2024. október 5.
Európai Szuperkupa-győztes a Ferencváros!
Férfi vízilabdacsapatunk 13-9-re legyőzte a Jug Dubrovnikot.

Telt ház, csodálatos körítés és fantasztikus hangulat fogadta szombat este a csapatokat a Császár-Komjádi Sportuszodában, ahol óriási volt a tét, hiszen a győztes egy Európai Szuperkupával lehetett gazdagabb. Épphogy elkezdődött a mérkőzés, a ráúszást követő első támadásunkból már gólt is szerzett Vigvári Vendel, mondhatni, szokásához híven, hiszen a máltai BL-elődöntőben, majd a fináléban is ő kezdte el a gólgyártást. Vámos Márton rögtön megduplázta az előnyt (2-0), de nem dőlhettünk hátra, hiszen az Euro Kupa-címvédő is megmutatta, mire képes. Egymás után kétszer is betalálva egalizált a horvát együttes (2-2). Itt még nem tudtak fordítani a vendégek, amit Vogel Soma akadályozott meg egy óriási védéssel, majd Nagy Ákos és Sztilianosz Argiropulosz villanásai után ismét kettő volt közte a javunkra (4-2).

Itt azonban valami megtört csapatunknál, Nyéki Balázs rá nem jellemző vehemenciával hordta le néhány játékosát figyelmetlenségéért, hiszen amíg mi nem tudtunk élni az emberelőnyeinkkel, addig a Jug Dubrovnik kegyetlenül kihasználta a sajátjait, és zsinórban három gólt szerezve átvette a vezetést, először a meccsen (4-5). Hiába próbálkoztunk, jöttek a kapufák és sorra fogta ki a labdákat a horvátok kapusa, egyben csapatkapitánya, Toni Popadics, így egygólos hátránnyal fordultunk rá a második félidőre.

Nem tudjuk pontosan, mi hangzott el abban a néhány percben, de olyan hatással volt vezetőedzőnk szünetbéli beszéde a csapatra, hogy gyakorlatilag állva hagytuk a Jugot. Dusan Mandics bombájával közel tíz perc után tudtuk bevenni a vendégek kapuját (5-5), majd a védelmünk is összeállt, és Vogel is egyre többször hárított. Majd jött egy olyan gól, amitől tátva maradt mindenki szája, és talán erőrevetítette azt, hogy mire számíthattunk a két balkezes klasszistól. Argiropulosz fordította át a labdát a másik oldalra, ahol Vámos leheletfinom ejtéssel passzolt Mandicsnak, aki háttal, félfordulatból behúzta a kapuba, jóformán a center pozíciójából. Ezzel visszavettük a vezetést 6-5-nél, és bár a horvátok még egyenlítettek, de utoljára volt szoros a meccs állása. Az Olympiakoszból hazatérő Vámos ezután nem az előkészítésben, hanem a góllövésben jeleskedett (7-6), majd egy Vogel-védés után a fiatal Nagy Ákos már a második találatát szerezte (8-6). Sorra lőtte a szebbnél-szebb gólokat az FTC, Fekete átadásából ismét Vámos volt eredményes (9-6), ami azt jelentette, hogy a 0-2-es második negyed után egy 5-1-es játékrésszel válaszolt a BL-győztes.

Az utolsó negyedben még próbálta utolsó tartalékait mozgósítani a dubrovniki csapat, de hiába zárkózott, Vigvári Vendel fontos pillanatokban duplázott bő négy perccel a találkozó vége előtt. Saját nevelésű kapusunk ismét ihletett formában védett, elvéve ezzel teljesen ellenfelünk kedvét a hajrában. Fekete Gergő is hozzátette a magáét, mi pedig egyre közelebb kerültünk a trófeához, amit Mandics gólja után már két kézzel szorítottunk, ekkor még csak képletesen (13-8). A Jug Dubrovnik még szépített, de az utolsó másodpercekben már senkit nem érdekelt ez a gól (13-9), felállva tapsolt a szépszámú publikum, akik óriási részt vállaltak a sikerből.

AZ FTC-TELEKOM LETT AZ EURÓPAI SZUPERKUPA-GYŐZTES 2024-BEN!

A zöld-fehérek tehát a Magyar Kupa, a bajnokság és a Bajnokok Ligája után újabb trófeát emelhettek a magasba, ráadásul ez utóbbit már Vogel Soma csapatkapitánysága alatt. Nyéki Balázs, ahogy azt a meccset megelőző sajtótájékoztatón mondta, szeretné teljessé tenni a kollekciót, ez pedig sikerült is neki és folytatta fantasztikus sorozatát.

Az FTC férfi vízilabdacsapata 1977, 1979, 2018 és 2019 után története során ötödször hódította el a rangos trófeát.

GRATULÁLUNK A JÁTÉKOSOKNAK ÉS A STÁBNAK!

Az Európai Szuperkupa-győztes FTC-Telekom Waterpolo csapata

Játékosok: Sztilianosz Argiropulosz, Miguel De Toro, Edoardo Di Somma, Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Dusan Mandics, Manhercz Krisztián, Molnár Erik, Nagy Ádám, Nagy Ákos, Német Toni, Pohl Zoltán, Szakonyi Dániel, Vámos Márton, Varga Vince, Vigvári Vendel, Vismeg Zsombor, Vogel Soma

Vezetőedző: Nyéki Balázs, másodedző: Korényi Balázs, kapusedző: Gárdonyi András, csapatmenedzser: Katona Norbert 

Férfi vízilabda,
Európai Szuperkupa-döntő

FTC-Telekom Waterpolo – VK JUG Dubrovnik 13-9 (4-3, 0-2, 5-1, 4-3)
Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda

Gólszerzők: Mandic 3, Vámos 3, Vigvári 3, Nagy 2, Argiropulosz, Fekete

Cikkajánló

„Ez egy újabb fantasztikus siker”

A főszereplők értékelték férfi vízilabdacsapatunk európai Szuperkupa-győzelmét - VIDEÓ!

„Ez a trófea kell, hogy teljes legyen a kollekció”

Szombat este az Európai Szuperkupáért küzd az FTC-Telekom Waterpolo a Jug Dubrovnik ellen.

„Nem szeretnénk kérdőjelet hagyni”

Férfi vízilabdacsapatunk tagjai nagyon várják, hogy elkezdődjön az európai Szuperkupa-döntő – VIDEÓ!

Fradi Shop a Komjádiban

Vásárolja meg legújabb termékeinket férfi vízilabdázóink Szuperkupa-meccsén!

Gólerős játékkal hangolódtunk a Szuperkupa-döntőre

Mandics és Vámos vezérletével 25-9-es győzelmet aratott az FTC-Telekom Waterpolo Pécsett.

Pécsett melegítünk a Szuperkupára

A szombati Jug Dubrovnik elleni rangadó előtt idegenbeli bajnoki vár a BL-címvédő FTC-Telekom csapatára.

Nyéki: „El akarják majd harapni a torkunkat”

Vezetőedzőnk és játékosunk, Vigvári Vendel nyilatkozott a Jug Dubrovnik elleni Szuperkupa-döntőről –VIDEÓ!

Korényi István Életmű díjat kapott

Az FTC utánpótlásedzőjét a legrangosabb kitüntetésben részesítette a Magyar Edzők Társasága.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin