2024. június 25.
A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak
21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

A Ferencváros Bajnokok Ligája-győzelme a magyar válogatottban is kamatozhat. A rengeteg munka, valamint a sikerrel járó önbizalom olyan alapot adhat, amely az olimpián is segítheti majd a mieinket – többekkel beszélgettünk a nemzeti együttes kedd délelőtti sajtónyilvános edzésén a Margitszigeten, ahol így lehetne összefoglalni a játékosok, valamint a szakmai stáb tagjainak érzéseit azzal kapcsolatban, hogy mit jelenthet a zöld-fehérek idei fantasztikus teljesítménye. A 21 fős bő keret majdnem fele, szám szerint tíz játékos a szezonban mindent megnyerő FTC-ből került ki, és nagy esély van rá, hogy többük is ott lesz majd Párizsban. (a teljes névsor a cikk alján)

Triplázott az FTC-Telekom Waterpolo, amely Bajnokok Ligáját, magyar bajnokságot és Magyar Kupát nyert.

A klubszezon befejezése után kapott néhány nap pihenőt a Final Fouron szereplő 12 magyar játékos, velük kiegészülve pedig az elmúlt hetet Mátraházán töltötte a válogatott, immár teljes kerettel. Varga Zsolt elmondása szerint tökéletes körülmények között edzőtáborozhattak, és jót tett a társaságnak, hogy elvonultak arra a néhány napra. A játékosok pedig arról számoltak be, hogy borzasztóan elfáradtak a gyakorlások végén, így jól jött, hogy pihenőt kaptak délutánonként, amit közös programokra használtak fel.

Jelenleg tehát 21 fős csapattal készül a szövetségi kapitány, aki a következő hetekben dönt arról, hogy ki lesz az a 13 játékos, aki utazik majd a párizsi ötkarikás játékokra. A világbajnok és Eb-ezüstérmes Fekete Gergőnek már azzal is teljesült egy gyerekkori álma, hogy ott lehet a magyar válogatott olimpiára készülő keretében.

Sűrű hetek előtt áll a magyar válogatott, amely több nagy riválissal is találkozik. Június 30-án a világbajnok horvátok ellen játszik felkészülési mérkőzést Zágrábban, majd jön a margitszigeti BENU Kupa, ahol júliusban 11-e és 13-a között három meccset játszik csapatunk, Franciaország, Olaszország és Japán ellen. Ezt követően ismét elutazik a nemzeti együttes, amely július 19-én Szicíliában a vb-ezüstérmes olaszok ellen mérheti fel, hogy hol is tart az olimpia előtt, de az Európa-bajnok spanyolokkal is gyakorlunk majd Barcelonában.

A válogatott július 26-án indul Párizsba, ahol 28-án vívja az első csoportmérkőzését a házigazda franciák ellen, majd a spanyolok, a japánok, az ausztrálok és a szerbek következnek.

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT OLIMPIAI FELKÉSZÜLÉSI KERETE:

Kapusok: Bányai Márk (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom), Vogel Soma (FTC-Telekom)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (CN Marseille), Burián Gergely (Vasas-Plaket), Fekete Gergő (FTC-Telekom), Hárai Balázs (Genesys-OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom), Kovács Péter (BVSC-Zugló), Manhercz Krisztián (CN Marseille), Molnár Erik (FTC-Telekom), Nagy Ádám (FTC-Telekom), Német Toni (FTC-Telekom), Pohl Zoltán (FTC-Telekom), Tátrai Dávid (BVSC-Zugló), Vámos Márton (Olympiakosz), Varga Dénes (FTC-Telekom), Vigvári Vendel (FTC-Telekom), Vigvári Vince (Genesys-OSC Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Zalánki Gergő (Pro Recco)

(A játékosoknál az a klub van megjelölve, ahonnan kiharcolta a kerettagságot.)

Cikkajánló

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

VB-bronzérmes az U16-os válogatott

Öt FTC-játékossal a keretben nyert világbajnoki bronzot az U16-os magyar fiú vízilabda-válogatott.

„Többet értem el a Fradival, mint amiről álmodtam”

Hét szezon után búcsúzik játékosként az FTC-től Varga Dénes, aki 16 trófeát nyert a csapattal.

Köszönjük, Dumi!

Az olimpia után nem folytatja magyarországi karrierjét, és nem játszik többet az FTC-ben Varga Dénes.

Visszatért az FTC-be Vámos és Manhercz

Egy spanyol és két magyar világbajnokot is igazolt férfi pólócsapatunk, a hölgyeknél görög klasszis érkezik.

BL-győztes aranyszavak

A főszereplők ünneplés közben nyilatkoztak a FradiMédia stábjának a fantasztikus BL-győzelem után – VIDEÓ!

Bajnokok Ligája-győztes az FTC!

2019 után nyerte meg a BL-t az FTC-Telekom, amely letaszította a trónról a háromszoros címvédő Pro Reccót.

Jön a Pro Recco-Fradi álomdöntő a BL-ben

A háromszoros címvédő olaszokat kell legyőznie az FTC-nek, hogy 2019 után ismét megnyerje a Bajnokok Ligáját.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin