2015. május 13.
Flashmob akció!
Klubunk a Társ a Bajban Személyi Sérültekért Egyesület közös akciójához csatlakozott.

2015 a társadalmi felelősségvállalás jegyében telik a Ferencvárosi Torna Clubnál. Egyesületünk minden hónapban a korábbiaknál is aktívabban áll ki egy nemes cél mellett. 

Májusban tartják az Esélyegyenlőség Napját. Nyolc nappal a május 5-i világnapot követően a Ferencvárosi Torna Club és a Társ a Bajban Személyi Sérültekért Egyesület közös Flashmob akciót szervezett a budapesti Szent István térre, amellyel a segítségnyújtás fontosságára hívtuk fel a figyelmet.

Egy korábbi Országos Lakossági Egészségügyi felmérés (OLEF) alapján a felnőtt lakosság közel 10%-át éri orvosi ellátást igénylő baleset – ez mintegy 800 000 embert jelent évente. A 2013. évi baleseti statisztikák szerint nagyságrendileg 250 000 háztartási balesetet, 17 222 munkahelyi balesetet és 15 691 közlekedési balesetet regisztráltak, ezek következményei pedig nem csak a sérültet, hanem az egész családot érintik.

Az FTC és a partneréül választott Társ a Bajban Személyi Sérültekért Egyesület közös célja, amelyre a május 13-i Flashmob akcióval minél jobban ráirányítsa a figyelmet a baleseti sérülések kapcsán az előrelátás fontossága, a tanácsadás, az érdekképviseleti segítség, továbbá a rehabilitáció lényegességére.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy formáljuk a közgondolkodást – kommentálta az eseményt Bartha Zoltán, a Társ a Bajban Személyi Sérültekért Egyesület elnöke.
– Nyilván senki nem úgy indul el otthonról, hogy őt baleset fogja érni. Éppen ezért fontos, hogy ne csak akkor kezdjünk el egy balesettel és annak következményeivel foglalkozni, amikor már bekövetkezett, hanem próbáljunk meg előrelátóan és felelősségteljesen gondolkozni.

Az eseményen jelen volt Orosz Pál is. Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy klubunk miért áll oda a kezdeményezés mellé.

– Több mint 1,6 millió szurkolónk van, ezért nagyon fontos, hogy a klub egységesen próbáljon példát mutatni. Nemcsak a sportolók felé kell ezt mutatnunk, hanem mindenki számára, aki csatlakozni szeretne hozzánk. A Ferencvárosi Torna Clubnak irányt kell mutatnia! Törekvéseinket nemzetközi szinten is elismerik, és természetesen továbbra is folytatjuk ezt az utat.

A Szent István Bazilika előtt tartott Flashmob akcióban labdarúgó-csapatunkat Dibusz Dénes, Böde Dániel, Gera Zoltán, Varga Roland, Gyömbér Gábor, Jova Levente és Batik Bence képviselte. Az FTC női kézilabda-csapatából Nagy Lívia és Márton Gréta, a női labdarúgók közül Zágor Bernadett és Inna Zlidnis jelent meg. Részt vett továbbá a kezdeményezésben vízilabda-csapatunk edzője, az olimpiai bajnok Varga Zsolt és játékosa, Nyéki Balázs, valamint két birkózónk, a világ- és Európa-bajnok Bácsi Péter és a hozzá hasonlóan friss országos bajnok Krasznai Máté.

A ferencvárosi sportolók a mozgássérültekkel közösen pár perces zenés bemelegítéssel hívták fel a figyelmet arra, hogy minden segítség fontos. Az eseményen Vékony Z zenélt.

Az év korábbi hónapjaiban is segítettünk. Januárban az elesettek és a szegények ügyét karolta fel klubunk, labdarúgóink ételt osztottak a rászorulóknak. Februárban a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán igyekeztünk segíteni a beteg gyerekeken. Márciusban folytattuk három éve megkezdett küzdelmünket a rasszizmus és a kirekesztés ellen. Április 10-én, a Nemzeti Rákellenes Napon a klub segítségével bemutatkozott a sportsajtónak a Magyar Rákellenes Liga, két nappal később pedig a színes szalagok feltűzésével hívtuk fel a figyelmet a rák elleni küzdelemre a nagy érdeklődéssel kísért Újpest elleni derbin.

Cikkajánló

„Nem volt kérdés, hogy odaállunk egy ilyen ügy mellé”

Az FTC a Hungary Helps Programmal közösen adományozott az afrikai rászorulók részére - VIDEÓ!

Magyar összefogás: segítség Bamakóban

A FTC Európa határain túl adományozott a rászorulók javára a Hungary Helps Programmal együttműködésben.

Újabb mérföldkő a társadalmi felelősségvállalás terén

Az FTC válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja – VIDEÓ!

Üldözött embertársainkon segítünk

Az FTC Magyarországon tanuló válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja.

Több millió forintot adunk gyermekkórházaknak

BL-csoportkörös labdarúgóink idén is jótékonykodnak, négy fővárosi gyerekkórháznak adományoznak ezúttal pénzt.

Palya Bea is csatlakozott a „Hősöknek főzünk!” akcióhoz

A „Hősöknek főzünk!” akcióhoz a híres énekes is csatlakozott, aki Wolf Andrással készített különleges ételt.

Így főzünk a Szent László Kórház hőseinek

Legújabb kezdeményezésünkben az FTC és az LSH közös akcióval segíti a nem mindennapi küzdelmet – VIDEÓ!

„Ez is hozzátartozik ahhoz, amit a Fradi képvisel”

Mások mellett Dibusz Dénes, Somália és Vámos Márton is meleg ételt tett rászorulók asztalára – videó!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin