2021. május 20.
Egygólos előnyt szereztünk a visszavágóra
Félidőben kettővel vezettünk, majd fordított a BVSC, a végén mégis magunkhoz ragadtuk az előnyt.

Magyar bajnoki címvédő férfi vízilabdacsapatunk tagjai csütörtök este az idény utolsó hazai bajnoki mérkőzésén ugrottak medencébe a BVSC-Zugló ellen a Császár-Komjádi Sportuszodában. A bronzcsata első felvonását nézők előtt rendezték.

Jól kezdtünk, hiszen Jansik Szilárd utcahossznyi előnnyel hozta el a kezdő ráúszást, Vámos Márton góljával pedig rögtön megszereztük a vezetést (1-0). Jól működött a szoros emberfogásos védekezésünk, de nem tudtuk növelni az előnyünket, négy perc elteltével Mészáros Mátyás egyenlített (1-1).

A gólváltást követően a negyed végéig Vogel Soma védett hatalmasat Gyárfás Tamás lövésénél, részünkről pedig Fekete Gergő volt eredményes. Hat perc után szereztünk újabb találatot, ezzel ismét nálunk volt az előny (2-1)!

Vogel Soma védett fontos pillanatban az első negyedben

A folytatásban Nicolas Constantin-Bicari harcolt ki egy ötméterest, Vámos pedig be is vágta azt, így 3-1-re vezettünk a második negyed feléhez érkezve. Ekkor Nagy Márton találatával szépített ugyan a BVSC, de Varga Dénes góljával ismét kettővel vezettünk (4-2). Ezután egy zuglói gólt követően Giannis Fountoulis is betalált, így már ötnél tartott az FTC-Telekom (5-3). Sorozatban estek a gólok, egy vendég-időkérés után Gyárfás volt eredményes, ám nem ezzel, hanem Nikola Jaksic találata után ért véget a második negyed (6-4).

A harmadik felvonás gyors BVSC-gólokkal indult, két perc alatt kiegyenlített az ellenfél (6-6). A meccs ezen periódusában nem sikerültek a támadásaink, öt perce tartott gólcsendünk, amikor átvette a vezetést a BVSC (6-7). A negyed végéig nem is sikerült újra betalálnunk, a vendégcsapat várhatta előnyből a végjátékot.

A negyedik negyedben Fekete Gergő egyenlített az első támadásunk végén, megtörve több mint nyolcperces gólcsendünket, majd szintén Fekete révén a vezetést is visszaszereztük (8-7)! Gyárfás góljával később még átmenetileg döntetlenre mentette az állást a BVSC, de az FTC-Telekom újra megrázta magát, Jaksic két egymás utáni góljával 10-8-ra vezettünk.

Küzdelmes mérkőzést hozott a bronzcsata első felvonása

Kevesebb, mint három perccel a vége előtt időt kért a kétgólos hátrányban lévő BVSC, de remek védekezésünknek köszönhetően az ellenfél nem tudta gólra váltani az akciót. Ezzel azonban még nem volt vége! Jaksic kipontozódott, majd egy véleményes ötméterest kapott a zuglói csapat. Vogel Soma hárította Pásztor Mátyás kísérletét, de nem érte utol a labdát a kötélnél. Ismét a vendégek támadtak, Pásztor pedig ezúttal eredményes volt, így kialakítva a 10-9-es végeredményt. Egygólos előnyt szereztünk a második mérkőzésre.

A visszavágót vasárnap 17 órától a Laky Uszodában rendezik.

Férfi vízilabda ob I, a 3. helyért, 1. mérkőzés

FTC-Telekom Waterpolo–BVSC-Zugló 10-9 (2-1, 4-3, 0-3, 4-2)

Gólszerzők: Jaksic, Fekete 3-3, Vámos 2, Varga Dé., Funtulisz 1-1, illetve Pásztor, Gyárfás 2-2, Nagy M., Mészáros, Sugár, Csapó, Czigány 1-1

Cikkajánló

Sorsoltak a Bajnokok Ligájában

Az FTC-Telekom férfi csapata címvédőként kezdi meg a BL új szezonját, a nők a főtábláért küzdenek.

FTC-fölény a BL álomcsapatában

Három játékost és az edzőt a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom vízilabdacsapata adja az év csapatába.

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin