2023. augusztus 10.
„Nem jelenteném ki, hogy ez egy könnyű csoport”
Nyéki Balázs nehéz, Gerendás György könnyebb csoportbeosztásról beszélt a BL-sorsolás után.

Az Európai Szövetség kisorsolta a vízilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztásait, ahol kiderült, hogy a bajnok és Magyar Kupa-győztes Ferencváros a horvát Jadran Splittel, a montenegrói Jadran Herceg Novival és egy selejtezőből érkező csapattal mérkőzik meg a csoportkörben. Az új szezont már Nyéki Balázs irányításával kezdik meg a zöld-fehérek, akik ugyan most még elkerültek két riválist, de így sem számíthatnak könnyű mérkőzésekre.

NYÉKI BALÁZS, az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatának vezetőedzője:

Nem jelenteném ki, hogy ez egy könnyű csoport! A Jadran Split biztos, hogy erős lesz, a Herceg Novi megerősödött, hiszen jó játékosokat igazoltak, köztük Kholodot, illetve Nagajevet a Vasasból. Mellettük ott van sok montenegrói fiatal, akik már a válogatottban is szerepelnek. A selejtezőből érkező csapat lehet talán könnyebb, de a Bajnokok Ligájában senkit sem szabad lebecsülni.

Az biztos, hogy jó, hogy az első körben nem találkozunk olyan csapatokkal, mint az Olympiakosz, vagy a Marseille, mert nagyon fontos, hogy az első helyen végezzünk a csoportban. Ha ezt sikerül elérni, akkor két másodikat és egy elsőt kapunk a következő négyes csoport kialakításánál, úgyhogy nagyon fontos, hogy az élen végezzünk. Úgy látom, hogy idén minimum hat nagyon erős csapat van, akik a négyes döntőre pályáznak majd, de ezzel nem kell foglalkozni. Jövő héten elkezdjük a munkát teljes kerettel, és készülünk a Magyar Kupára, majd a Bajnokok Ligája-rajtra. A Final4 még nagyon messze van, de természetesen az a cél, hogy ott legyünk a végső szakaszban. A BL ritmusa mindig más, ezért szerveződik egy túra is egy külföldi együttessel. Ezek az edzések nagyon fontosak lesznek, hogy felkészüljünk a szezonra és arra, ami a Bajnokok Ligájában vár minket.

A tavalyi Magyar-Kupa-győztes és Euro Kupa-ezüstérmes női vízilabdacsapatunk a selejtezőből indulva próbálja meg kiharcolni a helyét a Bajnokok Ligája főtábláján. Az FTC a budapesti csoportba kapott besorolást a házigazda UVSE, a görög Glyfada és Alimos, valamint a német Spandau mellett. A mérkőzéseket a Hajós Alfréd Sportuszodában rendezik szeptember 22-24 között. Gerendás György elégedetten nyilatkozott a sorsolást követően.

GERENDÁS GYÖRGY, az FTC-Telekom Waterpolo női csapatának vezetőedzője:

Nem kell messzire utaznunk, csak a Margitszigetig. Egy picit ezzel most úgy vagyok, hogy soha sem volt még könnyű csoportunk, és úgy gondolom, hogy ez most a négy csoportot megnézve semmiképpen sem a legerősebb. Úgyhogy tényleg örülök neki, hogy nem egy botrányosan erős csoportba kerültünk. Reális cél lehet az első, vagy a második hely megszerzése, ebben az esetben pedig a főtáblás csoportban is könnyebb dolgunk lehetne, de ennyire előre és a négyes döntőre még nem szeretnék gondolni.

Az UVSE-vel kapcsolatban nehéz mit mondani… Nyilván elegünk van egymásból, hiszen az előző szezonban is találkoztunk minden sorozatban, Euro Kupa-csoportkörben és döntőben, Magyar Kupa-fináléban, bajnoki alapszakaszban és a bronzmérkőzéseken. Az biztos, hogy idén is nagyon sokszor játszunk majd ellenük.

Cikkajánló

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak

21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

VB-bronzérmes az U16-os válogatott

Öt FTC-játékossal a keretben nyert világbajnoki bronzot az U16-os magyar fiú vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin