2024. október 24.
18 gólos előny, közel a Final Four
Magabiztosan nyerte meg 25-7-re a kupanegyeddöntő első meccsét az FTC-Telekom a Kaposvár ellen.

A múlt heti 21-7-es Fradi-siker után csak az volt a kérdés, hogy a Magyar Kupa-negyeddöntőben milyen különbséggel nyeri meg az első meccset a címvédő a Kaposvár ellen. Mindössze három helyen változtatott Nyéki Balázs a legutóbbi vízbe küldött kereten. A két utánpótlás kapus, Balla Ferenc-Horváth Levente cseréje mellett kikerült két ifista, Zeman Márton és Bella Csanád, helyettük bekerült két világbajnok, Jansik Szilárd és Nagy Ádám, így mondhatni erősebb kerettel vágtunk neki a párharcnak.

A vendégek azonban ezúttal bátrabban kezdtek. Amíg a bajnoki meccsen 16 perc kellett a somogyiaknak az első gólhoz, addig most ők szereztek vezetést és 2-2-ig tartották is magukat. A sérülése után visszatérő, és egyre jobb formába lendülő Manhercz Krisztián azonban gyorsan helyreállította az eredményt és triplájával 4-2-re alakította az állást az első negyed közepén. Aztán szép lassan elkezdett nőni a különbség, a második játékrész elején a három fiatal tehetség villant, Varga Vince, Vismeg Zsombor és Nagy Ákos gólja után már 9-3 volt az FTC javára. A kezdeti kihagyás után a védekezésünk is összeállt és Szakonyi Dániel is több nagy védéssel járult hozzá a félidei 10-4-es vezetéshez. Egy hete ekkor 12-0 állt az eredményjelzőn, úgyhogy talán az is volt a célja a mieinknek, hogy felülmúlják az akkori 21 lőtt gólt.

Ez végül még úgy is sikerült Nyéki Balázs csapatának, hogy minimum öt kapufát lőttek a meccs során. De egyre többen iratkoztak fel a gólszerzők közé. Molnár Erik, Jansik Szilárd is bevette a kaposvári kaput, majd a légiósaink mutatták meg magukat egy-egy szép csapatjáték, illetve egyéni akció formájában. Miguel De Toro, Sztilianosz Argiropulosz és Dusan Mandics találataival 16-6-ra vezetett a Ferencváros. Kicsivel több, mint három perccel a vége előtt elértük a legutóbbi 21-7-es végeredményt Jansik gólja után, majd még hozzátettünk négyet. Az utolsó két támadásnál már azért szurkolt és küzdött minden hazai pólós, hogy az utolsó még gól nélküli mezőnyjátékosunk, Lugosi Csongor is betaláljon, végül azonban nem sikerült helyzetbe hozni az egyébként több kiállítást is kiharcoló fiatal centert. A 25-7-es végeredményt Nagy Ádám állította be, így az FTC-Telekom gyakorlatilag a Magyar Kupa négyes döntőben érezheti magát, hiszen 18 gólos előnyt szerzett a pénteki, kaposvári visszavágóra.

BENU FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA

Negyeddöntő, 1. mérkőzés | 2024. október 24., csütörtök 20:00

Budapest, FTC-MVM Népligeti Sportközpont

FTC-TELEKOM WATERPOLO – KAPOSVÁR 25-7 (6-3, 4-1, 7-3, 8-0)

Gólszerzőink: Manhercz 4, Argiropulosz 3, Jansik 3, Mandics 3, Nagy Ádám 3, De Toro 2, Nagy Ákos 2, Vismeg 2, Molnár, Varga V., Vigvári 1-1

Cikkajánló

Bejutottunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe

A negyeddöntő első meccsén aratott 25-7-es győzelem után Kaposváron 24-10-re nyertek férfi pólósaink.

A Magyar Kupa négyes döntőért játszunk

Az FTC-Telekom címvédő férfi vízilabdacsapata a Kaposvár ellen játszik csütörtökön és pénteken este.

„Olyat láttam, ami megváltoztatta az életem”

Lugosi Csongor remek játékkal mutatkozott be a nemzetközi porondon férfi vízilabdacsapatunkban – VIDEÓ!

Manhercz visszatért, könnyed győzelem a Népligetben

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 21-7-re nyert a bajnokságban a Kaposvár ellen.

Három Kaposvár-meccsel készülünk a BL-re

A szombati bajnokin visszatér az FTC-Telekom Waterpolo csapatába a sérüléséből felépülő Manhercz Krisztián.

Dusan Mandics szerződést hosszabbított az FTC-vel!

A háromszoros olimpiai bajnok szerb vízilabdázó boldogan marad klubunknál 2027 nyaráig – VIDEÓ!

Hatalmas győzelem a BL-rangadón

Rossz kezdés után fantasztikus játékkal nyert az FTC-Telekom a Radnicski Kragujevac otthonában.

BL-csúcsrangadó a szerb katlanban

A címvédő FTC-Telekom az olimpiai bajnokokkal felálló Radnicski Kragujevac otthonában folytatja a csoportkört.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin