2024. október 19.
Manhercz visszatért, könnyed győzelem a Népligetben
Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 21-7-re nyert a bajnokságban a Kaposvár ellen.

A Debrecen, a Pécs, és a Szentes elleni idegenbeli győzelem után először játszottunk a szezonban hazai medencében a Népligetben, ahová a szép idő és a korai kezdés ellenére sokan kilátogattak, és nem is kellett csalódniuk az FTC-ben. A meccs első felében 12 gólt lőttek férfi pólósaink a Kaposvár kapujába, ráadásul szebbnél-szebb találatokat szereztünk. A pénteki edzést kisebb betegség miatt kihagyó Sztilianosz Argiropulosz egy értékesített ötméteres után csodásan ejtett gólt (5-0). Már kedden, a Radnicski Kragujevac elleni BL-rangadón is megmutatta a Ferencváros áttörhetetlen védekezését, amit most még magasabb szintre emelt, mivel két negyed alatt nem született vendég gól. A Kaposvár sokszor lövésig sem jutott el, de Szakonyi Dániel is remekül helyt állt, illetve hiba nélkül „takarítottak” a kapuja előtt, mivel az első félidőben mindössze egy kiállításunk volt. A szép egyéni megmozdulások mellett a játékkapcsolatok is nagyon jól működtek, és jó volt látni, hogy az új igazolások, valamint az utánpótlás játékosaink is remekül illeszkednek a rendszerbe.

A nagyszünet után tudott először gólt lőni a Kaposvár, de talán annak is volt betudható, mert a Szakonyit váltó Balla Ferenc még alig melegedett be. Gólerősen játszott Nagy Ákos és Varga Vince, illetve Vigvári Vendel volt még elemében, hiszen rengeteg jó passz mellett öt találatig jutott. Láthatóan, már most jól megérti magát régi-új játékosunkkal, Manhercz Krisztiánnal, aki kézsérülése után felépült, és ezen a meccsen debütált az új szezonban. A 2018 után visszatérő világbajnok nagyon akart, három és fél negyedet bent is volt a vízben, végül pedig egy gólig jutott a számtalan assziszt mellett. A harmadik és a negyedik negyedben már lazult a védekezésünk, de Balla azért bizonyította, hogy miért kerül be egy BL-győztes csapatba. Fiatal játékosunk egymás után néhány másodperc különbséggel két ötméterest is védett. Vezetőedzőnk ismét újoncot avatott, hiszen első felnőtt ob I-es mérkőzését játszotta az U18-as vb-győztes Bella Csanád.

Az FTC-Telekom végül 21-7-re nyert a Kaposvár ellen, de jövő héten még kétszer találkozik a két együttes a Magyar Kupa-negyeddöntőjében. Csütörtökön ismét a Népligetben, majd pénteken idegenben játszunk és küzdünk a Final Fourba jutásért, ezt követően pedig jön az újabb erőpróba a Bajnokok Ligájában, október 29-én a Jadran Split ellen már a Komjádiban.

A mérkőzés ITT visszanézhető.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz, 5. forduló - 2024. október 19., szombat 13:00

Budapest, FTC-MVM Népligeti Sportközpont

FTC-TELEKOM – KAPOSVÁR 21-7 (5-0, 7-0, 5-4, 4-3)

Gólszerzőink: Vigvári 5, Varga V. 3, Nagy Ákos 3, Molnár 3, Argiropulosz 2, Manhercz, De Toro, Vismeg, Mandics, Zeman 1-1

Cikkajánló

Három Kaposvár-meccsel készülünk a BL-re

A szombati bajnokin visszatér az FTC-Telekom Waterpolo csapatába a sérüléséből felépülő Manhercz Krisztián.

Dusan Mandics szerződést hosszabbított az FTC-vel!

A háromszoros olimpiai bajnok szerb vízilabdázó boldogan marad klubunknál 2027 nyaráig – VIDEÓ!

Hatalmas győzelem a BL-rangadón

Rossz kezdés után fantasztikus játékkal nyert az FTC-Telekom a Radnicski Kragujevac otthonában.

BL-csúcsrangadó a szerb katlanban

A címvédő FTC-Telekom az olimpiai bajnokokkal felálló Radnicski Kragujevac otthonában folytatja a csoportkört.

További négy évig Madaras Norbert a szövetség elnöke

Az MVLSZ tisztújító közgyűlésén ismét elnökségi taggá választották az FTC ügyvezető alelnökét, Nyíri Zoltánt.

Meg kellett küzdeni Szentesen a három pontért

14-7-re nyerte harmadik bajnoki meccsét a BL-rangadóra készülő FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Két BL-meccs között egy bajnoki

A Kragujevac elleni idegenbeli BL-rangadó előtt Szentesre látogat az FTC-Telekom férfi csapata.

A gólokkal debütáló Lugosi: „Baromira örülök”

2006-os születésű tehetségünk remekül mutatkozott be a BL-ben a Dinamo Tbilisi ellen – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin