2024. október 4.
„Ez a trófea kell, hogy teljes legyen a kollekció”
Szombat este az Európai Szuperkupáért küzd az FTC-Telekom Waterpolo a Jug Dubrovnik ellen.

„Ez a találkozó a vízilabda ünnepe, a Bajnokok Ligája döntője mellett a klubvízilabda csúcsa ez az esemény” - fogalmazott Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az eseményt felvezető pénteki sajtótájékoztatón. Az FTC korábbi játékosa és szakosztályelnöke azt is hozzátette annak kapcsán, hogy 2018 után ad otthont ismét Budapest az Európai Szuperkupa-mérkőzésnek, hogy a különböző válogatott események megrendezése sportdiplomáciai jelentőségű, ugyanakkor egy ilyen döntőhöz kell egy sikeres csapat is.

Az FTC-Telekom pedig azért jutott el idáig, mert júniusban letaszította a Bajnokok Ligája trónjáról az előző három évben diadalmaskodó Pro Reccót, és 2019 után ismét megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot, ráadásul úgy, hogy Nyéki Balázsnak ez volt pályafutása első szezonja vezetőedzőként. „Nem rólam szólnak ezek a dolgok, hanem a csapatról, a Ferencvárosról. Eddig mindent megnyertünk, de ezt a trófeát, a Szuperkupát velem még nem: a Jug Dubrovnikot még le kell győznünk, hogy teljes legyen a kollekció” – reagált a dicsérő szavakra a szakvezető, aki a hazai közönség jelenlétét kétélű fegyvernek nevezte, amely lehet nyomasztó és segítő hatású is, ugyanakkor szombaton szeretnék sikerrel meghálálni a szurkolótábor támogatását, hiszen a Fradi-drukkerek még a máltai Final Fourra is elkísérték a csapatot.

„Készülünk arra, hogy ez a találkozó akár a záró percben, az utolsó támadáson vagy védekezésen, sőt, akár ötméterespárbajban is eldőlhet” - árulta el az immár csapatkapitányként készülő Vogel Soma, aki csillogó szemmel, ám óvatosan vizslatta a gyönyörű trófeát a pénteki sajtóeseményen. A már említett 2018-as Szuperkupa-döntő is ötméterespárbajban dőlt el az Olympiakosz és az FTC között. A European Aquatics pedig most is a kapusok csatájával harangozta be a mérkőzést, hiszen a túloldalon is kapus, Toni Popadics a kapitány. A horvát válogatottal olimpiai ezüstig jutó hálóőr azt emelte ki, hogy kiváló lehetőség ez az összecsapás számukra, hogy tapasztalatot gyűjtsenek, ugyanis az FTC „az egyik, ha nem a legjobb csapat a vízilabda világában.”

A Jug Dubrovnik annak köszönhetően küzd a rangos trófeáért, hogy megnyerte a második számú európai klubtrófeát, az Euro Kupát. A horvátok kerete abszolút BL-szintű volt tavaly és idén sem gyengültek meg, ezt pedig jól mutatja, hogy több világbajnok, valamint olimpiai és Európa-bajnoki ezüstérmes szerepel náluk. Vezetőedzőjük, Vjekoslav Kobescsak szerint a Ferencváros az esélyesebb, ugyanakkor arra a kérdésre, hogy a Jug már tíz találkozót játszott az idényben, míg a magyar bajnok csak kettőt, azt felelte a szakember, hogy „talán ez az egyetlen előnyünk a Ferencvárossal szemben, hogy nekünk kicsit hamarabb kezdődött a szezon. A Ferencváros nemcsak az előző Bajnokok Ligája-kiírást nyerte meg, hanem a játékosállományát figyelembe véve idén is jó esélye van a sikerre. Szeretnénk holnap egy nagyon jó mérkőzést játszani, fontos lenne számunkra, hogy begyűjtsük a szezon első trófeáját.”

Abban biztosak lehetünk, hogy hatalmas csatát láthatunk majd a Császár-Komjádi Sportuszodában, ahol várhatóan telt ház előtt játszhatnak a csapatok. A jegyek nagy része már elfogyott, de aki még nem vásárolt belépőt, annak is érdemes a 18:40-es kapunyitásra odaérni, mert korlátozott számban még árusítunk a meccs helyszínén is jegyet. Aki nem tud ott lenni a lelátón, az az M4 Sport+-ra kapcsolva izgulhat a mieink sikeréért.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPAI SZUPERKUPA

Döntő, 2024. október 5., szombat 20:00

Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO (magyar) – VK JUG AO DUBROVNIK (horvát)

Kapunyitás: 18:40

Jegy: 3500 Ft (korlátozott számban elérhető még a helyszínen)

Élő közvetés: M4 Sport +

Online: m4sport.hu, European Aquatics TV

Cikkajánló

„Nem szeretnénk kérdőjelet hagyni”

Férfi vízilabdacsapatunk tagjai nagyon várják, hogy elkezdődjön az európai Szuperkupa-döntő – VIDEÓ!

Fradi Shop a Komjádiban

Vásárolja meg legújabb termékeinket férfi vízilabdázóink Szuperkupa-meccsén!

Gólerős játékkal hangolódtunk a Szuperkupa-döntőre

Mandics és Vámos vezérletével 25-9-es győzelmet aratott az FTC-Telekom Waterpolo Pécsett.

Pécsett melegítünk a Szuperkupára

A szombati Jug Dubrovnik elleni rangadó előtt idegenbeli bajnoki vár a BL-címvédő FTC-Telekom csapatára.

Nyéki: „El akarják majd harapni a torkunkat”

Vezetőedzőnk és játékosunk, Vigvári Vendel nyilatkozott a Jug Dubrovnik elleni Szuperkupa-döntőről –VIDEÓ!

Korényi István Életmű díjat kapott

Az FTC utánpótlásedzőjét a legrangosabb kitüntetésben részesítette a Magyar Edzők Társasága.

A Pro Reccónak adtuk kölcsön utánpótlás játékosunkat

Haverkampf Bence az FTC játékosa marad, de a BL rekordgyőztesénél szerepel majd a 2024/25-ös szezonban.

Elnöki elismerés a vb-bronzérmes vízilabdázóinknak

Az U16-os férfi pólóválogatott öt Fradi-játékosa kapott oklevelet klubunk vezetőségétől - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin