2023. augusztus 28.
A Honvédot kell legyőzni a döntőért
A vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében Honvéd-FTC és Vasas-OSC meccseket rendeznek szombaton a Margitszigeten.

A múlt héten kezdte el a szezont az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata, amely kettős győzelemmel abszolválta a Magyar Kupa negyeddöntőjét a BVSC ellen, és bejutott a sorozat négyes döntőjébe. Újabb két sikerrel pedig már ezen a hétvégén megszerezheti első trófeáját a Nyéki Balázs irányította Fradi, hiszen a kupaküzdelmek végjátékát szeptember 2-a és 3-a között rendezik a Margitszigeten. A Magyar Vízilabda Szövetség székházában megtartott hétfői sorsoláson pedig az is kiderült, milyen párharcokat rendeznek a szombati elődöntőben.

VASAS - OSC, HONVÉD - FTC

Nyéki Balázs, az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzője:

"A Honvédról az utóbbi időben elég sok szó esett, egyrészt a tavalyi bravúrnak mondható bronzérme után, másrészt azért, mert nagyon fiatal csapatról van szó, amelynek az átlagéletkora 23 év. Egy fiatal, lendületes és motivált ellenfelet kaptunk a sorsoláson, amelynek van egy sajátos játékstílusa, ami nehézséget okozhat, de fel kell készülni. Ugyanakkor továbbra is azt gondolom, hogy a saját játékunkat és taktikánkat kell építeni és fejleszteni, ezen lesz a következő napokban a hangsúly. A negyeddöntő első meccsén nagyon szembetűnő volt a sok kapott gól, ezzel nyilván foglalkozni kell, de a második találkozóra már javult, de még lőtt a BVSC olyan könnyű találatokat, amiket nem lett volna szabad szereznie. Ha ezeket le tudjuk redukálni minimálisra, akkor nagyot fog ugrani a teljesítményünk. Egyébként az is megfigyelhető volt, hogy nagy sebességgel támadunk, gyorsan érünk fel a kapuhoz a 25 méteres pálya, illetve a fizikai állapotunk miatt is. Azt látom összességében, hogy jó állapotban leszünk, és hogyha a védekezésre nagyobb fókuszt tudunk tenni, akkor nem szabad, hogy problémát jelentsen sem a Honvéd, sem más csapat a négyes döntőben. Elkényelmesedni természetesen nem fogunk, a friss világbajnokoknak is két lábbal a földön kell járnia, nem bízhatják el magukat, mert minden nap bizonyítani kell, most a Magyar Kupában, hogy ők a legjobbak. Természetesen meg szeretnénk nyerni a trófeát, de az első és legfontosabb feladat, hogy a Honvédot legyőzzük, egyelőre még ez lebeg a szemünk előtt, és nem a kupadöntő."

A két tavalyi döntős, vagyis az OSC és az FTC ezúttal is elkerülte egymást, így a címvédő zöld-fehérek ellenfele Szivós Márton fiatal együttese lesz, amely az előző szezonban a Vasast legyőzve bronzérmes lett az OB I-ben, ahol számunkra is kellemetlen perceket tudott okozni az alapszakaszban, illetve a bajnoki elődöntőben is. Ugyan az idény végén visszavonult a csapatból az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert és a világbajnok Decker Attila, de így sem lehet azt állítani, hogy egy meggyengült Honvéddal néznénk majd szembe a fináléba jutásért.

Nyéki Balázs csapata a BVSC elleni negyeddöntőben előbb 24-16-ra, majd 15-9-re nyert

2020 után rendezik meg ismét a négyes döntőt a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Akkor a Vasast, majd a Szolnokot ötméterespárbaj után legyőzve a Ferencvárosé lett a Magyar Kupa. A helyszín tehát abszolút jó ómen lehet a mieink számára, és az is, hogy az elmúlt öt szezonban mindannyiszor mi emelhettük magasba a trófeát. Reméljük, ez most sem lesz másként. 

A 2020-as Magyar Kupa-győztes csapat, amely sorozatban a 10. trófeáját hódította el

BENU FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA – NÉGYES DÖNTŐ

Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

Elődöntők - szeptember 2., szombat

17:30 | A Híd-VasasPlaket – Genesys-OSC-Újbuda

19:00 | Endo Plus Service-Honvéd – FTC-TELEKOM WATERPOLO

Döntő - szeptember 3., vasárnap 18:30

Cikkajánló

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak

21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

VB-bronzérmes az U16-os válogatott

Öt FTC-játékossal a keretben nyert világbajnoki bronzot az U16-os magyar fiú vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin