2024. január 8.
EB 2024: MEGVAN A CSOPORTELSŐSÉG!
Nagy Ádám döntött, a magyar férfi vízilabda-válogatott hihetetlen játékkal győzte le az olaszokat öt góllal.

A csoportgyőzelemért ugrott vízbe a magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa-bajnokságon, még úgy is, hogy Varga Zsolt együttese az első meccsen 10-8-ra kikapott Görögországtól. A vb-ezüstérmes ugyanis a második játéknapon meglepően nagy arányú, 15-8-as vereséget szenvedett Olaszországtól, ezzel az eredménnyel pedig esély nyílt a mieinknek az első hely megszerzésére. Ehhez viszont öt góllal kellett nyerni a nagy rivális ellen, kisebb különbségű győzelem már csak harmadik helyet érhetett volna.

Egy ilyen arányú siker egy picit „lehetetlen küldetésnek” tűnhetett fiatal csapatunknak, az azonban mindenképp jó hír volt számunkra a záróforduló előtt, hogy a görögöknek öt gólt lőtt Edoardo Di Somma piroslapos eltiltás miatt nem játszhatott ellenünk. Luca Damonte viszont ott volt az olasz keretben, ahogy a mi oldalunkon Varga Vince, Pohl Zoltán, Nagy Ádám, Fekete Gergő és Vigvári Vendel húzott magára sapkát a Fradiból, ezúttal Molnár Erik maradt szárazon.

Kőkemény védekezést láthattunk a csapattól, több nagyobb helyzetet és emberhátrányt úsztunk meg kapott gól nélkül. Saját nevelésű játékosunk, a BVSC kapusa, Gyapjas Viktor pedig 19 évesen megbabonázta az olasz támadókat, Fondelli még egy ötméterest is csak a kapufára bombázott. Ezután viszont megtört a magyar jég, és több, mint hatpercnyi játékidő után kaptunk először gólt.

Jöttek a fantasztikus védések és az óriási blokkok, elöl pedig háromszor adtuk mi ezt vissza a második felvonásban, Vigvári Vince és Burián Gergely találata után Nagy Ádám négy másodperccel a félidő előtt volt eredményes egy szépségdíjas góllal (3-1). A harmadik negyed elején 5-1-re vezettünk Fekete Gergő góljával, és ekkor időt kellett kérnie az olasz kapitánynak, mert már csak egy gól hiányzott ahhoz, hogy mi álljunk jobban összesítésben. Össze is tudták szedni magukat az olaszok, kétszer is zárkóztak ránk, de a fiatal gárda pimaszul tudott visszavágni, végül 7-4 állt az eredményjelzőn az utolsó nyolc perc előtt.

Még közelebb került riválisunk, de Fekete Gergő izgalmassá tette a játékot két góllal, majd többször úgy tűnt, hogy nem lesz meg egyenes ágon a negyeddöntő, ám Nagy Ádám hidegvérrel bombázott kapura, ami be is ment három másodperccel a lefújás előtt, ezzel időt sem hagyva ellenfelünknek állítottuk be a 10-5-ös szenzációs végeredményt.

Pohl Zoltánék tehát teljesítették a lehetetlen küldetést, és legyőzték minimum öt góllal a nagy riválist, ami azt jelenti, hogy a magyar válogatott Olaszország és Görögország előtt megszerezte a csoportelsőséget, ami egyből negyeddöntőt ért a válogatottnak. A szerdai játéknapot kihagyva legközelebb pénteken ugrik vízbe az Eb-n a nemzeti együttes, amely a legjobb négy közé jutásért nagy valószínűséggel a Franciaország-Szerbia mérkőzés győztesével játszik majd.

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG – FÉRFI TORNA

Horvátország, Zágráb

Csoportkör, 3. mérkőzés – 2024. január 8., hétfő 19:00

MAGYARORSZÁG – OLASZORSZÁG 10-5 (0-1, 3-0, 4-3, 3-1)

Gólszerzőink: FEKETE 3, NAGY 2, Vigvári V. 2, Burián, Kovács, Hárai 1-1

Cikkajánló

Budapesten rendezik az Európai Szuperkupát

Október 5-én a BL-címvédő FTC-Telekom pólócsapata a horvát Jug Dubrovnikkal csap össze a rangos trófeáért.

A Komjádiban kezdjük a BL-menetelést

Hivatalossá vált a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének menetrendje, október 8-án rajtolunk.

Sorsoltak a Bajnokok Ligájában

Az FTC-Telekom férfi csapata címvédőként kezdi meg a BL új szezonját, a nők a főtábláért küzdenek.

FTC-fölény a BL álomcsapatában

Három játékost és az edzőt a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom vízilabdacsapata adja az év csapatába.

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin