2024. május 16.
Meg akarjuk őrizni a bajnoki címet
Május 17-19. között a Hajós Alfréd Uszoda ad otthont a fiú ifjúsági vízilabda bajnokság nyolcas döntőjének.

Tavaly történelmi sikert ért el az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása, hiszen ifjúsági és serdülő korosztályban is megnyerte a bajnoki címet. A két aranyból egy már megvan idén is, hiszen a múlt hétvégén rendezett serdülő Final8-en Korényi Balázs együttese csodaszámba menő tettet vitt véghez. Négygólos hátrányból álltak fel a mieink, így a Szolnok elleni elődöntőben ötméterespárbaj után, majd másnap a fináléban egy utolsó másodpercben szerzett góllal nyertek a zöld-fehérek.

„MINDENKI MINKET AKAR LEGYŐZNI”

Szűcs Levente szerint tavaly úgy lett magyar bajnok ifjúsági korosztályban az FTC, hogy a miénk volt a lebecsült kiscsapat, a fiatalok, akiknek nem volt vesztenivalója. Most azonban fordult a kocka és nagyképűség nélkül állítja a fiú utánpótlás szakmai igazgatója, hogy a miénk a legerősebb keret, így minden ellenfél pluszmotivációval ugrik vízbe a Fradi ellen, és tulajdonképpen semmi más nem érdekli őket, csak hogy megverjenek minket. Ugyanakkor a címvédő zöld-fehérek még érettebbek, még erősebbek lettek, és mellettünk szól az összeszokottság is. Edzőnk szerint pedig az egyik fő erényünk, hogy megtanultunk nyerni.

ÍGY ÜNNEPELTE BAJNOKI CÍMÉT 2023-BAN IFI CSAPATUNK

Az ifik között a pénteki negyeddöntőben (a teljes menetrend a cikk alján olvasható) megismétli a történelem önmagát, csak annyi különbséggel, hogy tavaly az FTC jutott be a hetedik helyen és a KSI volt az első, kimagaslóan a legerősebb kerettel. Most ez pont fordítva történik meg, ezért Szűcs Levente szerint nem szabad abba a hibába esni, hogy lebecsüljük az ellenfelet.

A gyerekcsapatunk is ott van a Final8-ben, ahol Nagy Sándor tanítványai a Honvéd ellen harcolnak majd a legjobb négy közé jutásért május 24-én a Szőnyi úton. Szűcs szerint a három fiú korosztály közül a legkisebbeknek van a legnehezebb dolga, hogy nyerni tudjanak a negyeddöntőben. Az FTC, a rendező BVSC, a KSI és az UVSE kiemelkedik a mezőnyből, míg a Honvéd amolyan mumus.

AZ IFI ÉS A SERDÜLŐ IS ÉRMET NYERHET

A lányoknál az elmúlt években már többször is közel volt ahhoz az FTC, hogy valamelyik korosztályban megszerezze a bajnoki aranyérmet, ám végül elvesztette a döntőt. Petrovics Mátyás szerint ezúttal is van esély arra, hogy valamelyik csapatunk odaérjen a dobogóra, viszont a női utánpótlás szakmai igazgatója elmondta, hogy az UVSE gyakorlatilag verhetetlen az ifjúsági és a serdülő Final8-en.

„Nyilvánvalóan reménykedünk, és benne is van a csapatban egy érem, de a lányokban is az a gondolatcsíra van elültetve, és az a legfontosabb, hogy előbb a BVSC elleni negyeddöntőre koncentráljanak. A negyedik és az ötödik játszik egymás ellen, úgyhogy elméletben ez a két csapat áll a legközelebb egymáshoz. Bár nyolc ponttal többet szereztünk az alapszakaszban, de egy meccsen ez nem számít. Azt látni kell, hogy a serdülők között az UVSE kiemelkedik, hiszen a felnőtt bajnokcsapatukból többen is ott vannak, mivel az OB I-ben náluk forgatták a játékosokat a fiatalok közül. Az ifiben szintén verhetetlen az UVSE, mert hat friss felnőtt bajnok is kerettag és a kezdőcsapatuk gyakorlatilag a felnőttben is sokat játszó pólósokból áll. Utána óriási körbeverések voltak a szezon során, de ebben a korosztályban is odaérhet a dobogóra, vagy akár a döntőbe a Fradi az egész szezonban nyújtott teljesítmény és a keret alapján.”

A serdülő Final8 küzdelmeit ezen a héten rendezik a Margitszigeten a Széchy uszodában, míg a bronzmeccset és a döntőt a Hajós uszodában játsszák le a csapatok. A leány nyolcas döntőnek a Népligeti Uszoda ad majd otthont május 24-26 között, úgyhogy hazai környezetben szurkolhatunk Tóth-Csabai Dóra együttesének. A gyermekbajnokság véget ért, és bár Petrovics szerint érmet szerezhettünk volna, végül a hatodik lett az FTC Karácsonyi Vazul irányításával. Ugyanakkor jelzi, hogy mennyire kiszámíthatatlanok voltak előzetesen az erőviszonyok, hogy a Final8-rendező és hibátlanul alapszakaszgyőztes Győr csak a negyedik helyen zárt.

EZ MÉG CSAK A NULLADIK ÉV

Mérleget majd csak a szezon végén vonna Petrovics Mátyás, de azt őszintén bevallotta, hogy még jócskán van hiányérzete és nem tart ott a rendszer, mint amit múlt nyári kinevezésekor elképzelt. Ugyanakkor a következő idénytől mindenképpen közelebb kerül majd egymáshoz az utánpótlás és a felnőtt csapat, amiről már voltak egyeztetések a szakmai igazgató és női csapatunk új vezetőedzője, Matajsz Márk között. 

A fiú ifjúsági Final 8 mérkőzéseiről az FTC élő közvetítéssel jelentkezik az MVLSZ YouTube csatornáján, illetve a leány serdülő bronzcsatát és a döntőt szintén ezen az oldalon lehet látni majd.

FIÚ IFJÚSÁGI ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁG 

FINAL 8 - 2024. május 17-19., péntek-vasárnap

Helyszín: Margitsziget, Hajós Alfréd Sportuszoda (50m-es medence) 

1.NAP:

15:00, FTC – KSI

16:20, Szeged – VASAS

17:40, UVSE – Szolnok

19:00, OSC – BVSC

2.NAP: 

10:30, KSI - OSC (5-8. helyért)

11:50, VASAS - Szolnok (5-8. helyért)

16:00, FTC - BVSC (elődöntő) 

17:30, Szeged - UVSE (elődöntő)

3.NAP: 

9:30, 7.helyért

11:00, 5.helyért

16:30, bronzmeccs

18:00, döntő

 

Napijegy: 900 Ft

Élőben az MVLSZ YouTube csatornáján.

 

LEÁNY SERDÜLŐ ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁG

FINAL 8 - 2024. május 17-19., péntek - vasárnap 

Helyszín: Margitsziget, Széchy Tamás uszoda, Hajós Alfréd Sportuszoda (50m-es medence)

1.NAP 

14:30, UVSE – Tatabánya

16:00, KSI – Eger

17:30, Szentes – Dunaújváros

19:00, FTC – BVSC

2.NAP:

14:00, UVSE - FTC (elődöntő)

15:30, KSI - Szentes (elődöntő)

17:00, Tatabánya - BVSC (5-8. helyért) 

18:30, Eger - Dunaújváros (5-8. helyért) 

3.NAP 

10:00, 7.helyért (Széchy)

11:30, 5.helyért (Széchy)

13:00, bronzmeccs (Hajós)

14:30, döntő (Hajós)

 

Élőben az UVSE TV YouTube csatornáján, de a döntőt és a bronzcsatát az MVLSZ YouTube oldalán közvetítjük.

Cikkajánló

BL-győztes aranyszavak

A főszereplők ünneplés közben nyilatkoztak a FradiMédia stábjának a fantasztikus BL-győzelem után – VIDEÓ!

Bajnokok Ligája-győztes az FTC!

2019 után nyerte meg a BL-t az FTC-Telekom, amely letaszította a trónról a háromszoros címvédő Pro Reccót.

Jön a Pro Recco-Fradi álomdöntő a BL-ben

A háromszoros címvédő olaszokat kell legyőznie az FTC-nek, hogy 2019 után ismét megnyerje a Bajnokok Ligáját.

„Ezért küzdöttünk, hogy idáig eljussunk”

Jansik Szilárdot kérdeztük férfi pólósaink BL-döntője előtt - VIDEÓ!

"Ez a csapat, ezekkel a srácokkal mindenre képes!"

A főszereplők nyilatkoztak a FradiMédiának pólósaink győztes BL-elődöntője után - VIDEÓ!

Bajnokok Ligája-döntős az FTC!

Büntetőpárbaj után győzött 18-17-re az FTC-Telekom Waterpolo a Novi Beograd ellen a BL elődöntőjében.

„Szeretnénk megkoronázni a szezont!”

2019 után ismét hazavinné a BL-serleget a bajnok és kupagyőztes FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata.

Szurkolói információk a máltai BL Final Fourra

Fontos tudnivalók a férfi vízilabda BL négyes döntőre érkező magyar szurkolóknak!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin