2019. május 7.
Babos Ádám kvótát szerzett az Európa-játékokra!
Férfi torna szakosztályunk kiválósága képviselheti Magyarországot a júniusi minszki nagyszabású versenyen.

2019. június 21-e és 30-a között a fehéroroszországi Minszk ad otthont a II. Európa Játékoknak, amely egy európai sportolók között zajló, több sportágat magába foglaló nagyszabású esemény, az Európai Olimpiai Bizottság gondozásában, az olimpiai hagyományaival és eszmeiségével. Ebbe az is beletartozik, hogy az olimpiákhoz hasonlóan itt is egy nagy, közös faluban laknak a versenyzők, és itt is van a viadalnak lángja, ami körbejárja Európát a versenyt megelőző hónapokban. Európa az utolsó földrész, ami saját játékokat rendez az Ázsiai, a Pánamerikai, az Összafrikai és a Csendes-óceáni játékok után. Az első Európa Játékokat 2015-ben Bakuban rendezték, és szintén az olimpia mintájára minden negyedik évben jön a következő viadal.

A minszki játékokon 15 sportág 23 szakágában összesen 199 versenyt rendeznek, 50 ország közel 4000 sportolója részvételével.

A Magyar Torna Szövetség sajtóközleményben adta hírül, hogy az égisze alá tartozó tornász szakágak összesen hét kvótát szereztek az Európa Játékokra. A férfi tornászok egy név szerinti kvalifikációt kaptak, méghozzá az FTC-Telekom kiválósága, Babos Ádám szerzett jogot az indulásra!

„Az Európa-bajnokság után az eredményeim alapján már utánaszámoltam, hogy van-e esélyem kvótát szerezni, így tisztában voltam vele, hogy minden bizonnyal utazhatok a játékokra, de amíg nem kaptam meg a hivatalos értesítést, addig nem is akartam igazán belegondolni. Az európai versenyzők krémje lesz ott Minszkben, egy leszűkült mezőnyben kell majd versenyezni, minden országból csak a legjobbak indulhatnak. A verseny igen rangos, a hangulat pedig szinte olyan, mint egy olimpián, faluval, lánggal, úgyhogy már nagyon várom!” – nyilatkozta a kvótaszerzéssel kapcsolatban Babos Ádám.

„Nagyjából két hete kezdtem el a felkészülést, nem sokat pihentem az Európa-bajnokság után. Kőkeményen gyakorlok, hogy a lehető legjobban tudjam azokat a gyakorlatokat bemutatni, amiket az Eb-re is elvittem. Új elemmel ezúttal nem készülök, és mivel összetett eredmény alapján kerültem ki, így az Európa Játékokon is az elsődleges célom a minél jobb összetett eredmény elérése lesz, jó lenne döntőbe kerülni. Emellett lovon dolgozom külön nagy intenzitással a többi szerhez képest, ott is jó lenne elérni a finálét. De ha sikeresen be tudom mutatni a gyakorlataimat, már nem leszek elégedetlen” – elemezte a célokat kiválóságunk.

Az Európa Játékokat június 21-e és 30-a között rendezik meg Fehéroroszország fővárosában, Minszkben.

Cikkajánló

Torna: döntött a szövetség az olimpiai indulóról

A Magyar Torna Szövetség elnökségének döntése értelmében Székely Zója nem utazik Párizsba.

Székely Zója hatodik lett Bukarestben, döntés kedden

Tornászunk rontott a felemás korlát döntőjében a bukaresti versenyen.

Egy lépésre Párizs? Székely Zója döntős Bukarestben

Magyar bajnok tornászunk a második helyen jutott be a felemás korlát döntőjébe.

Rangos díjat kapott férfi tornászaink edzője

Gerevich György Nevelőedzői Díjat vehetett át Puskás Jenő.

Egy felnőtt és három up bajnoki címet nyertünk

Akrobatikus tornászaink kiválóan szerepeltek a Magyar Bajnokságon.

Remek eredmények a Mackó Kupán

Fiatal tornászaink egyéniben és csapatban is szereztek aranyérmet.

Vk-ezüstérmes lett Székely Zója Szlovéniában

Tornászunk felemáskorláton lett második a Koperben zajló világkupaversenyen.

Gerendán és talajon nem jutott döntőbe Székely Zója

Eb-ezüstérmes tornászunk gerendán 15. lett, míg talajon a 23. helyet szerezte meg.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin