2020. november 17.
Tíz magyar bajnoki cím a Ferencváros utánpótlásától!
Fiatal úszóink ragyogó eredményekkel zárták a Serdülő-Ifjúsági Országos Bajnokságot a fővárosi Tüskeuszodában.

November 12-e és 15-e között a budapesti Tüskeuszodában rendezték meg az úszók Serdülő-Ifjúsági Országos Bajnokságát. Az FTC fiatal úszói remekeltek a négynapos versenyen.

Az első napon rögtön hat éremnek örülhetett az FTC küldöttsége. Délelőtt a serdülő korosztályban Mészáros Dániel a harmadik helyen ért célba 50 méter gyorson, majd a legrövidebb után a leghosszabb távon, 1500 gyorson is szerzett egy ezüstöt méghozzá klubtársa, Gálicz László mögött, így megvolt az első ferencvárosi bajnoki cím is! Ugyanebben a futamban Versitz Ákos a 8. helyen csapott célba. Délután az ifjúsági korosztályban sem maradtunk arany nélkül, Mihályvári-Farkas Viktória (a borítóképen) győzött 800 gyorson, míg Török Dominik Márk 200 pillangón a második, Tabi Zoltán pedig 1500 gyorson a harmadik helyen végzett.

A pénteki napon tovább szállították úszóink a gyönyörű eredményeket. A serdülőknél Mészáros Dániel 400 gyorson rögtön aranyéremmel kezdett, ugyanebben a számban Gálicz László a 4. helyen ért célba. Mészáros 200 vegyesen is rajthoz állt, itt az ötödik helyet szerezte meg. Az ifiknél Mihályvári-Farkas Viktória 400 gyorson sem talált legyőzőre, ugyanebben a számban a fiúknál Tabi Zoltán hatodikként zárt. Ezúttal is jutott a fradistáknak ezüst- és bronzérem is, előbbit Török Dominik Márk szállította 200 vegyesen, míg utóbbit Mihályvári-Farkas Viktória akaszthatta a nyakába szintén 200 vegyesen.

A szombati napot Mészáros Dániel egy 5. helyezéssel nyitotta meg 100 gyorson, utána viszont begyűjtött egy bajnoki címet az Olimpiai Reménységek Versenye-válogatott 4x200-as gyorsváltójának tagjaként! Mihályvári-Farkas Viktória számára zsinórban a harmadik nap is tartogatott egy aranyérmet, ezúttal 400 vegyesen, míg Török Dominik Márk ugyanebben a számban a fiúknál második lett. Mihályvári a nap zárásaként duplázott, napi második aranyát 200 mellen szerezte.

A verseny vasárnapi zárónapján a Ferencváros küldöttsége megkoronázta addigi teljesítményét, az utolsó versenynapon összesen három fradista bajnokot avattak! A serdülőknél Mészáros Dániel 200 gyorson, Gálicz László 800 gyorson lett aranyérmes. Az ifiknél Mihályvári-Farkas Viktória megnyerte az 1500 gyorsot is, behúzva ezzel ötödik magyar bajnoki címét a négynapos viadalon. Tehetségünk egy negyedik helyezéssel „vezetett le” 200 gyorson. A nap másik két fradista helyezését Török Dominik Márk szállította, aki negyedik lett 100 pillangón és ötödik 200 gyorson.

Az FTC küldöttsége így összesen 10 arany- 5 ezüst- és 3 bronzéremmel zárta a Serdülő-Ifjúsági Országos Bajnokság négynapos versenyét.

Az elmúlt hétvégén a serdülő és az ifjúsági korosztály mellett a felnőttek is versenyeztek Dunaújvárosban az Intercisa Kupán. Az egynapos versenyen a Ferencváros úszói összesen tíz számban szereztek érmes helyezéseket. Aranyérmes lett 50 mellen Hímer Krisztofer, 200 háton Szokol Szonja, 200 mellen Hímer Krisztofer és Szokol Szonja, 50 háton az alapvetően a hosszú távokon sikeresebb Gálicz Péter, aki klubtársát, Hímer Krisztofert előzte meg, valamint ugyanezen a távon a nőknél Szokol Szonja, és első helyet ünnepelhetett még 200 gyorson Hímer Krisztofer - itt Mándli Benedek lett a harmadik, míg a nőknél ugyanezen a távon Balogh Vivien ezüst-, Sömenek Kata pedig bronzérmet szerzett. A felsoroltakon kívül csapatunk hozott még egy ezüstérmet Székelyi Dániel révén 100 pillangón, és egy bronzérmet 400 vegyesen Gálicz Péter jóvoltából.

Cikkajánló

FTC-arany és -bronz 1500 méteren

Mihályvári-Farkas első, Fábián harmadik helyen ért célba Szegeden.

Eb után ob-arany: Fábián Betti magyar bajnok!

Az FTC úszója a nyíltvízi országos bajnokságon 10 kilométeren nyert aranyérmet.

Fábián Bettina az Eb után az olimpián is nagyot alkotna

Nyíltvízi úszónk arany- és bronzéremmel térhetett haza az Eb-ről.

Mihályvári-Farkas: Nem sikerült a kvótaszerzés

Úszónk negyedikként zárt 1500 méteren az Európa-bajnokságon.

Úszó Eb: Mihályvári-Farkas Viktória döntős 1500 méteren

Egyesületünk úszója péntek este döntőzik Belgrádban.

Úszó Eb: nincs ferencvárosi döntős az első két nap után

Gálicz László 800, Mihályvári-Farkas Viktória 400 vegyesen maradt le a fináléról a belgrádi kontinensviadalon.

Az Európa-bajnok Fábián Bettina: „Már tarthatnak tőlem”

Az Eb-n két érmet nyerő úszónk alig várja, hogy a felkerüljön a neve a népligeti márványtáblára – INTERJÚ!

Európa-bajnok a magyar nyíltvízi úszó vegyesváltó!

Fábián Bettinával a csapatban nyert aranyérmet a magyar csapat a belgrádi kontinensviadalon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin