2022. december 17.
Húsz gól és fölényes siker az év utolsó bajnokiján
Magabiztos, látványos játékkal győzött férfi vízilabdacsapatunk az év utolsó bajnokiján Szegeden.

„Reptess egy kacsát, segíts és nyerj” – ezzel a felhívással indított adománygyűjtő akciót a Szegedi Vízilabda Egylet. Csapatunk mérkőzése előtt a Tiszavirág uszodában támogatói jegyet lehetett vásárolni, a befolyt összeget a szervezők nehéz sorsú vízilabdás fiatalok megsegítésére fordítják. Az akciókban résztvevők értékes vízilabdás relikviákat nyerhettek, például a csapatunk által felajánlott, és minden tagja által aláírt vízilabdát, vagy éppen egy Varga Dénes kézjegyével ellátott sapkát és Jansik Szilárd aláírt pólóját.

Minden támogatói jegy mellé sárga gumikacsa járt, amelyeket a meccs előtt a szegedi utánpótláscsapat tagjai röptettek a medencébe. A rendhagyó kacsaeső után jött a góleső, Fekete passza után Nagy Ádám lőtt kapásgólt (0-1). A hónap sportolójának választott szegedi Kürti akciógóllal egyenlített (1-1), de Vadovics, majd Vigvári előnyből szerzett találatával már biztosan vezettünk (1-3). A kapuban ezúttal is Szakonyi kezdett, nem is akárhogyan, az első negyedben például kibólintott egy ziccert. A túloldalon Kovács Kristófnak mindez nem sikerült, Nagy Ádám kétszer is túljárt az eszén. A két találat között még jött egy Kasza-gól, az első negyedet biztosan, 2-5-re nyertük.  

„Kupagyőztes, kupagyőztes” - zúgott a lelátó Szegeden. És nem csak a maroknyi Fradi-tábor, hanem a helyi publikum is beszállt a skandálásba, akik előbb Varga Zsolt együttesének, később sajátjaiknak is tapsolhattak. A Szeged két gyors góllal ugyan szorossá tette a meccset, de jött Merkulov, a pazar formában pólózó Nagy Ádám (4-7), majd egy remek akció végén Jansik, így megnyugtató előnnyel mehettünk a nagyszünetre (4-8)

A folytatásban Fekete forgatta be védőjét, csak szabálytalanul tudták megállítani, jött az ötös, és Fekete bombája után a kilencedik Fradi-gól (4-9). Nem lassítottunk, Ubovics duplázott, majd Damonte is suhintott egyet. Sőt, a negyed közepén a fiatal Zeman Márton is megmutatta, nem véletlenül bízik benne Varga Zsolt, higgadtan pattintott a kapuba, ezzel megszerezve az első felnőtt OB I-es találatát.

Az öt Fradi-gólra két szegedi válasz érkezett, a véghajrára már csak az volt a kérdés, mekkora különbséggel zárja a találkozót együttesünk.  Ismét Nagy Ádám villant egy emberelőny után (6-14), majd Damonte, később Fekete lőtt pompás gólt, így az utolsó négy percet tízgólos előnnyel kezdtük (6-16)

A szegedi trombitás is rákezdett a lelátón, a medencében pedig Ubovics fújt nagyot két centergólja után, majd Varga állította be a végeredményt. Együttesünk az év utolsó bajokiján, az ötgólos Nagy Ádám és a négy találatig jutó Ubovics remeklésével 20-7-re győzött. 

- Amikor tavaly Szegeden játszottunk, akkor egy szörnyen nehéz mérkőzést vívtunk. Három negyeden keresztül küzdöttünk, és csak a végén tudtunk nyerni. Megterhelő napokat élünk, nehéz meccsek vannak mögöttünk sorban, de látható volt, hogy maximális erővel és koncentrációval vetettük bele magunkat ebbe a találkozóba is. Fegyelmezetten játszottunk, a gólok mellett segíteni is tudtuk egymást. Összességben elégedett vagyok a látottakkal - mondta vezetőedzőnk, Varga Zsolt.

- A mai meccsen az volt a legfontosabb, hogy fejben végig tudjunk koncentrálni. Voltak hibáink, a húsz gól ellenére sem volt tökéletes a játékunk, de többé-kevésbé sikerült megvalósítanunk azt, amit megbeszéltünk - értékelt a lefújás után az öt gólig jutó Nagy Ádám.

Folytatás szerdán, egy nagyon fontos BL-mérkőzésen a Jug Dubrovnik ellen, ahol szükségünk lesz szurkolóink támogatására.   

OB I, férfiak, 7. forduló

Szeged, Tiszavirág uszoda

Szeged-FTC-Telekom 7-20 (2-5, 2-3, 2-5, 1-7)

Az FTC gólszerzői: Nagy 5, Vigvári, Vadovics, Merkulov, Jansik 2, Fekete 2, Ubovics 4, Damonte 2, Zeman, Varga

Cikkajánló

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak

21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

VB-bronzérmes az U16-os válogatott

Öt FTC-játékossal a keretben nyert világbajnoki bronzot az U16-os magyar fiú vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin