2024. május 31.
Múzeumok Éjszakája: Színes programok neves színészekkel
A Nemzeti Színházzal karöltve különleges programok várják a résztvevőket a Fradi Múzeumban június 22-én.

A Fradi Múzeum életében évről évre kiemelt esemény az ország legnagyobb kulturális rendezvénye, a Múzeumok Éjszakája programjához való csatlakozás, idén kilencedik alkalommal. A 2024-es programok különlegessége, hogy azokra a Nemzeti Színházzal karöltve, neves művészek részvételével kerül sor. A Ferencvárosi Torna Club és a Nemzeti Színház között fennálló együttműködésnek egy újabb gyöngyszeme lesz ez, amelyre méltán lehetünk büszkék.

Az eseményt, amelyet rendszerint hatalmas várakozás előz meg, idén június 22-én rendezik. A Fradi Múzeum és benne új, 125 év titkai című időszaki kiállításunk megtekintésén túl a karszalagot váltó vendégek jogosultak lesznek egy ingyenes stadionlátogatásra is, amely 10 és 18 óra között folyamatosan lehetséges a kijelölt útvonalon, egyénileg. Az előző évektől eltérő módon idén nem lesznek vezetett túrák, hanem folyamatosan várjuk az érdeklődőket, akik saját igényeikhez mérten, a választott tempóban tekinthetik meg a múzeumot és a stadion látogatók előtt megnyitott részeit (játékoskijáró, öltözőfolyosó, hazai és vendég öltöző, pálya széle). Előzetes stadionlátogatási regisztrációra tehát nincs szükség!

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a múzeum- és a stadionlátogatás helyszíneinek szűkössége miatt nagyobb létszámú (20 fő feletti) csoportok látogatása egyszerre nem lehetséges.

A programok tekintetében idén is színes a kínálat, a következőkkel várjuk az érdeklődőket:

Az első programunkkal a gyermekeknek szeretnénk kedveskedni. 11 órától, múzeumunk vetítőtermében a „Fradista leszek” című mesekönyvből tartanak felolvasást a Nemzeti Színház kiváló művészei. Gergő, a kisfiú szerepét Harasztosi Lóránt gyermekszínész alakítja. Az anyát Söptei Andrea Jászai Mari-díjas színésznő, az apát Herczegh Péter Soós Imre-díjas színművész, a nagypapát pedig Rátóti Zoltán Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész játssza. Az előadás moderátora Pintér Szilvia színház-drámapedagógus lesz, akit 2024-ben József Attila-díjjal tüntettek ki.

S hogy miért ne hagyják ki az eseményt? Különleges és felejthetetlen, interaktív produkcióra lehet számítani, amelybe szeretnénk bevonni a közönség soraiban helyet foglaló gyermekeket. Az óvodások/iskolások színészekké válhatnak! A szurkolókat ugyanis az eseményen résztvevő gyerekek alakíthatják, akik számára egy másik élményt is biztosítunk: kabalánkkal, a Fradi-sassal találkozhatnak.

Ez azonban még nem minden! 14 és 15 óra között olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes, VVK-győztes, négyszeres magyar bajnok labdarúgó-legendánkkal, Rákosi Gyulával és a Nemzet Színészével, Bodrogi Gyulával találkozhatnak az érdeklődők. Korábbi játékosunk, illetve a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, Fradi-szurkoló színművész is nagyon várja a közönségtalálkozót. 

„Gólkirályok és kapitányok” címmel egyedi jelmezkiállítást is ajánlunk az eseményen részt vevők figyelmébe. A labdarúgást és a történelmet ötvöző tárlatra a Groupama Arénában, a főbejáratnál kerül sor. S hogy a Fradi Múzeum a színházi jelmezek mellé milyen gólkirályi relikviákkal készül? Ez legyen meglepetés!

Azon kedves drukkereink, akik már nem először járnak a Múzeumok Éjszakáján a Fradi Múzeumban, pontosan tudják, hogy senki nem távozhat üres kézzel, minden látogatónak emléklappal kedveskedünk, illetve természetesen idén is készíthetnek fotót győzelmekben bővelkedő klubunk idén megszerzett trófeáival, és a 125. évforduló kapcsán is lesz meglepetésünk!

Jegyvásárlás

Az eseményen történő részvétel karszalag vásárlásához kötött, amelyet 2024. június 8-ától tudják megvásárolni a Groupama Aréna főbejárata mellett található Fradi Múzeumban nyitvatartási időben, személyesen (kedd-péntek 10-18, szombat-vasárnap 10-16 óra között).

A rendezvény napján, június 22-én 10 órától biztosítjuk a karszalagvásárlási lehetőséget a Fradi Múzeumban, egészen zárásig (00:00).

Fontos információ, hogy az online jegyértékesítési felületünkön vásárolt jegyek erre az eseményre, aznap, nem érvényesek.

A Múzeumok Éjszakájára megváltott karszalag Budapest összes múzeumában felhasználható a rendezvény napján!

Jegyárak

Felnőttjegy: 3000 Ft
Gyermekjegy (6–18 év): 1500 Ft
6 éves kor alatt ingyenes

Azon látogatóknak, akik a karszalagot a Fradi Múzeumban vásárolják meg, a Fradi Shopban különleges kedvezménnyel kedveskedünk.

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
2024. június 22., szombat, Fradi Múzeum, Groupama Aréna

PROGRAM

10:00 – 00:00 Fradi Múzeum kiállításainak megtekintése
10:00-18:00 Stadionlátogatás egyénileg
11:00 „Fradista leszek” interaktív mesefelolvasás a Nemzeti Színház művészeivel és a Fradi sassal
14:00 Rákosi Gyula és Bodrogi Gyula közönségtalálkozója
11:00-15:00 „Gólkirályok és kapitányok” jelmez- és relikviabemutató a Nemzeti Színház közreműködésével

Egyéb kiegészítő programok:

Fotózás kupákkal

Kvízjáték ajándékokért

Cikkajánló

Mosolygós fiatalok és óriási tömeg a Fradi Múzeumban

Idén is nagy érdeklődés övezte a Múzeumok Éjszakáját a Fradi Múzeumban.

Múzeumok Éjszakája: 21 óráig látogatható a stadion

A meghirdetetthez képest hosszabban, 21 óráig vehető igénybe a stadionlátogatás a Múzeumok Éjszakáján.

Június 23-án zárva tart a Fradi Múzeum

Június 25-én, kedden már ismét látogatható lesz az intézmény.

Fradi Shop: Jelentős kedvezmények a Múzeumok Éjszakáján

A kulturális esemény napján kihagyhatatlan akciókkal várjuk szurkolóinkat a Fradi Shopban.

Új FTC Napló - 1926

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1926-os év történéseit dolgozza fel.

Új FTC Napló – 1925

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1925-ös év történéseit dolgozza fel.

Új FTC Napló – 1924

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1924-es év történéseit dolgozza fel.

Új FTC Napló – 1923

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1923-es év történéseit dolgozza fel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin