2024. május 18.
Óriási győzelem a döntő első meccsén
Egy lépésre van a bajnoki címtől az FTC-Telekom, amely magabiztosan 13-7-re nyert a Vasas ellen.

A Magyar Kupa után a bajnokság fináléjában is a Vasas ellen kell megküzdeni az FTC-Telekom férfi vízilabda csapatának, hogy megvédje címét. A kupadöntőben aratott 11-6-os siker mellett az OB I-ben is Fradi-siker született mind a két alkalommal. Előbb 14-10-re, majd 15-12-re nyert Nyéki Balázs együttese.

Szombat kora délután egy igazi nyári időjárással, gyönyörű napsütésben kezdődhetett meg a döntő első felvonása a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Nagyon kemény védekezéssel indítottak a csapatok és hosszú percekig nem született gól. Viszont egy remek Vogel Soma védést követően, Nagy Ádám megtörte a jeget és megszerezte a mérkőzés első találatát. Azonban egy perccel a negyed vége előtt még tudott egyenlíteni a Vasas, így 1-1-es állással fordulhattunk rá a második játékrészre. Érezhető volt, hogy nagyon felpörögtek az angyalföldiek, ami érthető is volt, hiszen 12 év után küzdhettek a bajnoki trófeáért.

Folytatódtak a blokkok sora és hiába hárította az ellenfél két lövését is világbajnok kapusunk, az angyalföldiek kihasználva az emberelőnyüket átvették a vezetést (1-2). Több se kellett a Fradi-pólósoknak, magasabb fokozatba kapcsoltunk. Előbb az ifi Final8-en is játszó Varga Vince egyenlített (2-2), amelyet Argiropulosz bombagólja követetett és ezzel ismét a mieink vezettek 3-2-nél. A görög klasszisunk felszívva magát egy percen belül már a másodszor is bevette a vendégek kapuját (4-2), és a Vasas teljesen kiesett a ritmusból. Ezt természetesen az FTC ki is használta és Edoardo Di Somma hatalmas lövése után már három gólra elléptünk a vendégektől (5-2). Csapatkapitányunk, Varga Dénes pedig a negyed vége előtt öt másodperccel még tovább növelte a különbséget és így 6-2-es hazai előnnyel kezdhettük meg a második félidőt.

Nem volt megállás, és nem kegyelmezett riválisának a címvédő! Di Somma folytatta a fantasztikus sorozatunkat és az olasz légiósunk is megszerezte második találatát (7-2). Ahogy a keddi Barceloneta elleni BL-rangadón, úgy most is bizonyította Vogel, hogy a világ egyik legjobb kapusa, hiszen sorra akadályozta meg, hogy a Vasas faragjon jókora hátrányából, ezzel pedig csak tovább tüzelte társait. Vigvári Vendel és Fekete Gergő is beállt a gólszerzők sorába egy-egy látványos megmozdulással (9-2).

A remek védekezésünknek köszönhetően 12 percig nem hagytuk, hogy a Vasas-tábor gólnak örüljön, de hiába szerezték meg harmadik találatukat a piros-kékek (9-3), gyorsan jött a válasz Nagy Ádámtól (10-3). Gólgazdag harmadik játékrészt láthattunk, hiszen még két-két gól esett, így 12-5-ös állásról indulhatott az utolsó negyed.

Tudtuk, hogy semmi veszély nem fenyegette a győzelmünket, így kicsit tartalékolva a második meccsre, mindössze egy gólt lőttünk. Bár az gyönyörű volt, hiszen Varga Dénes csodásan ejtett a kapuba, így 13-7-re megnyerte az FTC a döntő első találkozóját. Ezzel tehát 1-0-ra vezetnek a zöld-fehérek a két győzelemig tartó párharcban, így ha jövőhét kedden, május 21-én is nyerünk, akkor bajnoki címet ünnepelhetünk a Hajós Alférd Sportuszodában.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Döntő 1.mérkőzés, 2024. május 18., szombat 14:05

Budapest, Margitsziget, Hajós Alfréd Sportuszoda (50m-es medence)

FTC-TELEKOM WATERPOLO – VASAS PLAKET 13-7 (1-1, 5-1, 6-3, 1-2)

Gólszerzőink: Argiropulosz 3, Varga D. 3, Di Somma 2, Nagy Ádám 2, Fekete, Vigvári, Varga V. 1-1

A két győzelemig tartó párharc állása 1-0 az FTC javára. 

TOVÁBBI MENETREND:

2. mérkőzés: május 21., kedd 18:15 

3. mérkőzés: május 24., péntek 18:05 (ha szükséges)

Cikkajánló

BL-győztes aranyszavak

A főszereplők ünneplés közben nyilatkoztak a FradiMédia stábjának a fantasztikus BL-győzelem után – VIDEÓ!

Bajnokok Ligája-győztes az FTC!

2019 után nyerte meg a BL-t az FTC-Telekom, amely letaszította a trónról a háromszoros címvédő Pro Reccót.

Jön a Pro Recco-Fradi álomdöntő a BL-ben

A háromszoros címvédő olaszokat kell legyőznie az FTC-nek, hogy 2019 után ismét megnyerje a Bajnokok Ligáját.

„Ezért küzdöttünk, hogy idáig eljussunk”

Jansik Szilárdot kérdeztük férfi pólósaink BL-döntője előtt - VIDEÓ!

"Ez a csapat, ezekkel a srácokkal mindenre képes!"

A főszereplők nyilatkoztak a FradiMédiának pólósaink győztes BL-elődöntője után - VIDEÓ!

Bajnokok Ligája-döntős az FTC!

Büntetőpárbaj után győzött 18-17-re az FTC-Telekom Waterpolo a Novi Beograd ellen a BL elődöntőjében.

„Szeretnénk megkoronázni a szezont!”

2019 után ismét hazavinné a BL-serleget a bajnok és kupagyőztes FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata.

Szurkolói információk a máltai BL Final Fourra

Fontos tudnivalók a férfi vízilabda BL négyes döntőre érkező magyar szurkolóknak!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin