2023. május 17.
Nálunk az előny, eldőlhet a bajnoki cím sorsa
Csütörtökön az aranyéremért ugrik vízbe az FTC-Telekom Waterpolo az OSC otthonában.

Drámai estét hozott a döntő keddi, első mérkőzése a Császár-Komjádi Sportuszodában. Még a legkiválóbb rendezők se tudták volna izgalmasabbá tenni az FTC-OSC párharc történetének legújabb fejezetét. Igazi finálét láthattak azok, akik kilátogattak a mérkőzésre, hiszen mindkét fél talpig fegyverben esett egymásnak, és mindent beleadtak, ennek köszönhetően fordulatokkal teli rangadót játszott a két rivális a fantasztikus hangulatú uszodában. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de sem a Fradi, sem az újbudaiak nem tudtak ellépni a másiktól.

A végjátékban azonban az elmúlt évekhez hasonlóan már sokadszor mi koncentráltunk jobban, ez pedig újabb győzelmet ért nekünk.  Sztilianosz Argiropulosz gólja már-már a győzelmet jelentette, de a vendégek kettős emberelőnyhöz jutottak, amit Angyal Dániel kihasznált, és egyenlített. Úgy tűnt, hogy döntetlenre és egyúttal büntetőpárbajra mentette a találkozót az OSC, azonban maradt még egy támadásnyi időnk. Már majdnem lepergett a 21 másodpercünk, amikor Luca Damonte hatalmas erővel bebombázta a győzelmet érő gólt 3 másodperccel a végső dudaszó előtt, felrobbantva az uszodát, talpra ugrasztva a fradistákat.

- Álomszerű egy döntőben meglőni az utolsó gólt, azonban nagyon fontos, hogy még a következő meccset is megnyerjük, ha nem sikerül, ez a gól nem ér semmit” – nyilatkozta Damonte a FradiMédiának a mérkőzés után.

Innen folytatódik a párharc csütörtökön, ahol egy önbizalommal teli FTC és egy sebzett, ám még inkább elszánt OSC fog találkozni már a Nyéki Imre uszodában, hogy újra egymásnak essenek az idei bajnoki címért. Egy újabb Ferencváros-győzelem esetén ismét megnyernénk a bajnokságot, egyúttal megvédenénk a tavaly épp a Kondorosi úton megszerzett címünket, míg a hazai siker egy harmadik találkozót hozna magával. Bízhatunk a szezon hajrájára összeálló védelmünkben és kapusunk, Vogel Soma bravúrjaiban, aki immár harmadik meccs óta működik szinte világklasszis módon a hátsó alakzattal. Elől pedig szinte bármelyik játékosunk húzhat extrát, ahogy tette azt Damonte az utolsó pillanatban.

- Magabiztosságot és önbizalmat kell szerezni ebből a mérkőzésből, de úgy kell majd csütörtökön vízbe ugrani, mintha az az első találkozó lenne. Az OSC is lehet, hogy még tüzesebben fog vízbe szállni, ez lesz a kulcsa, a védekezés, védekezés” – mondta Vogel Soma.

A szezonbeli 7. egymás elleni összecsapásunkra készülünk, amely az utolsó is lehet egyben. A Magyar Kupa-döntő után az idei hatodik győzelmünk pedig ismét aranyérmet érhet az FTC-nek, amely férfi vízilabdacsapatunk 25. bajnoki címet is jelentheti. A finálé második felvonása csütörtökön 18.30-kor kezdődik.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I 

2. mérkőzés, 2023.05.18., csütörtök, 18:30

Nyéki Imre Sportuszoda

GENESYS OSC-ÚJBUDA - FTC-TELEKOM WATERPOLO

Élő közvetítés: M4 Sport

Cikkajánló

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak

21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

VB-bronzérmes az U16-os válogatott

Öt FTC-játékossal a keretben nyert világbajnoki bronzot az U16-os magyar fiú vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin