2023. november 21.
Megvan a csoportelsőség!
Az FTC-Telekom férfi csapata behozhatatlan előnyre tett szert a Crvena Zvezda elleni győzelemmel a Bl-ben.

Kisebb kijózanító pofon volt a szombati mérkőzésünk a Szolnok ellen, hiszen Hangay Zoltán csapata négy találattal is vezetett a találkozón, végül pedig Jansik Szilárd utolsó másodperces góljával nyertünk és folytattuk hibátlan sorozatunkat a szezonban. Ezt a keddi BL-rangadónkon is meg akartuk tartani a Crvena zvezda ellen, hiszen a csoportelsőség kiharcolása volt a tét. Az ötödik győzelem esetén ugyanis egy fordulóval a vége előtt már biztosan a kvartettünk élén zárnánk.

Edoardo Di Somma robbantotta fel először a lelátót, ahová rengeteg szurkoló érkezett az év utolsó hazai meccsére. Az egyenlítés azonban egy perccel később érkezett is, viszont Nagy Ádám és Sztilianosz Argiropulosz-Kanakakisz már kényelmesebb előnyt harcolt ki (3-1). 5-4-ig ment az adok-kapok, részünkről Jansik Szilárd, Vigvári Vendel és Molnár Erik iratkozott fel a góllövőlistára. Itt viszont bekapcsoltuk a szupersebességet és valósággal kiütöttük a szerbeket. Varga Dénes góljával és két Dusan Mandics-találattal zártuk az első félidőt, amelynek végén 9-4-re vezettünk.

A fordulás után nem álltunk le a gólok ipari mennyiségű termelésével. Mandics folytatta remek formáját, majd Argiropulosz, Vigvári, Jansik, majd ismét Vigvári ugrasztotta fel a szurkolókat. 5-4 után egy 11-0-s rohamot mutatott be a Fradi, amely ismét hozta fantasztikus védekezését, sokszor el sem jutott a kapunkig a labda, de amikor sikerült átlőnie a Zvezdának a blokkerdőt, akkor Szakonyi Dániel védett hatalmasat.

Belgrádban 16-6-ra nyertünk, és úgy tűnt, hogy ezt a különbséget most tudjuk überelni. Ez ügyben Molnár Erik tett meg először lépéseket, majd ellenfelünk 16 percnyi gólcsend után talált be. Nem álltunk azonban le és nem túlzás kijelenteni, hogy minden gólunk élményszámba ment. Amikor már lőni lehetett még jött egy passz, ezzel sakk-matt helyzetet teremtve. Így potyogtak a labdák a szerb kapuba. Nagy Ákos élete első BL-mérkőzésén brillírozott, a gólpasszok mellett eredményes tudott lenni ötméteresből. A Zvezda kozmetikázott kicsit az eredményen (17-6), de nem hagytuk annyiban és még hármat rápakoltunk. Molnár, Danyiil Merkulov is betalált, és még az utolsó pillanatban is elindítottunk egy rohamot, melynek végén Fekete Gergő 1,3 tizedmásodperccel a meccs vége előtt a hálóba lőtt. Ezzel minden mezőnyjátékosunk eredményes volt legalább egyszer!

20-6-os sikerrel zártuk az év utolsó hazai meccsét és bebiztosítottuk első helyünket a Bajnokok Ligája-csoportban. Visszatérünk még a Császár-Komjádi Sportuszodába, hiszen vasárnap a Vasas fogad minket második otthonunkban, a bajnokság rangadóján.

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör, 5. forduló – 2023. november 21., kedd 18.30

Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda 

FTC-TELEKOM WATERPOLO (magyar) – CRVENA ZVEZDA (szerb) 20-6 (4-3, 5-1, 5-0, 6-2)

Gólszerzőink: Mandics 3, Vigvári 3, Molnár 3, Argiropulosz-Kanakakisz 2, Jansik 2, Varga D. 2, Nagy Ádám, Di Somma, Merkulov, Nagy Ákos, Fekete 1-1

Cikkajánló

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak

21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

VB-bronzérmes az U16-os válogatott

Öt FTC-játékossal a keretben nyert világbajnoki bronzot az U16-os magyar fiú vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin