2024. október 2.
Gólerős játékkal hangolódtunk a Szuperkupa-döntőre
Mandics és Vámos vezérletével 25-9-es győzelmet aratott az FTC-Telekom Waterpolo Pécsett.

Bivalyerős kerettel utazott el Pécsre, a bajnoki alapszakasz második mérkőzésére az FTC-Telekom, amelyben például először játszott együtt a két balkezes bombázó, Dusan Mandics és Vámos Márton. Szüksége is volt a meccsrutinra csapatunknak, ugyanis szombaton az európai Szuperkupáért küzdünk a Komjádiban úgy, hogy eddig egyetlen tétmeccse volt a címvédőnek. Két perc elteltével Nyéki Balázs együttese szerzett vezetést Miguel De Toro révén, akinek ez volt első gólja új csapatában. Ezt még kiegyenlítették a hazaiak, de 1-1 után sorrendben Vismeg, Di Somma és Mandics találataival folyamatosan léptünk el (4-1).

A két év légióskodás után visszatérő Vámos Márton 851 nap után játszott ismét a Fradiban. Világbajnokunk lőtte a 6. és a 10. gólunkat a meccsen, közben pedig mindössze egyszer tudtak betalálni a hazaiak Vogel Soma kapujába, így másfél negyed után 10-3 volt a javunkra. Szerda este mind a három balkezest bevetette vezetőedzőnk, Nagy Ákos pedig ezúttal is lendületesen vízilabdázott. Lehetőséget kapott két utánpótlásjátékosunk is, Paján Bátor és Lugosi Csongor pedig egy-egy góllal járult hozzá a magabiztos vezetéshez (12-3). A pécsiek harmadik találata után összeállt a védekezésünk, hiszen 6-3 után zsinórban nyolc gólt lőve már a meccs felénél tekintélyes volt a két csapat közti különbség.

14-3-ról indult tehát a harmadik negyed, amelynek elején háromszor is kihagyott hátul a koncentrációnk, így betaláltak a félidőben beálló Szakonyi Dánielnek. Elől viszont nem lassítottunk és gördülékenyen vezette támadásait a Fradi, szépen járt a labda Mandics, Vámos, De Toro útvonalon, melynek végén a spanyol világbajnok emelkedett a magasba és vágta be centerből (15-4). A negyed utolsó perceiben Mandics, Vámos és Nagy Ákos ismét villant, így 18-6 volt a javunkra nyolc perccel a vége előtt.

A 21. gólunkat Jansik Szilárd vágta be egy gyors kontratámadás végén, ami azt jelentette, hogy minden mezőnyjátékos eredményes tudott lenni Pécsett. Az FTC végül 25-9-re nyert, így könnyed győzelemmel melegítettünk tehát az európai Szuperkupa-döntőre, melyet szombaton 20 órától játszunk az Euro Kupa-címvédő Jug Dubrovnik ellen a Komjádiban.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 2. forduló, 2024.10.02., kedd 19:00

Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda

PVSK-MECSEK FÜSZÉRT – FTC-TELEKOM WATERPOLO 9-25 (3-6, 0-8, 3-4, 3-7)

Gólszerzőink: Vámos 4, Mandics 3, Nagy Ákos 3, De Toro 2, Di Somma 2, Fekete 2, Varga V. 2, Vigvári 2, Vismeg 2, Jansik, Lugosi, Paján,1-1

Cikkajánló

Európai Szuperkupa-győztes a Ferencváros!

Férfi vízilabdacsapatunk 13-9-re legyőzte a Jug Dubrovnikot.

„Ez a trófea kell, hogy teljes legyen a kollekció”

Szombat este az Európai Szuperkupáért küzd az FTC-Telekom Waterpolo a Jug Dubrovnik ellen.

„Nem szeretnénk kérdőjelet hagyni”

Férfi vízilabdacsapatunk tagjai nagyon várják, hogy elkezdődjön az európai Szuperkupa-döntő – VIDEÓ!

Fradi Shop a Komjádiban

Vásárolja meg legújabb termékeinket férfi vízilabdázóink Szuperkupa-meccsén!

Pécsett melegítünk a Szuperkupára

A szombati Jug Dubrovnik elleni rangadó előtt idegenbeli bajnoki vár a BL-címvédő FTC-Telekom csapatára.

Nyéki: „El akarják majd harapni a torkunkat”

Vezetőedzőnk és játékosunk, Vigvári Vendel nyilatkozott a Jug Dubrovnik elleni Szuperkupa-döntőről –VIDEÓ!

Korényi István Életmű díjat kapott

Az FTC utánpótlásedzőjét a legrangosabb kitüntetésben részesítette a Magyar Edzők Társasága.

A Pro Reccónak adtuk kölcsön utánpótlás játékosunkat

Haverkampf Bence az FTC játékosa marad, de a BL rekordgyőztesénél szerepel majd a 2024/25-ös szezonban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin