2020. február 12.
Meleg étellel kínálták a rászorulókat a Fradi sportolói
A Ferencvárosi Torna Club és az Ökumenikus Segélyszervezet az idén is közösen látta vendégül a rászorulókat.

Klubunk az utóbbi években számtalanszor bizonyította, hogy kiemelten kezeli a társadalmi felelősségvállalás ügyét, hiszen a kirekesztés-ellenes kampányaink mellett az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen számtalan esetben álltunk ki a rászorulók mellett vagy hívtuk fel a figyelmet egy-egy ügy fontosságára. Február 12-én, szerdán újabb közös akciónknak adott otthon a Groupama Aréna: sportolóink és ismert Fradi-kötődésű közéleti személyiségek osztottak egy-egy tál meleg ételt rászorulóknak.

- Ez is hozzátartozik ahhoz az eszméhez és értékrendhez, melyet a Ferencváros képvisel, ezért amikor van rá lehetőség, örömmel jövünk segíteni – kezdte labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes, aki már tavaly is részt vett az ételosztáson. - Év közben rengeteget kapunk a szurkolóinktól, örülök, ha ilyenkor mi is megszépíthetjük néhány ember napját.

- Ennek az alkalomnak fontos üzenete van: az ünnepeken túl is lehet segítséget nyújtani – ezt már Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója nyilatkozta honlapunknak. - Fontos üzenete van az egész ország számára, amikor a Fradi ismert sportolói, sztárjai állnak oda egy ilyen jó ügy mellé, hogy segíteni kell, hogy segíthetünk a rászorulóknak.

Férfi labdarúgócsapatunk több tagja mellett férfi vízilabdázóink, olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázóink (így a képünkön látható Liu Shaoang) és férfi kézilabdázóink képviselték az FTC sportolói közösségét. Kivette a részét a munkából Szabó András, azaz Csuti és a közismerten fradista zenész, Lotfi Begi is.

- Nagyon fontosnak tartom, hogy amennyi jót kapunk az élettől, abból az ilyen alkalmakkor megpróbáljunk egy kicsit visszaadni. Ez tartja egyensúlyban a létezésünket – mondta Lotfi Begi. - Örömmel segítettem, arra viszont nem számítottam, hogy ennyi kisgyermek is itt lesz. Emiatt egyszerre vagyok boldog és szomorú.

A Ferencvárosi Torna Club nem pusztán egyszeri segítségnek, sokkal inkább figyelemfelhívásnak szánta szerdai akcióját, amely a klub stratégiai partnere, az Ökumenikus Segélyszervezet és étkezési támogatója, a Gasztvitál segítségével valósult meg.

Az FTC és az Ökumenikus Segélyszervezet partnersége 2014 óta él. Ennek jegyében a felek korábban már gyűjtöttek meleg ruhákat rászorulók részére, adományokat a veronai buszbalesetben elhunyt áldozatok hozzátartozói számára vagy éppen iskolaszereket rászoruló családok részére az iskolakezdés előtt.

Cikkajánló

„Nem volt kérdés, hogy odaállunk egy ilyen ügy mellé”

Az FTC a Hungary Helps Programmal közösen adományozott az afrikai rászorulók részére - VIDEÓ!

Magyar összefogás: segítség Bamakóban

A FTC Európa határain túl adományozott a rászorulók javára a Hungary Helps Programmal együttműködésben.

Újabb mérföldkő a társadalmi felelősségvállalás terén

Az FTC válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja – VIDEÓ!

Üldözött embertársainkon segítünk

Az FTC Magyarországon tanuló válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja.

Több millió forintot adunk gyermekkórházaknak

BL-csoportkörös labdarúgóink idén is jótékonykodnak, négy fővárosi gyerekkórháznak adományoznak ezúttal pénzt.

Palya Bea is csatlakozott a „Hősöknek főzünk!” akcióhoz

A „Hősöknek főzünk!” akcióhoz a híres énekes is csatlakozott, aki Wolf Andrással készített különleges ételt.

Így főzünk a Szent László Kórház hőseinek

Legújabb kezdeményezésünkben az FTC és az LSH közös akcióval segíti a nem mindennapi küzdelmet – VIDEÓ!

„Ez is hozzátartozik ahhoz, amit a Fradi képvisel”

Mások mellett Dibusz Dénes, Somália és Vámos Márton is meleg ételt tett rászorulók asztalára – videó!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin