2022. augusztus 13.
„Viki igazi példaképe lesz a fradista fiataloknak”
Úszónk, Mihályvári-Farkas Viktória edzője szerint az Eb-aranyéremmel megvalósult a nagy álmuk.

Az FTC úszója, Mihályvári-Farkas Viktória óriási úszással Európa-bajnok lett 400 méter vegyesen Rómában. A fantasztikus teljesítmény után az FTC ügyvezető alelnökével, Nyíri Zoltánnal és Viki edzőjével, Kutasi Gergellyel beszélgettünk.

„Nagyon  büszke vagyok Vikire, mert most megmutatta mindazt, ami a fradisták jelmondata: Küzdeni mindig, feladni soha! Alig pár hónapja a budapesti világbajnokságon ezt a számot elizgulta, nagyon maga alatt volt, most pedig elképesztő erőről tett tanúbizonyságot. Már délelőtt, az előfutamok során is nagyon jól úszott, majd este legyőzte egész Európát. Viki 12 éves kora óta úszik a Fradiban és most megmutatta, hogy ilyen fiatalon milyen csoda erő rejlik benne, hogy a mélypontokról hogyan képes visszakapaszkodni. Igazi példaképe lesz a fiataloknak és minden fradistának és ezzel a sikerével most azt üzente, hogy bármikor lehet egy rossz napod, egy rossz versenyed, ha sokat dolgozol, alázatos vagy és élsz a sport adta újabb lehetőséggel, akkor bármit elérhetsz” – mondta klubunk ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán Mihályvári-Farkas Viktória aranyérméről és teljesítményéről.

Viki edzőjét, Kutasi Gergelyt Rómában értük el telefonon.

„Ez egy nagy visszaigazolása annak a munkának, amit az elmúlt időszakban, főleg a világbajnokság után beletettünk a felkészülésbe. Reggel még mindketten izgultunk, de ahogy tudatosult bennünk a délelőtti előfutam után, hogy ebben még több is van, lélekben megnyugodtunk. A délutánt ilyenkor szisztematikusan építjük fel. Evés, alvás, pihenés, ráhangolódás a versenyre. Teljes extázisban éltem meg a medence széléről a döntőt, tudtam, ha 200 méternél egy vonalban van a többiekkel, akkor nyerni fog. Ebben az évben számos hullámvölgyünk volt, sok jó és sok nehéz pillanatunk, de most nagyon boldogok vagyunk. A vasárnap nem lesz egyszerű, mert 11 órakor már következik az 1500 méteres gyorsúszás, igyekszünk ott is mindent megtenni, bár tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. Innentől kezdve már minden örömúszás, felszabadultak lehetünk és amiért jöttünk, az álmunkért, azt megvalósítottuk” – tette hozzá Kutasi Gergely.

Mihályvári-Farkas Viktóriának még két száma van az Európa-bajnokságon. Vasárnap 11 órától 1500 méter gyorson indul, majd augusztus 17-én, szerdán 400 méter gyorson fejezi be a kontinensviadalt.

 

Cikkajánló

FTC-arany és -bronz 1500 méteren

Mihályvári-Farkas első, Fábián harmadik helyen ért célba Szegeden.

Eb után ob-arany: Fábián Betti magyar bajnok!

Az FTC úszója a nyíltvízi országos bajnokságon 10 kilométeren nyert aranyérmet.

Fábián Bettina az Eb után az olimpián is nagyot alkotna

Nyíltvízi úszónk arany- és bronzéremmel térhetett haza az Eb-ről.

Mihályvári-Farkas: Nem sikerült a kvótaszerzés

Úszónk negyedikként zárt 1500 méteren az Európa-bajnokságon.

Úszó Eb: Mihályvári-Farkas Viktória döntős 1500 méteren

Egyesületünk úszója péntek este döntőzik Belgrádban.

Úszó Eb: nincs ferencvárosi döntős az első két nap után

Gálicz László 800, Mihályvári-Farkas Viktória 400 vegyesen maradt le a fináléról a belgrádi kontinensviadalon.

Az Európa-bajnok Fábián Bettina: „Már tarthatnak tőlem”

Az Eb-n két érmet nyerő úszónk alig várja, hogy a felkerüljön a neve a népligeti márványtáblára – INTERJÚ!

Európa-bajnok a magyar nyíltvízi úszó vegyesváltó!

Fábián Bettinával a csapatban nyert aranyérmet a magyar csapat a belgrádi kontinensviadalon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin