2024. január 24.
Franciák legyőzve, Vogel 1-esben, Német visszatért
Nagy mérföldkőhöz érkezett Vogel Soma, aki először viselte a válogatott 1-es sapkáját.

Telt ház és remek hangulat fogadta a magyar férfi vízilabda-válogatottat a Császár-Komjádi Sportuszodában, ahol a mieink a vb-felkészülés jegyében Franciaország ellen játszottak hivatalos mérkőzést. A nemzeti együttest körülölelő hatalmas érdeklődés érthető, hiszen több világbajnoka nélkül, egy fiatal kerettel tett csodát Varga Zsolt az Európa-bajnokságon, és lett csapatunk negyedik Zágrábban. Ezúttal már a fukuokai hősökkel állt fel a válogatott, amelyben ott volt természetesen a világ- és Európa-bajnok, Vogel Soma, aki ráadásul felnőtt pályafutása során először vette fel az 1-es sapkát. Bár saját nevelésű játékosunk már hosszú ideje első számú kapusnak számít az FTC-ben és a válogatottban is, elmesélte nekünk korábban, hogy mindaddig marad a 13-as és 14-es számnál, amíg aktuális kapustársa idősebb nála. Így volt ez Gárdonyi András, Lévai Márton és Szakonyi Dániel mellett is. Ez az elv a franciák elleni felkészülési meccsen dőlt meg, hiszen a 26 éves Soma mellett a 24 éves Bányai Márk került be a keretbe, így a Fradi BL-győztes hálóőrével kezdődött a felsorolás.

Vogelen kívül Molnár Erik, Varga Dénes, a csapatkapitány Jansik Szilárd játszott, és a legfontosabb, hogy 143 nap után visszatért Német Toni! Világbajnok centerünk a tavaly szeptemberi Magyar Kupa-győzelem után döntött úgy, hogy megműtteti sérült vállát, amely már Fukuokában is hátráltatta. Tonya közel öt hónap rehabilitáció után ezen a meccsen játszott újra, és megmutatta, hogy akár már a vb-n is számíthat rá a válogatott.

Nagyon szoros volt a találkozó, négy és fél perc után törte meg a gólcsendet Zalánki Gergő, de jött az egyenlítés, majd Jansik is betalált. A második negyedben is ezt a sorrendet tartották a csapatok, így 4-2-re mentünk a félidőben.

Amiért fontos volt ez a meccs, hogy Varga Zsolt közelebb kerüljön a végleges vb-keret megtalálásához. Több Eb-n remeklő fiatal is bejelentkezett, így nincs egyszerű dolga a szövetségi kapitánynak, hiszen világbajnokok helye vált bizonytalanná.

A franciák gyorsan feljöttek 5-5-re, majd az utolsó felvonásig nem is tudtunk újra ellépni szívós ellenfelünktől. Maradt az egál, és 8-8-nál jött a következő szünet. Varga Zsoltnak sikerült felráznia tanítványait, az öt gólig jutó Jansik pedig ismét nagy szerepet vállalt a győzelemben. 14-10-re nyert Magyarország Franciaország ellen.

A magyar csapat csütörtökön reggel elutazik Barcelonába, ahol a friss Európa-bajnok spanyol válogatott ellen gyakorol csütörtök és vasárnap között. Varga Zsolt szövetségi kapitány várhatóan a hazaérkezés után hirdeti ki a 15 fős vb-keretet, mellyel a címvédést célozza meg Dohában.

FÉRFI VÍZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS        

2024.01.24., szerda – Császár-Komjádi Sportuszoda

MAGYARORSZÁG – FRANCIAORSZÁG 14-10 (2-1, 2-1, 4-6, 6-2)

Gólszerzőink: JANSIK 5, Zalánki 3, Vigvári Vince 2, Vámos 2, Manhercz, Tátrai 1-1

Cikkajánló

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak

21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

VB-bronzérmes az U16-os válogatott

Öt FTC-játékossal a keretben nyert világbajnoki bronzot az U16-os magyar fiú vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin