2024. június 30.
Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől
Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

A legutóbbi két világbajnokság győztese Zágrábban mérte fel egy hivatalos barátságos meccsen, hogy hol is tart az olimpiára való felkészülésben. Legutóbb a januári Európa-bajnokságon találkozott a két válogatott a torna elődöntőjében, ahol kikapott az akkor fiatalokkal teletűzdelt magyar csapat a hazai horvátoktól, amely végül elvesztette a finálét, de egy hónappal később megnyerte a vb-t Dohában. 

Ezúttal közel legerősebb keretét küldhette vízbe Varga Zsolt, aki azért kísérletezgetett is, hiszen a találkozó egyik célja az volt, hogy a 18 fős csapatból megtalálja azt a 13 játékost, aki utazik majd Párizsba. A tíz fradistából most öten kaptak lehetőséget a horvátok ellen: Szakonyi, Molnár, Nagy, Fekete és Varga Dénes

A vasárnap esti meccsen a hazaiak kezdtek jobban és szerezték meg az első találatot. Hiába próbálkozott a magyar csapat, a világklasszis horvát kapus, Marko Bijacs sorra hárította lövéseinket, majd hosszú percek után, emberelőnyből Zalánki Gergő talált be. Azonban nem tudtunk zárkózni, sőt 4-1-re elléptek a negyed végére a hazaiak.
A következő játékrészben a szövetségi kapitány kapust cserélt és a szolnoki Bányai Márk helyett az FTC-játékosa, Szakonyi Dániel állt be. A felkészülési időszak egyik legnagyobb kérdése épp ez a pozíció, hogy ki is legyen majd Vogel Soma poszttársa.

A következő percekben sem tudtunk felpörögni, míg a horvátok folytatták az erős támadójátékukat és kétszer egymás után gólt szereztek (6-1). Varga Zsoltnak muszáj volt időt kérnie, azonban így is közel nyolc perc után szereztük meg második gólunkat ismét Zalánki jóvoltából. Ez megtörte a jeget és a következő szezontól a Fradit erősítő Manhercz Krisztián is betalált (6-3). Lassan, de elkezdett zárkózni a magyar válogatott és 7-4-es állással az eredményjelzőn fordult rá a második félidőre.

A harmadik negyedben jött a fordulat, Szakonyi első védését bemutatva a támadójátékunk is javult és Angyal Dániel találatával már egy gólra csökkentettük a hátrányunkat (7-6). Hiába csatlakozott még a gólszerzőkhöz Hárai Balázs, maradt kettő a hátrányunkból, amelyet az utolsó játékrészre vittünk tovább (9-7).

Felszívva magát jól kezdte az utolsó játékrészt a vendég együttes és egyenlíteni tudott, azonban fordítani nem sikerült, ugyanis régi-új játékosunk, Vámos Márton büntetőjét védte Bijacs. Ezt követően lefordulásból a horvátok ismét vezetettek (10-9), de Varga Dénes bravúrjaival és Manhercz utolsó pillanatos góljával egalizálni tudtunk 12-12-re. Jöhetett az ötméterespárbaj, amelyben sajnos alulmaradtunk, így 16-15-re kikaptunk Horvátország ellen.

A következő napokban még együtt edz a két válogatott, majd június 11. és 13. között a Margitszigeten játszik a magyar csapat három meccset a Dominó Trans Nemzetközi Vízilabda Tornán.

FÉRFI VÍZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 

Horvátország, Zágráb

2024.06.30., vasárnap 20:30

HORVÁTORSZÁG – MAGYARORSZÁG 16-15 (4-1, 3-3, 2-3, 3-5) – ötméteresekkel 4-3

Gólszerzőink: Manhercz 4, Zalánki 3, Hárai 2, VARGA 2, Vámos 2, Angyal, FEKETE 1-1

Cikkajánló

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak

21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

VB-bronzérmes az U16-os válogatott

Öt FTC-játékossal a keretben nyert világbajnoki bronzot az U16-os magyar fiú vízilabda-válogatott.

„Többet értem el a Fradival, mint amiről álmodtam”

Hét szezon után búcsúzik játékosként az FTC-től Varga Dénes, aki 16 trófeát nyert a csapattal.

Köszönjük, Dumi!

Az olimpia után nem folytatja magyarországi karrierjét, és nem játszik többet az FTC-ben Varga Dénes.

Visszatért az FTC-be Vámos és Manhercz

Egy spanyol és két magyar világbajnokot is igazolt férfi pólócsapatunk, a hölgyeknél görög klasszis érkezik.

BL-győztes aranyszavak

A főszereplők ünneplés közben nyilatkoztak a FradiMédia stábjának a fantasztikus BL-győzelem után – VIDEÓ!

Bajnokok Ligája-győztes az FTC!

2019 után nyerte meg a BL-t az FTC-Telekom, amely letaszította a trónról a háromszoros címvédő Pro Reccót.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin