű csoportba került:

FTC-TELEKOM, JADRAN SPLIT, DINAMO TBILISZI és egy selejtezőből érkező csapat (BVSC – Voulagmeni - Mladost Zagreb - Radnicki Kragujevac)

A selejtezősorozat B-csoportjának győztesével egészül ki kvartettünk, tehát a BVSC is esélyes arra, hogy ősszel összecsapjunk velük a nemzetközi porondon.

Vezetőedzőnk, Nyéki Balázs véleménye a sorsolás után:

"A BL-t mindig megtiszteljük, bármilyen ellenféllel is találkozunk. A továbbjutás a legminimálisabb célkitűzés, de ahogyan tavaly is, úgy most is azt kell kitűznünk magunk elé, hogy csoportelsők legyünk. Ez nem csak azért fontos, mert jól akarunk szerepelni, hanem azért is, mert így talán egy fokkal jobb pozícióból várhatjuk a következő csoport sorsolását.

Ilyen csoportra számítottam és azért örülök ennek, mert így több lehetőséget tudok adni olyan fiatal játékosoknak is, mint Nagy Ákos és Varga Vince, akik az előző szezonban sokat dolgoztak, de nem kaptak annyi lehetőséget. Több játékosnak is nagyon megterhelő volt most ez az olimpia, mind a magyaroknak, mind a külföldieknek, így biztos lesznek kimaradók ebben az időszakban, és tudják magukat építeni. A Jadran Split gyengült, míg a Dinamo Tbiliszi elleni meccsek „kötelezőek” lesznek. Azt gondolom, hogy a selejtezőből érkező csapat lesz a legerősebb ellenfelünk, hiszen például a Radnicski keretében ott van több friss olimpiai bajnok szerb játékos is, de szurkolok a BVSC-nek.

Az első forduló előtt az Európai Szuperkupa-döntő nyitja meg a nemzetközi klubvízilabdát. Október elején rendezzük majd a Jug Dubrovnik elleni mérkőzést, amelyet nagyon várunk már és elsődlegesen erre készülünk. Szeretnénk trófeával kezdeni a szezont, hiszen ez nagy lendületet tudna adni az egész csapatnak, ami nem csak a BL-re, de a hazai bajnokságra is plusz löketet adna."

VÁLTOZATLAN LEBONYOLÍTÁS, MÁLTAI NÉGYES DÖNTŐVEL

A csoportok első és második helyezettjei folytatják majd szereplésüket a negyeddöntős csoportkörben, ahol két darab négycsapatos csoportot alakítanak ki. Innen is az első kettő jut majd tovább és küzdhet meg a trófeáért a Final Fourban, amit ezúttal is Máltán rendeznek majd.

(A cikk folytatásában a női BL-sorsolás)

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA - CSOPORTKÖR

A-csoport: Novi Beograd (szerb), Hannover 1898 (német), Steaua Bukarest (román), C-selejtezőcsoport győztese

B-csoport: FTC-Telekom Waterpolo (magyar), Jadran Split (horvát), Dinamo Tbilisi (georgiai), B-selejtezőcsoport győztese

C-csoport: CNA Barceloneta (spanyol), CN Marseille (francia), VASAS Plaket (magyar), A-selejtezőcsoport győztese

D-csoport: Olympiakosz Pireusz (görög), RN Savona (olasz), VK Primorac Kotor (montenegró), D-selejtező csoport győztese

Az immár Matajsz Márk által irányított női csapatunknak ezúttal is selejtezőt kell játszania, hogy bekerüljön a Bajnokok Ligája főtáblájára. Ha csak a nemzeteket nézzük, akkor erős együttesekkel kerültünk egy csoportba, hiszen spanyol, olasz, holland és görög klubokkal találkozunk majd.

FTC-TELEKOM, PANIONIOS (görög), CN SANT ANDREU (spanyol), ZV DE ZAAN (holland), RAPALLO PALLANUOTO (olasz)

A csoportból az első kettő helyezett jut fel a főtáblára, illetve az öt csoport legjobb harmadikja is folytathatja szereplését a legrangosabb európai kupaporondon. A mérkőzéseket október 4-6. között játszák majd le, a rendező pedig a Panionios lesz, így Athénba utazunk majd.

Új vezetőedzőnk, Matajsz Márk nyilatkozta a sorsolás után:

"Nem nevezhetjük ezt könnyű csoportnak és nyilván az is nehezítő körülmény, hogy Görögországban kell kiharcolni a továbbjutást. A csapatok keretei megváltoztak az előző szezonhoz képest, ezért nem lehet igazán esélyesről és erősorrendről beszélni. Nekünk is új csapatunk van, így össze kell még szoknunk nekem is személy szerint a játékosokkal, és nekik is egymással. Azt megígérhetem, hogy küzdünk az utolsó pillanatig és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ott legyünk a Bajnokok Ligája főtábláján."

NŐI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA - SELEJTEZŐCSOPORTOK

A-csoport: FTC-Telekom Waterpolo (magyar), CN Sant Andreu (spanyol), ZV de Zaan (holland), Panionios GSS (görög), Rapallo (olasz)

B-csoport: Dunaújváros (magyar), Lille UC (francia), BVSC-Zugló (magyar), Grand Nancy AC (francia), Polar Bears (holland)

C-csoport: Plebiscito Padova (olasz), Ethnikos OFPF (görög), Alimos NAC (görög), CN Tenerife (spanyol), Hapoel Yokneam (izrael)

D-csoport: SIS Roma (olasz), CN Terrassa (spanyol), Eger (magyar), Pallanouto Trieste (olasz), III.Kerületi TVE (magyar)

E-csoport: Vouliagmeni N.C. (görög), ANO Glyfada (görög), Spandau 04 (német), CN Catalunya (spanyol), Widex GZC (holland)

Kiemeltként automatikusan főtáblás az előző szezon három dobogósa, a Sabadell, a Mataro és az Olympiakosz, illetve az Ekipe Orrizonte és az UVSE.

Cikkajánló

FTC-fölény a BL álomcsapatában

Három játékost és az edzőt a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom vízilabdacsapata adja az év csapatába.

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak

21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin